Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Porziņģis: "U18 čempionāts neko neizsaka - man jau ir citas ambīcijas"

Porziņģis: "U18 čempionāts neko neizsaka - man jau ir citas ambīcijas"
Kristaps Porziņģis
Foto: enancha.com, Berni Pérez

Spānijas klubā "Cajasol" spēlējošais Kristaps Porziņģis intervijā "Sporta Avīzei" sacīja, ka šosezon komandas sastāvs finansiālo iespēju dēļ ir kļuvis krietni jaunāks un katram ir iespējas izkarot papildus minūtes laukumā - vienīgi jāizmanto sev dotā iespēja.

"Pats to nedēļu ļoti labi nostrādāju treniņos, treneris bija ļoti apmierināts un ielika starta piecniekā. Labi iesāku – iemetu pāris trīnīšus. Ļoti labi jutos, veiksmīgi nospēlēju aizsardzībā, tāpēc treneris mani paturēja laukumā, un spēle arī aizgāja," Kristaps Porziņģis komentēja neseno spēli, kurā 25 minūtēs guva 12 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un bloķēja četrus metienus. Porziņģis gan atklāja, ka pati saldākā tomēr bija komandas uzvara - 82:62 pret Serdžio Skariolo trenēto Eirolīgas blici "Laboral Kutxa".

"Patiesībā šobrīd grūti pateikt – ir sajūta, ka visas iespējas dotas un atliek tikai pašam tās iz­mantot," Porziņģis uzsvēra, ka samazinātā budžeta un pavājinātā sastāva dēļ šobrīd jebkuram ir iespējas nostiprināties starta pieciniekā un iegūt lielu spēles laiku. "Problēmas ar naudu ir ļoti daudziem klubiem – domāju, ka vismaz pusē ACB ko­mandu algas kavējas vai netiek izmaksātas vis­pār. Nav sponsoru, nav naudas, spēlētāji brauc prom... Par laimi, "Cajasol" ir viens no tiem klubiem, kas maksā visas algas un bez kavēša­nās."

18 gadus vecais basketbolists šovasar Latvijā uguņoja Eiropas U18 čempionātā, taču pats nelidinās mākoņos: "Tie tomēr ir tikai juni­ori, tas vēl neko nenozīmē. Protams, līmenis nav slikts, taču tie visi jebkurā gadījumā ir jaunieši – tie nav pieauguši vīrieši un profesionāļi. Kad sākšu kaut ko ievērības cienīgu rādīt ACB līme­nī, tad varbūt varēšu priecāties pats par sevi, bet U18 – tas par spēlētāju vēl neko neizsaka. Jā, droši vien parāda, kuram ir un kuram nav labas iespējas pieaugušo basketbolā, taču noteikti ne to, kurš jau ir vai nav labs spēlētājs. (...) Man ir jau citas ambīcijas."

Pilnu interviju lasiet "Sporta Avīzes" jaunākajā numurā.


, 2013-11-12 22:45, pirms 10 gadiem
drfts sosezon vai nakamsezon??
, 2013-11-12 23:07, pirms 10 gadiem
biedza22 rakstīja: drfts sosezon vai nakamsezon??
Driizaak 2015 gadaa!
Līna Loceniece 2024. gada 24. aprīlī. Foto: Smartway MLKL

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa pirmo reizi nopelna Lietuvas sudrabu

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa trešdien, 24. aprīlī, izcīnīja sudraba medaļu Lietuvas čempionātā basketbolā sievietēm. Latviešu pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University" tādu atzinību nopelnīja pirmo reizi.
Rinalds Mālmanis. Foto: Diana Jesin

Mālmanis Igaunijas ceturtdaļfinālu sāk ar 16+8, Rozītim 10+5

Igaunijas Meistarlīgas basketbolā ceturtdaļfinālu pirmajās spēlēs uzvaras izcīnīja Tartu "Ulikool" un Pērnavas "Osta".
Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller
2

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas basketbola klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.