Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Lietuvas vicečempione "Lietkabelis" apstiprina Štālbergu galvenā trenera amatā

Rolands Eliņš

Lietuvas vicečempione "Lietkabelis" apstiprina Štālbergu galvenā trenera amatā
Artūrs Štālbergs un Edmunds Valeiko vēl "Nizhny Novgorod" komandā
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Lietuvas basketbola klubs “Lietkabelis” šovakar oficiāli apstiprinājis jau nedēļas nogalē medijos izplatījušās ziņas par latviešu speciālista Artūra Štālberga stāšanos pie komandas stūres.

32 gadus vecais basketbola speciālists Artūrs Štālbergs tikai pagājušajā sezonā pirmo reizi kļuva par galveno treneri, vadot Krievijas komandu "Nizhny Novgorod". Iepriekš Štālbergs bijis trenera asistents "Nizhny Novgorod", "Valmierā", Ukrainas komandā "Mykolaiv" un "Liepājas Lauvās". 2013. gadā Tallinā treneris aizveda Latvijas U-20 izlasi līdz Eiropas čempionāta sudraba medaļām.

Jau ziņots, ka Štālbergs atstājis Latvijas izlases treneru kolektīvu, kur bija Ainara Bagatska asistents. LBS paziņojumā bija vēstīts, ka tas tādēļ, ka Štālberga jaunā kluba nosacījumi pieprasa pastāvīgu atrašanos kopā ar jauno komandu. "Lietkabeļa" direktors kluba paziņojumā īpaši uzslavējis Štālberga došanos pie komandas uzreiz, atsakoties no vietas Latvijas izlasē.

“Mēs esam izvēlējušies jaunu un ambiciozu treneri,” kluba paziņojumā citēts direktors Mants Ignatavičs. “Štālbergam jau ir pieredze augstākā līmeņa sacensībās – Eirokausos un Vienotajā līgā. Artūrs vēlas pierādīt savu vērtību, un tādēļ pat piekritis atteikt Latvijas izlasei, sākot darbu ar “Lietkabeli” jau no pirmās dienas.”

Štālbergs šodien kļuvis par trešo latviešu treneri, kurš iecelts par Lietuvas augstākās līgas komandas galveno treneri. Iepriekš šajā pozīcijā bijuši arī Bagatskis (2006. gadā “Žalgirī”) un Roberts Štelmahers (“Perlas” un “Pieno Zvaigzdes”).

Štālbergs “Lietkabeļa” galvenā trenera amatā nomainījis lietuviešu speciālistu Kazi Maksviti, kurš pārcēlies uz Klaipēnas “Neptunas”. Maksvitis Štālbergam atstājis ļoti augstu uzliktu latiņu – aizvadītajā sezonā viņš “Lietkabeli” aizveda līdz trešajai vieta regulārajā sezonā (25 uzvaras 36 spēlēs), uzvarai pusfinālā pār “Rytas” un Lietuvas sudraba medaļām, finālā ar 1-4 zaudējot Kauņas “Žalgirim”.

"Lietkabelis" vēsta, ka Štālbergam jaunajā amatā asistēs 37 gadus vecais Gintars Kidžalis, kurš "Lietkabelī" strādā jau kopš savas spēlētāja karjeras beigām (2014. gada).


Izmantotie resursi:
https://twitter.com/BCLietkabelis/s...
„Lietkabelis“ surado trenerį – klubo vairą...
Vyr. trenerio postą užims A.Štalbergas : KK...

     [+] [-]

, 2017-07-12 21:58, pirms 7 gadiem
Kāds Kidžulis? Kadžulis

     [+] [-]

, 2017-07-12 22:45, pirms 7 gadiem
Nekas Tur nebuus no vina.Maksimums Decembris un atlaidiis.Klubs pagajusaja sezonaa prieceja savus fanus un vadibu ar daudzam "skalaam"uzvaraam.Ka ari izcinija LKL otro vietu.Visi prasiis sogad to pasu..Nav Staalbergs tads trenners kurs kalnus gaaziis..Veel jo labak sastaavs sogad savadaaks.+nezina par Braliem Lavrinoviciem.

     [+] [-]

, 2017-07-12 23:24, pirms 7 gadiem
Kādos turnīros šogad Lietkabelis spēlēs?

  +1 [+] [-]

, 2017-07-13 00:49, pirms 7 gadiem
Speelees Euro Cup un protams LKL.Bet Eurocup grupaa tadas komandas kaa Galatasaray,Grisinn Bonn(Italija)Minhenes Bayern,Podgoricas Buducnost un vell kkas tur bija katraa zinaa no grupas gruuti bus tikt aara(pat neiespejami).Un taas arii bus beigas Stalbergam😊