Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Vīrusa dēļ priekšlaikus beidz sezonu, Bagatskis - Ukrainas vicečempions

Andrejs Siliņš

Vīrusa dēļ priekšlaikus beidz sezonu, Bagatskis - Ukrainas vicečempions
Ainars Bagatskis. Foto: FIBA

Koronavīrusa pandēmijas dēļ Ukrainas basketbola federācija lēmusi priekšlaicīgi noslēgt Ukrainas superlīgas sezonu, par čempionvienību kļūstot šī brīža tabulas līdervienībai "Dnipro". Savukārt par vicečempionu kļuvuši treneri Ainars Bagatskis un Māris Bružiks, kurš strādā "Kyiv Basket" klubā.

Ukrainā šobrīd reģistrēti seši ar "Covid-19" vīrusu inficēto saslimšanas gadījumi, bet ukraiņu mediju pārstāvji šī raksta autoram izteica pieņēmumu, ka saslimušo skaits varētu būt daudz lielāks, jo Ukrainā aizvien cilvēki nelabprāt dodoties uz ārstniecības iestādēm, ja vien nav nonākuši dzīvībai acīmredzami bīstamā stāvoklī.

Šajā nedēļas nogalē Južnijā bija ieplānots aizvadīt Ukrainas kausa "Final Four" turnīru, kurā bez mājiniekiem "Khimik" bija paredzēts par kausu cīnīties arī "Kyiv Basket", "Dnipro" un "Odessa" vienībām. Tomēr šodien federācija lēma atcelt finālturnīru, kā arī nekavējoties noslēgt Ukrainas superlīgas sezonu. Līdz ar to par Ukrainas čempionvienību kļuvusi komanda, kas šajā brīdī atradās tabulas vadībā - "Dnipro".

Otro vietu jeb sudraba godalgas izcīnīja bijušā Latvijas valstsvienības trenera Ainara Bagatska vadītā "Kyiv Basket", kur par fiziskās sagatavotības treneri strādā Māris Bružiks. Savukārt bronzas godalgas tikušas superlīgas ambiciozajai debitantei "Prometey", kurā lielāko daļu sezonas par galveno treneri strādāja Kārlis Muižnieks, taču viņnedēļ viņam tika uzteikts darbs.

Bagatskis Ukrainā ar panākumiem strādājis arī iepriekš, 2013. un 2014. gadā izcīnot Ukrainas čempiontitulus, vadot Kijevas "Budivelnik" komandu.

"Kyiv Basket" arī pērnsezon kļuva par Ukrainas vicečempioni un šosezon vispirms neveiksmīgi mēģināja kvalificēties FIBA Čempionu līgas grupu turnīram, bet pēc tam spēlēja FIBA Eiropas kausā. Otrajā grupu turnīrā kijevieši spēlēja pret "Ventspili", uzvaras dalot uz pusēm. Ceturtdaļfinālā Bagatska vadītā komanda atzina Izmiras "Pinar Karsiyaka" pārākumu.

Arī nākamajā sezonā vicečempiones gods ļaus Kijevas klubam piedalīties Čempionu līgas kvalifikācijā.

Ukrainas superlīgas noslēguma tabula 2019/2020

VKomandaUZPunkti
1.Dnipro20545
2.Kyiv Basket17640
3.Prometey16840
4.Khimik141139
5.Odessa131238
6.Cherkasky Mavpy121236
7.Mykolaiv81834
8.Zaporizhya81834
9.Kharkivski Sokoly42230