Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Siliņa klubs piecas spēles pirms play-off nomaina galveno treneri

Andris Liepa
Andris Liepa

Siliņa klubs piecas spēles pirms play-off nomaina galveno treneri
Ojārs Siliņš. Foto: Sidigas Avellino

Latvijas valstsvienības basketbolista Ojāra Siliņa pārstāvētais Itālijas basketbola klubs "Sidigas Avellino" piecas spēles pirms regulārā turnīra noslēguma nolēmis mainīt galveno treneri - komandu vairs nevadīs serbu speciālists Nenads Vučiničs.

Avelīno komanda labi iesāka sezonu un ilgu laiku bija viena no A sērijas līderēm, taču izteikti uz individuālo meistarību balstīto spēli pamazām pretinieki atšifrēja. Pēdējās 15 spēlēs, ieskaitot FIBA Čempionu līgu, Avelīno piedzīvoja 12 zaudējumus - komanda, pēdējā kārtā izbraukumā zaudējot "Ventspilij", nespēja kvalificēties Čempionu līgas izslēgšanas turnīram (FIBA Eiropas kausa play-off klubs atteicās startēt) un šobrīd riskē ar netikšanu arī A sērijas izslēgšanas turnīrā.

Otrdien "Sidigas Avellino" savā laukumā kārtējo reizi nenoturēja ievērojamu pārsvaru un pagarinājumā zaudēja Artūra Strautiņa pārstāvētajai "Alma Trieste" (96:97). Pēc mača vietējie līdzjutēji izsvilpa komandu un treneri. Jau iepriekš Vučiniča darbs bija apdraudēts, un šoreiz pēc līdzjutēju tikšanās ar kluba vadību sekoja lēmums - Vučiničs darbu ar komandu neturpinās. Sezonu kā galvenais treneris pabeigs līdzšinējais asistents Masimo Mafedzoli.

54 gadus vecais Vučiničs par "Avellino" treneri kļuva pagājušajā vasarā, noslēdzot līgumu uz trim gadiem. Pirms tam serbs trīs gadus strādāja Libānā. Karjeras laikā Vučiničs strādājis Ķīnā, Turcijā, Igaunijā, Jaunzēlandē un Serbijā. Astoņus gadus Vučiničs bija arī Jaunzēlandes izlases galvenais treneris, bet pirms tam vairākus gadus arī asistents. Vučiničam ir arī Jaunzēlandes pilsonība.

"Avellino", neskatoties uz spēcīgi nokomplektētu leģionāru sastāvu, šobrīd ar 14 uzvarām un 11 zaudējumiem ieņem vairs tikai septīto pozīciju A sērijā. Tāda pati bilance ir arī piektajā vietā esošajai Triestei, bet desmitajā vietā esošajai "Cantu" ir tikai par uzvaru mazāk.

Izmantotie resursi:
Sidigas Avellino, Massimo Maffezzoli...