Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Šmitam 17 punkti uzvarā, Strēlniekam negaidīts zaudējums Grieķijā

Andrejs Siliņš

Šmitam 17 punkti uzvarā, Strēlniekam negaidīts zaudējums Grieķijā
Rolands Šmits
Foto: Fuenlabrada

Svētdien pie otrā zaudējuma Grieķijas čempionātā tika Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Pirejas "Olympiacos", kas viesos atzina Atēnu AEK pārākumu. Rezultatīvāko spēli sezonā aizvadīja Rolands Šmits, Spānijas ACB līgā palīdzot uzvaru izcīnīt savai "Fuenlabrada" komandai.

Spānija

ACB līgas 11. kārtas spēlē septīto uzvaru izcīnīja "Gran Canaria", kas savā laukumā ar rezultātu 87:80 apspēlēja "San Pablo Burgos". Anžejs Pasečņiks uzvarētāju rindās 17 minūtēs guva 12 punktus (2p. 4/4, 3p. 1/3, s.m. 1/2), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, izprovocēja divas piezīmes, pats saņēma četras, kā arī pieļāva divas kļūdas.

Astoto uzvaru 11 spēlēs izcīnīja "Fuenlabrada", kas savā laukumā ar rezultātu 83:78 apspēlēja "Joventut". Rolands Šmits aizvadīja rezultatīvāko spēli sezonā, nepilnu 25 minūšu laikā gūstot 17 punktus (2p. 5/7, 3p. 1/2, s.m. 4/4). Tāpat Šmita rēķinā piecas atlēkušās bumbas (trīs no tām uzbrukumā), viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, trīs izprovocētas piezīmes, trīs personiskās piezīmes un divas kļūdas. Šmitam esot laukumā, Fuenlabradas vienība guva par 20 punktiem vairāk nekā ielaida. (labākais +/- rādītājs komandā).

Jānis Blūms 18 minūtēs guva piecus punktus (2p. 2p. 1/2, 3p. 1/6), taču "Tecnyconta Zaragoza" ar rezultātu 77:102 mājās piekāpās Malagas "Unicaja". Latvijas valstsvienības kapteinim arī divas bumbas cīņa pie groziem, divas rezultatīvas piespēles, viena kļūda un viena personiskā piezīme.

"Obradoiro" izbraukumā Seviljā ar 77:83 atzina "Real Betis" pārākumu, bet Mārtiņš Laksa laukumā bija vien pusotru minūti. Bijušajai Kristapa Porziņģa komandai tā bija pirmā uzvara jaunajā sezonā, bet komanda atrodas pēdējā vietā turnīra tabulā.

"Barcelona" savā laukumā pagarinājumā ar rezultātu 91:93 piekāpās "Tenerife". Rodions Kurucs bija komandas pieteikumā, taču laukumā netika sūtīts.

Spānijas otrajā līgā uzvara "Forca Lleida", kas mājās ar 91:67 sakāva "Caceres". Dāvis Rozītis 13 minūtēs guva septiņus punktus (2p. 3/3, s.m. 1/2), izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, reizi kļūdījās, bloķēja trīs metienus, izprovocēja vienu piezīmi un pats saņēma divas.

Citā mačā "Oviedo" mājās ar 81:76 pieveica "Manresa", un uzvarētāju rindās Dāvis Geks 38 minūtēs guva 15 punktus (2p. 2/4, 3p. 3/3, s.m. 2/2), izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izprovocēja trīs piezīmes, divreiz kļūdījās un saņēma trīs personiskās piezīmes.

Vēl vienā mačā Vernera Koha pārstāvētā tabulas pastarīte "Ourense" savā laukumā ar 71:74 atzina "Palencia" pārākumu. Latviešu uzbrucējs spēlēja 12 minūtes, punktus neguva (3p. 0/2) un reizi pārkāpa noteikumus.

Itālija

A sērijā pie ceturtās uzvaras desmit mačos tika "Dolomiti Energia Trento", kas viesos ar rezultātu 77:72 apspēlēja tabulas pastarīti "Happy Casa Brindisi". Ojārs Siliņš pēc vienas spēles izlaišanas potītes savainojuma dēļ atgriezās ierindā un 22 minūtēs guva deviņus punktus (3p. 3/4), kā arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu un saņēma trīs piezīmes.

Milānas "EA7 Emporio Armani" izbraukumā ar 59:71 piekāpās "Fiat Torino", piedzīvojot trešo zaudējumu desmit spēlēs. Dairis Bertāns laukumā bija 20 minūtes, guva divus punktus (3p. 0/3, s.m. 2/2), atdeva divas rezultatīvas piespēles, izprovocēja divas piezīmes, pats saņēma vienu, pārtvēra vienu bumbu un divas pazaudēja.

Itālijas otrajā līgā (A2) pie trešās uzvaras sezonā tika "Agribertocchi Orzinuovi", kas ar 100:84 sakāva "Bergamo". 19 gadus vecais Artūrs Strautiņš uzvarētāju rindās spēlēja 32 ar pusi minūtes, guva 18 punktus (2p. 4/6, 3p. 1/5, s.m. 7/8), izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, izprovocēja piecas piezīmes, pats saņēma četras, kā arī pieļāva trīs kļūdas. Strautiņam esot laukumā, komanda guva par 16 punktiem vairāk, nekā ielaida.

Grieķija

Pirejas "Olympiacos" izbraukumā atspēlējās no 12 punktu deficīta, taču tāpat nespēja pieveikt Atēnu AEK - 62:66. Neveiksmīga spēle "Olympiacos" rindās Vasilim Spanulim, kurš trāpīja divus metienus no astoņiem, kā arī pieļāva deviņas kļūdas. Jānis Strēlnieks zaudētāju sastāvā laukumā bija vairāk nekā 22 minūtes, guva deviņus punktus (2p. 1/1, 3p. 1/5, s.m. 4/4), izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, izprovocēja divas piezīmes un pats saņēma trīs.

"Olympiacos" šis bija otrais zaudējums astoņās spēlēs Grieķijas čempionātā, un komanda ar 14 punktiem ir tikai ceturtajā vietā turnīra tabulā. Tiesa, otrajā un trešajā vietā esošajām vienībām arī ir 14 punkti. Līdere ar 16 punktiem (astoņas uzvaras astoņās spēlēs) ir Atēnu "Panathinaikos".

Lietuva

Lietuvas čempionāta 13. kārtas spēlē "Dzūkija" ar 58:83 savā laukumā cieta sakāvi pret tabulas pastarīti "Šiauliai". Andrejs Šeļakovs laukumā bija piecas ar pusi minūtes, punktus neguva, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, reizi kļūdījās un saņēma divas piezīmes.

Rumānija

Atgriešanās spēli Rumānijas čempionātā un debiju "Phoenix Galati" komandā jau sestdien aizvadīja Ernests Kalve, palīdzot komandai ar 102:61 sagraut Bukarestes "Dinamo", kam tas bija astotais zaudējums tikpat mačos. Kalve 21 minūtē guva 12 punktus (2p. 3/4, 3p. 2/3), atdeva četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, reizi kļūdījās un saņēma vienu piezīmi. "Phoenix Galati" ar sešām uzvarām astoņās spēlēs ieņem trešo vietu 12 komandu konkurencē.

  +6 [+] [-]

, 2017-12-10 17:20, pirms 6 gadiem
Cik tam Kalvem tur Rumānijā maksā?
Tiešām nevar kkādā Ventspilī uzspēlēt vai Vefiņā. Agrāk tak bij baigi perspektīvs un bik jau ar neslikti uzspēlēja, piemēram izlasē.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-10 19:40, pirms 6 gadiem
Spānijas otrajā līgā "Barcelona" spēlēja izbraukumā, tāpēc Rodiona Kuruca nebija sastāvā...
Rodionam autobusā nav vietas? Mājdzīvnieki jāpieskata
, vai krāsns jākurina?!

  +1 [+] [-]

, 2017-12-10 21:14, pirms 6 gadiem
kemrausis rakstīja: Spānijas otrajā līgā "Barcelona" spēlēja izbraukumā, tāpēc Rodiona Kuruca nebija sastāvā...
Rodionam autobusā nav vietas? Mājdzīvnieki jāpieskata
, vai krāsns jākurina?!
Barsas sastāvā viņš ir

     [+] [-]

, 2017-12-10 21:25, pirms 6 gadiem
Spanulis... Tas bija kaut kāds neiedomājamais stāsts. Faktiski viņš noraka spēli. Un es nesaprotu treneri, kurš izšķirošajās minūtēs laiž laukumā spēlētāju, kurš ir tikko pēc traumas, kuram vienam pašam ir vairāk kļūdu nekā visai pārējai komandai kopā, kurš pārtur bumbu un ir ārkārtīgi neprecīzs. Turklāt nespēj izkārtot metienus ne sev, ne citiem. Spēles pēdējās minūtēs Strēlnieks pie bumbas netika vispār. Vienkārši skraidīja pa laukumu un skatījās, kā spēlē Spanulis un Mantzaris.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-10 21:46, pirms 6 gadiem
zanessa rakstīja: Spanulis... Tas bija kaut kāds neiedomājamais stāsts. Faktiski viņš noraka spēli. Un es nesaprotu treneri, kurš izšķirošajās minūtēs laiž laukumā spēlētāju, kurš ir tikko pēc traumas, kuram vienam pašam ir vairāk kļūdu nekā visai pārējai komandai kopā, kurš pārtur bumbu un ir ārkārtīgi neprecīzs. Turklāt nespēj izkārtot metienus ne sev, ne citiem. Spēles pēdējās minūtēs Strēlnieks pie bumbas netika vispār. Vienkārši skraidīja pa laukumu un skatījās, kā spēlē Spanulis un Mantzaris.
Tas ir tikai loģiski, trenerim pēc iespējas ātrāk Spanulis jāatgriež ritmā un to EL izdarīt nevar, tāpēc to dara Grieķijā

     [+] [-]

, 2017-12-10 22:08, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tas ir tikai loģiski, trenerim pēc iespējas ātrāk Spanulis jāatgriež ritmā un to EL izdarīt nevar, tāpēc to dara Grieķijā
Korķis pudelei

  +1 [+] [-]

, 2017-12-10 22:08, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Barsas sastāvā viņš ir
Korķis pudelei

     [+] [-]

, 2017-12-10 22:36, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tas ir tikai loģiski, trenerim pēc iespējas ātrāk Spanulis jāatgriež ritmā un to EL izdarīt nevar, tāpēc to dara Grieķijā
Es iedomājos par to pašu, bet bija par traku. Jebkuru citu noņemtu no laukuma par pāris tādām kļūdām. Un atstātu sēdēt uz soliņa. Spēlētājam, kuram ir 35 gadi un kurš ir tikko pēc traumas, nevajag lielāko spēles laiku komandā. Kaut arī viņš ir komandas vizītkarte un kapteinis.

     [+] [-]

, 2017-12-11 08:08, pirms 6 gadiem
Dairis Bertāns??? Ko viņš tur dara?