Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Šmits paliek rezervē, Barselonas "Lassa" atspēlē -13 un pusfinālā panāk 2-0

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Šmits paliek rezervē, Barselonas "Lassa" atspēlē -13 un pusfinālā panāk 2-0
Rolands Šmits un Svetislavs Pešičs. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Uzvaras attālumā no Spānijas ACB līgas pusfināla nokļuvusi Rolanda Šmita Barselonas "Lassa", kas šovakar atspēlējās no 13 punktu deficīta un ar 76:70 pieveica Saragosas "Tecnyconta", sērijā palielinot pārsvaru līdz 2-0.

Rolands Šmits šovakar palika uz "Lassa" rezervistu soliņa, kamēr komanda pusfināla otro maču pēc graujošās uzvaras (101:59) pirmajā iesāka pagalam pavirši, ļaujot viesiem no Saragosas otrās ceturtdaļas sākumā iegūt 12 punktu pārsvaru (26:14). Tās turpinājumā tas pieauga pat līdz 13 punktiem (36:23), barseloniešiem no tā brīža uzsākot pakaļdzīšanos.

Otrā puslaika pirmajā uzbrukumā Kriss Singltons ar precīzu tālmetienu mājiniekus pietuvināja līdz viena punkta atstatumam (40:39). Tiesa panākt neizšķirtu vēl kādu laiku neizdevās. Ļoti izšķiroša izrādījās trešās ceturtdaļas izskaņa, kurā "Lassa" veica 13 punktu izrāvienu, no nelabvēlīgā 46:49 panākot 59:49 savā labā. Tādējādi "Tecnyconta" pretestība tika faktiski salauzta, viesiem tuvāk par trīs punktu attālumu nespējot piekļūt un beigās piedzīvojot cienīgu zaudējumu ar 70:76.

Lielāko artavu mājinieku uzvarā ar 21 gūtu punktu sniedza francūzis Tomā Ertels. Savukārt "Tecnyconta" rindās pa 12 punktiem iekrāja lietuvietis Renalds Seibutis un melnkalnietis Nemanja Radovičs, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas.