Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Timmam trīs tālmetieni, "Baskonia" pēc 7 gadu pārtraukuma atgriežas ACB finālā

Timmam trīs tālmetieni, "Baskonia" pēc 7 gadu pārtraukuma atgriežas ACB finālā
Jānis Timma un Marselu Uertass
Foto: baskonia.com

Latvijas basketbola valstsvienības uzbrucējs Žanis Peiners svētdien guva desmit punktus, sekmējot Panevēžas "Lietkabelis" uzvaru pirmajā Lietuvas čempionāta (LKL) bronzas sērijas spēlē. Grieķijas finālsērijā iedzinējos ar 1-2 nonāca Jāņa Strēlnieka "Olympiacos", bet Spānijā finālā iekļuva Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa "Baskonia".

Lietuva

LKL pusfinālā "Lietkabelis" atzina "Žalgira" pārākumu ar 0-3, kamēr "Neptūīnas" iztērēja lielus spēkus, zaudējot "Lietuvos Rytas" ar 2-3. Vakar ar "Žalgira" uzvaru sākās finālsērija (96:83), kurā čempione tiks noskaidrota sērijā līdz četriem panākumiem. Šodien savu sēriju sāka "Lietkabelis" un "Neptūnas" cīņā par bronzu, kur uzvarētāja noskaidrosies sērijā līdz trim panākumiem.

Tā kā regulārajā sezonā "Neptūnas" finišēja augstāk, 3. vietā, tad sērija sākās tieši Klaipēdā. Tomēr "Lietkabelis" spēja atņemt "Neptūīnas" mājas priekšrocības jau pirmajā mačā. Pārlieicnošas trīs ceturtdaļas un tikai noslēdzošajās desmit minūtēs ar presinga palīdzību mājinieki sagādāja nelielas grūtības, taču "Lietkabelis" uzvaru neizlaida, triumfējot ar 83:69.

Žanis Peiners spēlēja 24 minūtes, guva desmit punktus (2p. 2/2, 3p. 1/1, s.m. 3/6), izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, izprovocēja trīs piezīmes, pārtvēra vienu bumbu un divreiz kļūdījās. Žanim +16 efektivitātes indeksa punkti, kā arī +/- rādītājs +22, kas bija labākais starp visiem spēles dalībniekiem.

Rezultatīvākais Panevēžas komandā ar 19 punktiem bija Darjušs Lavrinovičs, kuram arī sešas atlēkušās bumbas. 14 punkti Dominikam Mavram. Klaipēdas rindās 15 punkti un sešas bumbas bijušajam ventspilniekam Edgaram Žeļonim, bet 14 punkti bijušajam VEF aizsargam Tomam Delininkaitim.

Sērijā līdz trim uzvarām nākamā spēle 12. jūnija vakarā Panevēžā.

Grieķija

Grieķijas čempionāta finālā trešo spēli aizvadīja Jānis Strēlnieks un Pirejas "Olympiacos", kas viesos ar rezultātu 58:73 atzina Atēnu "Panathinaikos" pārākumu. Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām rezultāts nu kļuvis 2-1 "Panathiniakos" labā. Nākamā spēle norisināsies ceturtdien "Olympiacos" mājvietā.

Jānis Strēlnieks zaudētāju rindās laukumā bija 11 minūtes, punktus neguva (3p. 0/1), atdeva divas rezultatīvas piespēles, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu bumbu, izprovocēja vienu piezīmi, pats saņēma divas, kā arī sakrāja +/- rādītāju -10.

Spānija

Spānijas čempionāta pusfinālā ceturto spēli aizvadīja Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa Vitorijas "Baskonia", kas viesos tikās ar "Barcelona". Pirmajā puslaikā "Baskonia" kontrolēja spēles gaitu, trešajā ceturksnī mājinieki atjaunoja intrigu, bet pēdējās ceturtdaļas sakumā "Baskonia" atguva pārsvaru divciparu skaitļa lielumā. Četras minūtes pirms beigām Tomā Ertels pārtvēra bumbu un ātrajā uzbrukumā no apakšas pietuvināja Barselonas komandu vairs tikai līdz piecu punktu atstatumam (65:70).

Pēc minūtes pārtraukuma sekoja vēl viena "Baskonia" kļūda, bet Ertels netrāpīja tālmetienu. Kārtējā basku kļūda atkal deva iespēju "Barsai" pietuvoties, bet pēc Peteri Koponena metiena bumba izgriezās no stīpas. Tad beidzot atkal punktus guva viesi, divarpus minūtes pirms beigām panākot plus septiņi (72:65). "Baskonia" kļūdas nemazinājās, tai skaitā vienā no uzbrukumiem pret ciešu aizsardzību astoņu sekunžu laikā Dženingsam neizdevās pārvest bumbu pāri laukuma centram.

64 sekundes pirms beigām Ertels ar trīspunktnieku panāca vairs tikai mīnus trīs mājiniekiem (70:73). Sekoja kārtējā "Baskonia" kļūda jau pašā uzbrukuma ievadā, bet Ertels 45 sekundes pirms beigām pēc caurgājiena netrāpīja no apakšas. Dženings trāpīja abus soda metienus, bet Adriens Moermans pusminūti pirms beigām no apakšas atguva mājiniekiem divus punktus. Tornika Šengelija trāpīja pirmo no diviem soda metieniem, bet pēc otrā piezīmi uzsita Timma, un 25 sekundes pirms beigām Viktors Klavers no soda metienu līnijas panāca 74:76. Vildosa kļūdījās piespēlē no gala auta, "Barsa" nekavējoties nogādāja bumbu groza apakšā, un Klavers ar triecienu no augšas panāca 76:76.

Pēdējā uzbrukumā Rodrigs Bobuā ilgi nodriblēja uz vietas, atspēlēja Šengelijam, kura tālmetiens nebija precīzs, un uzvarētājs pamatlaikā netika noskaidrots. Pagarinājumā iniciatīvu pārņēma "Barcelona" un divas minūtes pirms beigām plus trīs bija mājiniekiem (79:82). Uertass ar sodiņiem samazināja starpību līdz minimumam, sekoja Ertela kļūda uzbrukumā, un Foigtmans ātrajā uzbrukumā no apakšas atguva vadību baskiem (83:82). Minūti pirms beigām pie plus viens Timma kļūdījās piespēlē pāri laukumam, taču Koponens atkal meta garām un nekavējoties sekoja pārkāpums pret Vildosu, kurš iemeta abus sodiņus. Adams Hanga savas iespējas no soda metienu līnijas aizpūdelēja, un pusminūti pirms beigām pie bumbas tika "Baskonia". Foigtmans trāpīja otro sodiņu (86:82), "Barcelona" devās uzbrukumā, Navarro aizmeta garām grūtu tālmetienu, un sekoja noteikumu pārkāpums pret Timmu. Krāslavietis iemeta abus sodiņus, un "Baskonia" uzvaru vairs neizlaida - 88:82.

Sērijā "Baskonia" izcīnīja panākumu ar 3-1.

Jānis Timma laukumā bija 28 ar pusi minūtes, guva 11 punktus (3p. 3/8, s.m. 2/2), izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izprovocēja divas piezīmes, reizi kļūdījās, saņēma divas piezīmes, sakrāja +8 efektivitātes indeksa punktus un +/- rādītāju +2.

Basku komandas sastāvā Rinalds Mālmanis bija pieteikts spēlei, bet laukumā nedevās. "Barcelona" rindās nespēlēja Rodions Kurucs.

"Baskonia" finālā atgriezīsies pēc septiņu gadu pārtraukuma. 2010. gadā komanda izcīnīja savu trešo un līdz šim pēdējo čempiontitulu. Finālā pretī regulārā turnīra uzvarētāja Madrides "Real", kas maijā triumfēja arī ULEB Eirolīgā.


, 2018-06-10 22:30, pirms 6 gadiem
Nervi čupā.. Navarro puņķi pa gaisu

Tagad jācer ka Timma noskaldīs Dončiču.
, 2018-06-10 23:05, pirms 6 gadiem
Prieks par latviešiem ACB!
, 2018-06-10 23:05, pirms 6 gadiem
"Barcelona" rindās nespēlēja Rodions Kurucs, kurš devies uz ASV, lai gatavotos NBA draftam.

Tas gan nav taisnība, jo translācijas laikā Kurucu rādīja, viņš sēdēja laukuma malā kopā ar bulgāru spēlētāju Vezenkovu (kurš arī nebija iekļuvis pieteikumā) un apsprieda spēli.
, 2018-06-10 23:31, pirms 6 gadiem
Apsveicu Timmu, muļķigi nospēlēja pēdējo minūti Baski, taču beigas pozitīvas. Ticu, ka BASKONIA ir niknāka komanda par REAL, domāju, ka varam gaidīt 200pt spēli, jo abām komandām ir zvērīgs uzbrukuma potenciāls..
, 2018-06-10 23:34, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: Apsveicu Timmu, muļķigi nospēlēja pēdējo minūti Baski, taču beigas pozitīvas. Ticu, ka BASKONIA ir niknāka komanda par REAL, domāju, ka varam gaidīt 200pt spēli, jo abām komandām ir zvērīgs uzbrukuma potenciāls..
Tik Real ir arī ļoti laba aizsardzība
, 2018-06-10 23:36, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tik Real ir arī ļoti laba aizsardzība
Ne labāka kā Barcelonai..
, 2018-06-10 23:56, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: Ne labāka kā Barcelonai..
Labāka gan, ja nemaldos, šosezon top 5 Eirolīgā defs
, 2018-06-11 00:04, pirms 6 gadiem
Real Madrid un Baskonia šogad nospēlēja 4 reizes.
ACB līgā Real vinnēja 81:69 un 101:89.
Eirolīgā 75:73 Real un 105:75 Baskonia.
Tā kā vidēji spēlē starp šīm komandām ap 165-170 punkti būs, nevis 200 punktu spēles!
Tas tā - precizitātei.
Protams, Eiropas basim 170 punktu spēles jau skaitās ļoti rezultatīvi!

Ņemot vērā komandu reitingus, apmēram 90:80 beigsies spēles, Real labā.
, 2018-06-11 00:26, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Real Madrid un Baskonia šogad nospēlēja 4 reizes.
ACB līgā Real vinnēja 81:69 un 101:89.
Eirolīgā 75:73 Real un 105:75 Baskonia.
Tā kā vidēji spēlē starp šīm komandām ap 165-170 punkti būs, nevis 200 punktu spēles!
Tas tā - precizitātei.
Protams, Eiropas basim 170 punktu spēles jau skaitās ļoti rezultatīvi!

Ņemot vērā komandu reitingus, apmēram 90:80 beigsies spēles, Real labā.
Es uzrakstīju, ka būs vismaz viena tāda spēle, bet nu Baskonia paņems.
, 2018-06-11 11:15, pirms 6 gadiem
Debijas sezonā ACB un tikt finālā diezgan forši, vienīgais redzot kāds ir "cinderella" stāsts ar Dončiču, tad perfektam 2017./2018.gada CV atliek vēl pievienot ACB zeltu un, tad būs pilns koferis, bet nu būtu jau forši, ja Baskonia paņemtu.
Ketija Vihmane. Foto: EuroBasket Women

Ketija Vihmane sasniedz Vācijas finālu, Līna Loceniece pārķer pusi bumbu

Ketija Vihmane un "Rutronik Stars Keltern" otrdien, 16. aprīlī, svinēja uzvaru Vācijas pusfināla piektajā, izšķirošajā spēlē pret "Hannover Luchse" basketbolistēm. Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa piedzīvoja zaudējumu Lietuvas finālsērijas pirmajā spēlē.
Ainars Bagatskis. Foto: CSO Voluntari

Mejerim 12+6+5 un sasniegts pusfināls, Bagatskim sāpīgs klupiens

Rumānijas Nacionālajā līgā basketbolā ceturtdaļfinālu pārliecinoši pārvarēja valsts ambiciozākais klubs Klužas-Napokas "Universitatea-Banca Transilvania", šovakar izbraukumā ar 97:48 sakaujot Bukarestes "Dinamo" un sērijā esot pārāka ar 3-0.
"Kangoeroes Basket" atbalstītāji Beļģijas kausa finālā. Foto: Kangoeroes Basket

Paula Strautmane sasniedz Beļģijas finālu, Kristīne Vītola skolo "Panathinaikos"

Latvijas basketbolistes nedēļas nogalē aizvadīja priekšpēdējās kārtas spēles Spānijas un Itālijas čempionātos. Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket" svētdien, 14. aprīlī, sasniedza Beļģijas finālu. Kristīne Vītola tajā pašā dienā svinēja uzvaru Grieķijas fināla pirmajā spēlē.