Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Žagara komandā konstatēti "Covid-19" saslimšanas gadījumi

Andrejs Siliņš

Žagara komandā konstatēti "Covid-19" saslimšanas gadījumi
Artūrs Žagars. Foto: EuroCup

Spānijas ACB līga basketbolā plāno pabeigt sezonu, taču pirms atsākt komandu treniņus spēlētājiem bija jāveic koronavīrusa testi. Pirmie rezultāti nav iepriecinoši - saslimšanas gadījumi konstatēti "Zaragoza" un Artūra Žagara pārstāvētās Badalonas "Joventut" komandās.

ACB līgas plāns sezonas pabeigšanai paredz, ka 12 no 18 līgas komandām aizvadīs īsu turnīru, lai noskaidrotu čempionus. 12 komandas plāno sadalīt divās grupās pa sešām katrā un pēc viena apļa turnīra pa divām labākajām vienībām piedalītos pusfinālā, kam sekotu arī fināls. Visi mači notiktu vienā lokācijā - gatavs uzņemt turnīru esot gan "Gran Canaria", gan "Andorra".

Visas 12 komandas, kam būtu jāpiedalās turnīrā, veikušas spēlētāju testēšanu, un divās komandās konstatēti pozitīvi rezultāti. Tie bijuši "Zaragoza" un "Joventut" komandās - gan tādi, kas jau iepriekš saslimuši un kuru organismi izveidojuši antivielas, gan tādi, kas ar slimību sirgst tagad. Turklāt vēl nav saņemti visu testu rezultāti, tāpēc pastāv iespēja, ka saslimušo skaits varētu būt arī lielāks.

Saslimušo spēlētāju vārdi nav atklāti, taču Artūrs Žagars portālam Sportacentrs.com apstiprināja, ka viņa tests bijis negatīvs - 20 gadus vecais latviešu basketbolists ir vesels. Tiesa, tā kā komandā konstatēti arī pozitīvi testi, tad visiem spēlētājiem būs jāveic testi atkārtoti.

Noteikts, ka izšķirošais lēmums par ACB līgas atsākšanu un sezonas pabeigšanu jāpieņem līdz maija beigām.

Izmantotie resursi:
https://encestando.es/