Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Mazura vadītā "Parma" iekļūst Krievijas kausa pusfinālā

Mazura vadītā "Parma" iekļūst Krievijas kausa pusfinālā
Nikolajs Mazurs. Foto: parmabasket.ru

Nikolaja Mazura vadītā VTB līgas komanda „Parma” Krievijas kausa 1/4 fināla otrajā mačā apspēlēja Superlīgas līdervienību „Vostok-65” ar 100:79, tādējādi iekļūstot sacensību pusfinālā.

Pirmajā mačā „Parma” izbraukumā piekāpās ar -10, līdz ar ko šodien komandai vajadzēja 11 punktu pārsvaru. Tomēr arī šajā spēlē vairāki līderi tika atpūtināti, bet Jānis Blūms laukumā nevarēja doties, jo Krievijas kausā drīkst piedalīties tikai Krievijas basketbolisti. Pirmajā ceturtdaļā viesi parādīja, ka nedomā sēdēt aizsardzībā, un pēc desmit minūtēm „Parma” bija iedzinējos ar 25:26. Tomēr nākamajās divās ceturtdaļās mājinieki pārņēma iniciatīvu, un pirms noslēdzošajām desmit minūtēm bija vadībā ar +22, līdz ar ko ceturtajā ceturtdaļā vajadzēja vien saglabāt pārsvaru, kas arī izdevās – 100:79.

„Parma” izcīnīja uzvaru divu spēļu summā, iekļūstot kausa pusfinālā. Par Mazura trenētās komandas pretinieci tajā kļūs „Nizhny Novgorod”, Superlīgas vienība „Novosibirsk”, vai Sanktpēterburgas „Spartak” un Revdas „Temp-Sumz-UGMK” pāra uzvarētāja.

VTB līgā Latvijas speciālista vadītā komanda izcīnījusi trīs uzvaras 11 mačos un ieņem 11. vietu. Krievijas spēcīgākajā turnīrā Blūms aizvadījis desmit mačus, kuros izcēlies ar vidēji 7,7 punktiem, 1,3 atlēkušajām bumbām un 1,3 piespēlēm.

Izmantotie resursi:
VTB United League | VTB United League
Главная страница / Российская Федерация Баскетбола


Artūrs Strautiņš. Foto: FIBA
16

13 sezonas Itālijā: Strautiņš pagarina līgumu Tortonā līdz 2027. gadam

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Artūrs Strautiņš pagarinājis līgumu ar Itālijas A sērijas vienību Tortonas ''Derthona Basket'' līdz 2027. gadam, pavēstījis klubs.
Dāvis Rozītis spēlē pret "Voluntari". Foto: Diana Jesin/Tartu Ülikool

Rozīša 12+7+6 nepaglābj Tartu no sakāves Rumānijā un izstāšanās no Ziemeļu līgas

Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) ceturtdaļfinālu nepārvarēja Gundara Vētras trenētā "Tartu Universitāte", otrajā cīņā ar 69:92 zaudējot Ainara Bagatska vadītajai "Voluntari" un divu spēļu summā kapitulējot ar 152:168.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.