Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

"Kyiv" bez sasirgušā Bagatska 10. uzvara, Leimaņa pieci tālmetieni neglābj latviešu duelī

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Kyiv" bez sasirgušā Bagatska 10. uzvara, Leimaņa pieci tālmetieni neglābj latviešu duelī
Toms Leimanis. Foto: bc-tsmoki.by

VTB Vienotās līgas mačā divu "latviešu klubu" mačā Štelmahera, Vairoga un Kaufmaņa "Kalev/Cramo" savā laukumā ar 88:82 pieveica Leimaņa, Čavara un Valeiko "Tsmoki" tiekot pie pirmās uzvaras šajā sezonā.

Uz VTB līgas maču Tallinā “Tsmoki” komanda brauca ar vienu uzvaru tabulā, kamēr “Kalev/Cramo” panākumu vēl nebija. Labāk maču sāka viesi, kuru rindās debitēja savulaik VEF rindās profesionālo karjeru sākušais centrs Artjoms Parahovskis. Otrās minūtes noslēgumā “Tsmoki” bija vadībā 7:2 un turējās priekšā gandrīz visu pirmo ceturtdaļu, bet tās beigās vadību pirmo reizi pārņēma mājinieki. Pirmās desmit minūtes viņi noslēdza savā labā 20:15. Puslaika turpinājumā “Kalev/Cramo” pārsvars arī sasniedza 14 punktus, bet Minskas komandu pamodināja Toma Leimaņa divi tālmetieni pēc kārtas (tajā brīdī 3/3) un vēl arī pustālais metiens. Komandas izrāvienā piedalījās arī Klāvs Čavars, bet pēc 20 spēles minūtēm mājiniekiem bija tikai viena punkta pārsvars 43:42.

Otrā puslaika ievadā joprojām labāk darbojās “Tsmoki”, izvirzoties vadībā 51:43 un Robertam Štelmaheram pieprasīt minūtes pārtraukumu, Jau drīz vien tādu vajadzēja novadīt arī viesu galvenajam trenerim Rostislavam Vergunam, jo komandas šķira vairs tikai trīs punkti. Viesi vēlreiz panāca +8, un nu jau kārta savam mini izrāvienam bija talliniešiem, kuru ar tālmetienu atbalstīja arī Jānis Kaufmanis. Ceturtdaļu viļņa augšā tomēr noslēdza Minskas komanda – Leimanis no tālās, Maksims Salašs ātrajā uzbrukumā, 68:59.

Bez intriģējošām beigām mačs tomēr nepalika. Mājinieki tomēr uztaustīja savu spēli un pēdējās ceturtdaļas otrajā pusē pat tikai pie +1. Vadība kādu laiku mainījās teju pēc katra uzbrukuma, bet, sākoties pēdējai minūtei, trīs punktu pārsvars bija mājiniekiem. “Tsmoki” tika viena punkta attālumā, Leimanim bija iespēja atkal vadībā izvirzīt savu komandu, bet pustālais metiens nebija precīzs un “Kalev/Cramo” nosargāja savu pirmo panākumu – 88:82.

Jānis Kaufmanis uzvarētāju rindā izcēlās ar septiņiem punktiem (2p 2/2, 3p 1/ 2) un trim atlēkušajām bumbām, bet “Tsmoki” rezultatīvākais bija Toms Leimanis, kurš, tāpat kā Salašs, sameta 19 punktus (2p 2/6, 3p 5/9). Tāpat viņam divas atlēkušās bumbas un divas piespēles. Klāvs Čavars atzīmējās ar trim punktiem un piecām atlēkušajām bumbām.

VTB līga 9. decembrī

#KomandaU-Z%
1Zenit7-0100.0
2Nizhny Novgorod4-180.0
3CSKA7-275.0
4Avtodor4-266.7
5Lokomotiv6-366.7
6UNICS3-350.0
7PARMA3-350.0
8Himki3-537.5
----
9Zielona Gora3-633.5
10Astana2-528.6
11Kalev/Cramo1-420.0
12Tsmoki1-516.7
13Enisey1-614.3

Ukrainas čempionātā desmito maču aizvadīja “Kyiv-Basket” komanda, kurai pagaidām jādodas cīņā bez galvenā trenera Ainara Bagatska un fiziskās sagatavotības trenera Māra Bružika laukuma malā. Pēc atgriešanās no Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačiem abiem Latvijas speciālistiem, kas strādā arī ar Ukrainas valstsvienību, bija pozitīvi Covid-19 testi, tāpēc abi šobrīd atrodas karantīnā. Pirms šīsdienas mača ar “Cherkasky Mavpi” pozitīvas analīzes bija arī trim spēlētājiem, līdz ar to kijevieši pret ligas pastarīšiem nevarēja spēlēt labākajā sastāvā.

Otrajā ceturtdaļā “Kyiv” ielaida 30 punktus un nonāca zaudētājos 35:45, tomēr pēc pārtraukuma izlietais ūdens tika sasmelts. Vispirms tika atspēlēta puse no deficīta, bet pēdējās desmit minūtes viesi vienkārši tika iedzīti grīdā – 27:10 ceturtdaļā un 88:76 visā mačā, izcīnot desmito uzvaru pēc kārtas, kas ir otrā garākā uzvaru sērija, ar kādu Ukrainas Superlīgā uzsākta sezona.

Spānijas augstākajā līgā pārliecinošu uzvaru svinēja "Murcia", kas otrā puslaika ievadā pirmoreiz pārsniedza 20 punktu pārsvara robežu un beigās ar 90:73 sakāva "Gipuzkoa Basket". Rinalds Mālmanis uzvarētāju rindās aizvadīja 110 sekundes un aizmeta garām savu vienīgo metienu. "Murcia" ar bilanci 7-6 ieņem astoto vietu. Tikmēr Spānijas otrajā līgā Kaspara Vecvagara "Forca Lleida" ar 74:65 pieveica "Tau Castello". Vecvagars 19 minūtēs tika pie pieciem punktiem (2p. 1/3, 1p. 1/4) un vienas rezultatīvas piespēles.

Kazahstānas čempionātā pie kārtējām uzvarām tika “Astana” un “Barsy” komandas. Čempionāta līderi no Nursultanas viesos ar 90:66 sagrāva “Almaty Legion” un noapaļoja savu panākumu skaitu līdz desmit. Tiesa, ne Mārtiņš Meiers, ne Ojārs Siliņš šajā mačā nepiedalījās. Arņa Vecagara trenētā “Barsy” vienība, pateicoties labāk aizvadītajai pirmajai un pēdējai ceturtdaļai, savā laukumā ar 85:78 pieveica “Aktobe”. Komandai tas bija septītais panākums desmit mačos un sešu komandu konkurencē tā seko uzreiz aiz līderiem “Astana”

Izmantotie resursi:
nbf.kz
vtb-league.com
fbu.ua
kyiv-basket.com.ua
ACB.COM