Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Čavars pievienojas VTB līgā spēlējošajai Minskas "Tsmoki"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čavars pievienojas VTB līgā spēlējošajai Minskas "Tsmoki"
Klāvs Čavars. Foto: Aivars Ķesteris, ventasbalss.lv

Baltkrievijas basketbola klubs Minskas "Tsmoki", kas spēlē VTB Vienotajā līgā, pavēstījis par līguma noslēgšanu ar 24 gadus veco latviešu centru Klāvu Čavaru. Iepriekšējās sezonas viņš spēlēja Latvijā, pārstāvot "Ventspili" un Rīgas VEF.

Kad "Ventspils" pagājušajā vasarā pavēstīja par ventspilnieka Klāva Čavara pievienošanos komandai, tika vēstīts, ka sadarbība noslēgta uz divām sezonām, tomēr tā beigusies jau pēc viena gada. Kā vēsta portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija, Minskas "Tsmoki" par Čavaru interesējās jau aizvadītās sezonas laikā, brīdī, kad "Ventspils" klubā sašķobījās finansiālā situācija.

Pagājušajā sezonā Čavars apvienotās Latvijas un Igaunijas līgas ietvaros laukumā devās 20 spēlēs, vidēji izceļoties ar 9,7 punktiem, 6,5 atlēkušajām bumbām un 1,5 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt FIBA Eiropas kausā viņš 12 mačos sakrāja 11,3 punktus, 7,4 atlēkušās bumbas un 1,8 piespēles.

Pirms tam Čavars pārstāvēja Rīgas VEF krāsas, 2019. gadā kļūstot par Latvijas čempionu. Viņš arī izmēģināja spēkus VTB līgā, kurā spēlē Minskas "Tsmoki". Baltkrievijas komanda pagājušajā sezonā izcīnīja četras uzvaras un piedzīvoja 15 zaudējumus, 13 komandu konkurencē ierindojoties priekšpēdējā vietā. Aiz muguras palika tikai Saratovas "Avtodor".

     [+] [-]

, 2020-06-09 22:08, pirms 4 gadiem
DJ Klāvs

     [+] [-]

, 2020-06-10 08:54, pirms 4 gadiem
Vēl Jānis Bērziņš un Gludītis varētu mēģināt ārzemēs.