Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

ACB līgas izšķirošās cīņas ievadīs Šmita un Žagara duelis

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

ACB līgas izšķirošās cīņas ievadīs Šmita un Žagara duelis
Artūrs Žagars. Foto: Joventut Badalona

Spānijas ACB basketbola līga nākusi klajā ar play-off spēļu kalendāru, un jau pirmajā dienā savā starpā tiksies divi Latvijas basketbolisti – Rolanda Šmita "Barcelona" spēkosies ar Artūra Žagara "Joventut".

Ņemot vērā koronavīrusa pandēmijas radītos ierobežojumus, jau aprīlī tika pieņemts lēmums ACB līgas regulārajam čempionātam pielikt priekšlaicīgu punktu. Tika panākta vienošanās par play-off mini turnīra aizvadīšanu Valensijā, izšķirošajiem mačiem pielaižot 12 komandas.

Tās sadalītas divās grupās pa sešām komandām, un formāts paredz, ka pirmajā posmā grupas ietvaros katra ar katru aizvadīs savstarpējo spēli. Šādā veidā tiks noskaidrotas katras grupas divas labākās komandas, tām kvalificējoties Final 4. Gan pusfinālu, gan fināla pāru uzvarētājas tiks noskaidrotas tikai ar vienas spēles palīdzību.

Regulārā čempionāta labākā komanda bija "Barcelona", kura pirmo vietu ieņēma ar 19-4 bilanci, un vienību pārstāv arī Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits. Savukārt ar pēdējo jeb 12. numuru play-off turnīram tika pielaista Badalonas "Joventut" ar saspēles vadītāju Artūru Žagaru.

Tās spēlēs vienā grupā, un savstarpējais duelis paredzēts jau mini turnīra pirmajā dienā – 17. jūnijā. Pie tam tas būs pats pirmais mačs, sākums pulksten 16:30 pēc Latvijas laika. Divas dienas vēlāk "Barcelona" spēkosies pret "Unicaja", kamēr "Joventut" pretī stāsies "Bilbao".

Šajā pat grupā spēlēs arī Vitorijas "Baskonia", kuras rindās, iespējams, laukumā dosies arī Rīgas VEF sezonu pavadījušais Artūrs Kurucs. Tā pret Barselonu spēlēs 21. jūnijā, bet ar "Joventut" spēkus samēros 25. jūnijā. Mini turnīra pēdējā spēle paredzēta vēl dienu vēlāk.

Savukārt Final 4 pusfināli tiks izspēlēti 28. jūnijā, bet punkts sezonai tiks pielikts ar finālu 30. jūnijā. Pagājušajā sezonā par Spānijas čempioni tika kronēta Madrides "Real", kam šoreiz regulārajā čempionātā bija otrā labākā bilance 18-5. "Baskonia" ar 12-11 ieņēma astoto pozīciju, bet "Joventut" iekļūšanai play-off pietika ar 9-14.

Pilns spēļu kalendārs atrodams šeit.

Komandu sadalījums grupās

A grupaB grupa
BarcelonaReal Madrid
TenerifeZaragoza
BilbaoAndorra
BaskoniaValencia
UnicajaBurgos
JoventutGran Canaria

Izmantotie resursi:
https://www.acb.com/articulo/ver/15...