Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Siliņam pirmā uzvara pret Bertānu Itālijas līgas finālā, sērijā 1-2

Siliņam pirmā uzvara pret Bertānu Itālijas līgas finālā, sērijā 1-2
Ojārs Siliņš
Foto: Aquila Basket Trento

Itālijas basketbola līgas finālsērijā Ojāra Siliņa pārstāvētā „Trentino” ar 72:65 pārspēja Daira Bertāna komandu „Emporio Armani”, samazinot deficītu sērijā līdz 1-2. Siliņš šovakar guva astoņus punktus, trāpot 67% komandas tālmetienu, bet Bertānam 13 punkti.

Sērijas pirmajās divās spēlēs uzvaru bija svinējusi Bertāna pārstāvētā „Emporio Armani Milano”, bet šovakar spēle notika Trentino. Pēc līdzvērtīga spēles sākuma (pirmajā ceturtdaļā 17:17) Siliņa komandai izdevās nedaudz atrauties, neskatoties uz lielajām neveiksmēm no tālmetienu līnijas.

„Trentino” toties izcēlās ar pārsvaru cīņā par atlēkušajām bumbām, bieži tiekot pie atkārtotām iespējām, un tas palīdzēja trešajā ceturtdaļā palielināt pārsvaru līdz desmit punktiem (58:48), kad ar vienu no retajiem precīzajiem „Trentino” tālmetieniem izcēlās Siliņš.

Pēdējā ceturtdaļā „Trentino” vēl nedaudz atrāvās, taču Milānas komanda spēja pievilkt līdz 59:64, pateicoties mini izrāvienam, kurā ar precīzu tālmetienu piedalījās arī Bertāns. Taču „Trentino” radušās briesmas novērsa ar pāris sekmīgiem uzbrukumiem un novadīja spēli līdz uzvarai 72:65.

Siliņš laukumā pavadīja 28 minūtes, kurās guva astoņus punktus (2p. 1/2, 3p. 2/7). Viņš trāpīja divreiz vairāk tālmetienu nekā visi pārējie komandas biedri kopā, un „Trentino” uzvarēja par spīti tikai trim trāpītiem trejačiem no 22. Siliņam arī viena atlēkusī bumba un viena piezīme, kā arī +/- rādītājs mīnus pieci.

Bertāns ar 13 punktiem (1p. 1/1. 2p. 3/3, 3p. 2/5) bija rezultatīvākais savā komandā. Dairis nospēlēja 27 minūtes, taču piecu piezīmju dēļ pabeidza spēli priekšlaicīgi. Viņa +/- rādītājs šoreiz mīnus viens.

Finālsērijas nākamā spēle paredzēta pēc divām dienām vēlreiz Siliņa komandas laukumā.


Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Aigars Šķēle. Foto: Rafał Jakubowicz/Stal Ostrów Wielkopolski

Siliņam 18 punkti, Šķēlem 10+8+8+8 Polijas līgas spēlē, Bagatska padotie izsēj +22

Polijas basketbola meistarsacīkstēs otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja latviešu pārstāvētā Ostruvas Velkopolskas "Stal" (bilance 18-11), savā laukumā ar 96:93 pieveicot vienu no sekotājām Ļubļinas "Start" (16-13).
Klaipēdas "Neptūnas" basketbolists Žigimants Janavičs (Nr. 4). Foto: BC Neptūnas Klaipėda

Šmitam piecas piezīmes, "Žalgiris" divu pagarinājumu drāmā zaudē Klaipēdā

Pirmo klupienu Lietuvas Basketbola līgā (LKL) kopš 27. novembra piedzīvoja valsts vadošā komanda Kauņas "Žalgiris", izbraukumā divu papildlaiku kaujā piekāpjoties (112:114) Klaipēdas "Neptūnas".