Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Timmas un Mālmaņa "Baskonia" zaudē galotnē un vēl neiekļūst Spānijas finālā

Timmas un Mālmaņa "Baskonia" zaudē galotnē un vēl neiekļūst Spānijas finālā
Jānis Timma
Foto: Baskonia.com

Kamēr Madrides "Real" jau ir iekļuvusi Spānijas basketbola čempionāta finālā, Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa "Baskonia" izbraukumā ar 65:67 atzina "Barcelona" pārākumu un piedzīvoja pirmo zaudējumu sērijā, kurā līdz trim uzvarām ir vadībā ar 2-1.

Laukumā ritēja sīva cīņa, ne vienai, ne otrai komandai neatraujoties tālāk par pieciem punktiem. Minūti un 55 sekundes līdz pamatlaika beigām viesu spēlētājs Mets Dženings no tālās distances atjaunoja līdzsvaru (62:62), bet 55 sekundes līdz galam Rodrigs Bobuā ar vēl vienu trejaci jau deva vadību "Baskonia" (65:64). Ante Tomičs 39 sekundes līdz beigām gan no groza apakšas atjaunoja viena punkta vadību "Barcelona" (66:65), un viesu saspēles vadītājs Marselinju astoņas sekundes vēlāk vienlaikus gan pazaudēja bumbu, gan tika pie uzbrukuma piezīmes.

"Baskonia" nepārkāpa noteikumus un noturēja aizsardzību, zem sava groza atgūstot bumbu desmit sekundes līdz beigām, taču komandas līderis Tornike Šengelija otrā laukuma galā nedaudz sapinās driblā, netika pie metiena un zaudēja bumbu. "Barcelona" svinēja laimīgu uzvaru ar rezultātu 67:65, sērijā pietuvojās līdz 1-2 un parīt vēlreiz uzņems "Baskonia".

Jānis Timma spēli sāka starta pieciniekā un laukumā pavadīja 16 minūtes un 20 sekundes, taču kopš trešā ceturkšņa vidus mačā vairs neiesaistījās. Latviešu uzbrucējs visus piecus punktus (2p. 1/2, 3p. 1/3) guva pirmajā ceturtdaļā, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu. Rinalds Mālmanis palika uz rezervistu soliņa. "Baskonia" rezultatīvākajam spēlētājam Šengelijam bija vien 11 punkti, bet mājiniekiem ar 15 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Tomičs.

"Baskonia" augstāk par "Barcelona" bija gan ACB līgas, gan Eirolīgas regulārajā sezonā. Spānijas čempionātā baski ar bilanci 25-9 bija otrie, kamēr katalāņi atpalika par vienu uzvaru un vienu vietu, bet Eirolīgā "Baskonia" (16-14) ierindojās septītajā pozīcijā, bet "Barcelona" (11-19) palika 13. vietā un netika izslēgšanas spēlēs. Karaļa kausa ceturtdaļfinālā gan "Barcelona" neitrālā laukumā baskus apspēlēja ar 94:90. ACB līgas ceturtdaļfinālā "Baskonia" tika galā ar Malagas "Unicaja" (2-0), bet "Barcelona" trīs mačos pieveica "Andorra".

Izmantotie resursi:
ACB


, 2018-06-09 00:08, pirms 6 gadiem
Barcelona ar neglītu basi tomēr nobeidza Baskonia, kā saka, noveda līdz savam līmenim un piebeidza. Ceru, ka Baskonia nākošo spēli easy paņems un finālā mazo Dončiču..
, 2018-06-09 08:14, pirms 6 gadiem
nesaprotami Martinesa lēmumi un nāksies spēlēt 4 spēles.
, 2018-06-09 10:51, pirms 6 gadiem
baskonijas spēle nav izprotama. kaut vai timmas gadījumā
, 2018-06-09 13:09, pirms 6 gadiem
purva_velns rakstīja: baskonijas spēle nav izprotama. kaut vai timmas gadījumā
Pie tāda trenera viņam tur tiešām nav ko darīt!
"Kangoeroes Basket" atbalstītāji Beļģijas kausa finālā. Foto: Kangoeroes Basket

Paula Strautmane sasniedz Beļģijas finālu, Kristīne Vītola skolo "Panathinaikos"

Latvijas basketbolistes nedēļas nogalē aizvadīja priekšpēdējās kārtas spēles Spānijas un Itālijas čempionātos. Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket" svētdien, 14. aprīlī, sasniedza Beļģijas finālu. Kristīne Vītola tajā pašā dienā svinēja uzvaru Grieķijas fināla pirmajā spēlē.
Kristers Zoriks ar komandas biedriem. Foto: Aliağa Petkimspor
2

Zorikam neveicas metienos, amerikāņi kaldina uzvaru pār "Darüşşafaka"

Turcijas basketbola Superlīgas izslēgšanas turnīram tuvojas Izmiras "Petkim Spor" vienība, kura Stambulā ar 83:72 pārspēja "Darüşşafaka".
Kārlis Šiliņš. Foto: BG Göttingen

Šiliņš ar 16 punktiem rezultatīvākais, Šmitam uzvara līderu cīņā

Svētdienas vakarā Eiropas basketbola līgās spēles aizvadījušas virkne latviešu pārstāvēto komandu. Lietuvā "Žalgira" un "Rytas" duelī Rolands Šmits iemeta deviņus punktus, Vācijas Bundeslīgā 16 punkti Kārlim Šiliņam, bet Polijā Aigara Šķēles un Ojāra Siliņa duets garantēja "Ostrow" uzvaru pagarinājumā.