Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Strēlnieks nākamsezon spēlēs Eirolīgā?

Strēlnieks nākamsezon spēlēs Eirolīgā?
Jānis Strēlnieks
Foto: bc-spartak.ru

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks un viņa pārstāvētais Krievijas klubs Sanktpēterburgas "Spartak" nākamajā sezonā, iespējams, iegūs iespēju spēlēt ULEB Eirolīgā, saņemot īpašu rīkotāju ielūgumu jeb t.s. "wild-card".

Eirolīgas nākamās sezonas sastāvs oficiāli kļūs zināms vienīgi pēc Spānijas un Itālijas finālu beigām, bet aptuvenās aprises tiek iezīmētas jau tagad. Tiek pieļauta iespēja, ka nākamsezon Eirolīgā būtu pat trīs Krievijas klubi - Maskavas CSKA, kam pievienotos ULEB Eiropas kausa ieguvēja Maskavas apgabala "Khimki", kā arī Sanktpēterburgas "Spartak". Pēdējā no minētajām tādā gadījumā saņemtu "wild-card", kas Eirolīgā jau nākamajā sezonā ļautu spēlēt arī Latvijas basketbolistam Jānim Strēlniekam, vēsta spāņu basketbola portāls TUBASKET.com.

Savukārt pie A licence, kas līdz šim piederēja Itālijas klubam Romas "Lottomatica", bet slikto rezultātu dēļ tika atņemta, pārietu pie Serbijas kluba Belgradas "Partizan", ko pārstāv cits latviešu spēlētājs Dāvis Bertāns. Iepriekš "Partizan" piederēja B licence, kura tādā gadījumā nonāktu Lietuvā pie Viļņas "Lietuvos Rytas", dodot tai iespēju atgriezties Eirolīgā.

Trešās Krievijas komandas vieta Eirolīgā, kas šajā gadījumā būtu "Spartak", tiktu iegūta uz kādas Spānijas ACB līgas vietas rēķina. Pagājušajā sezonā Eirolīgā bija pa pieciem pārstāvjiem no Spānijas ACB līgas, bet tas notika izņēmuma kārtā, jo spāņiem ir paredzētas četras komandas. Vietu Eirolīgā kā piektā Spānijas komanda bija cerējusi iegūt Valensijas komanda, kas visticamāk nenotiks, jo tas pieļaujams vien gadījumā, ja ACB līgas finālā iekļuvusī komanda ir bez A licences (kā pagājušajā sezonā tas bija ar Bilbao) vai komanda ir uzvarējusi ULEB Eiropas kausā.

Izmantotie resursi:
Portada - tu|Basket
lrytas.lt / Naujienos


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-08 12:32, pirms 12 gadiem
Nu būtu jau lieliski, ja šie divi jaunie basketbolisti spēlētu Eirolīgā nākamgad.
, 2012-06-08 12:43, pirms 12 gadiem
Palielināt Eirolīgas komandu skaitu+grupu skaitu?
, 2012-06-08 13:00, pirms 12 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Palielināt Eirolīgas komandu skaitu+grupu skaitu?
lai Vafele uzspēlētu
, 2012-06-08 14:01, pirms 12 gadiem
apshalnieks rakstīja: lai Vafele uzspēlētu
vai tad viņi nav VEF'eles ?
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Aigars Šķēle. Foto: Rafał Jakubowicz/Stal Ostrów Wielkopolski

Siliņam 18 punkti, Šķēlem 10+8+8+8 Polijas līgas spēlē, Bagatska padotie izsēj +22

Polijas basketbola meistarsacīkstēs otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja latviešu pārstāvētā Ostruvas Velkopolskas "Stal" (bilance 18-11), savā laukumā ar 96:93 pieveicot vienu no sekotājām Ļubļinas "Start" (16-13).
Klaipēdas "Neptūnas" basketbolists Žigimants Janavičs (Nr. 4). Foto: BC Neptūnas Klaipėda

Šmitam piecas piezīmes, "Žalgiris" divu pagarinājumu drāmā zaudē Klaipēdā

Pirmo klupienu Lietuvas Basketbola līgā (LKL) kopš 27. novembra piedzīvoja valsts vadošā komanda Kauņas "Žalgiris", izbraukumā divu papildlaiku kaujā piekāpjoties (112:114) Klaipēdas "Neptūnas".