Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Bankevics atgriežas Britu basketbola līgā

Emils Ozerinskis

Bankevics atgriežas Britu basketbola līgā
Ingus Bankevics
Foto: DailyStar

32 gadus vecais latviešu basketbolists Ingus Bankevics jaunajā sezonā atgriezīsies Britu basketbola līgā, pievienojoties Līdsas "Force" komandai.

Šodien Apvienotās Karalistes spēcīgākās basketbola līgas komanda Līdsas "Force" paziņoja par vienošanos ar latviešu basketbolistu Ingu Bankevicu, kurš jau divas sezonas spēlējis Lielbritānijas čempionātā. Bankevics iepriekš pārstāvējis Mančestras "Giants" vienību, kuras sastāvā Lielbritānijas čempionātā un Lielbritānijas kausā kopumā aizvadījis 58 spēles, kurās vidēji latviešu basketbolists atzīmējies ar 15,6 punktiem, 3,7 atlēkušajām bumbām un 2,5 rezultatīvām piespēlēm.

Tādējādi pievienojoties Līdsas vienībai Bankevics pēc gada pārtraukuma atgriezīsies Britu basketbola līgā. Latvieša jaunā komanda Līdsas "Froce" pērnajā sezonā ieņēma priekšpēdējo 11. vietu. Kluba mājaslapā 195 cm garais Bankevics stāstījis: "Esmu priecīgs kļūt par daļu no Līdsas ģimenes. Esmu strādājis ar treneri Turunenu un jūtu, ka varam šosezon sasniegt kaut ko īpašu. Tas bija viegls lēmums pievienoties "Force" un darīšu visu, lai iepriecinātu fanus ar uzvarām. Nevaru sagaidīt sezonas startu."

Līdsas komandas galvenais treneris soms Mika Turunens norādījis, ka Bankevicam ir liela pieredze basketbolā un spēlētājs darbojas ar lielisku attieksmi treniņos. Tāpat Bankevics būs daudzpusīgi izmantojams komandas uzbrukumā.

Bankevics karjeras laikā sevi apliecinājis kā uzbrukumā ļoti talantīgu spēlētāju, allaž izceļoties ar augstu rezultativitāti. Profesionālo karjeru spēlētājs uzsāka 2003. gadā "Skonto" sastāvā. Turpinājumā Bankevics pārstāvējis "Gulbenes Bukus", "Valmieru", Rīgas VEF, "Baronu" un "Ventspili". Leģionāra gaitās basketbolists spēlējis divās Francijas komandās un 2013./2014. gada sezonā Lietuvas komandā Pasvālies "Pieno Žvaigždes". 2014. gadā basketbolists devās uz Lielbritāniju.

2010. gada vasarā Bankevics spēlēja Latvijas izlases sastāvā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Izmantotie resursi:
Leeds Force – Official Website of Leeds...

     [+] [-]

, 2017-08-07 20:56, pirms 7 gadiem
Cik diez šim maksā?!

     [+] [-]

, 2017-08-07 21:00, pirms 7 gadiem
Biju pat piemirsis par tādu čali...

  -2 [+] [-]

, 2017-08-07 21:01, pirms 7 gadiem
ooo, pareizi, bija tak šitāds bbolists kādreiz.

P.S. Nez, kā Ivanovskim klājas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-08 01:42, pirms 7 gadiem
Gan jau labi tapat nopelniis

  +1 [+] [-]

, 2017-08-08 12:15, pirms 7 gadiem
Bankevicam, atšķirībā no Ivanovska, ir krietni lielāka pieredze gan LBL1 līmenī, gan LV izlasēs.