Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Strautiņš nominēts A Sērijas labākā jaunā spēlētāja balvai

Rolands Eliņš

Strautiņš nominēts A Sērijas labākā jaunā spēlētāja balvai
Artūrs Strautiņš. Foto: Mattia Ozbot/Ciamillo-Castoria/Alma Trieste

Itālijas prestižais sporta medijs „La Gazzetta dello Sport” rīko līdzjutēju balsojumu par Itālijas basketbola līgas individuālo balvu laureātiem, un kategorijā par labāko jauno spēlētāju jeb U22 vecuma grupas pārstāvi starp pieciem balvas pretendentiem ir arī Latvijas jaunais basketbolists Artūrs Strautiņš.

20 gadus vecais Artūrs Strautiņš aizvada savu pirmo sezonu „Alma Trieste” komandas sastāvā, un viņam ir līgums uz vēl diviem gadiem. Strautiņa komanda ieņem septīto vietu līgā, taču pirms pēdējās kārtas vēl nevar būt droša par vietu izslēgšanas spēlēs – bilance 16-13 ir visām komandām no sestās līdz devītajai vietai.

Strautiņš piedalījies 27 no 29 savas komandas spēlēm, vidēji nospēlējot 17.8 minūtes. Vidēji mačā latviešu jaunais uzbrucējs guvis 6.9 punktus, trāpot 45% divpunktu metienu un 36% tālmetienu. Viņam arī vidēji 3.8 atlēkušās bumbas un 0.6 rezultatīvas piespēles vidēji spēlē, kas visi ir Strautiņa pārliecinoši labākie rādītāji A Sērijas karjerā.

Strautiņa šosezon paveiktais izpelnījies atzinību, un viņš iekļauts starp pieciem pretendentiem uz sezonas labākā jaunā spēlētāja balvu. Šo balvu trīs iepriekšējās sezonās pēc kārta ieguva itāļu basketbolists Djego Flakadori, kurš arī šosezon spēlē „Trento” sastāvā, bet jau ir 23 gadus vecs. Laureātu noteikšanā tiek izmantots arī līdzjutēju balsojum.

Kopā ar Strautiņu uz šo balvu pretendē Rikardo Bolpins no „Pistoia” vienības (4.7 punkti vidēji spēlē), Leonardo Kandi no Strautiņa bijušās komandas „Reggio Emilia” (5.1 punkts vidēji spēlē) un serbs Vojislavs Stojanovičs (7.3 punkti vidēji spēlē , bet par galveno favorītu tiek minēts 21 gadu vecais amerikānis Tonijs Kars, kurš „Torino” sastāvā šosezon vidēji iemeta 11.6 punktus.

Šī balva tiek piešķirta kopš 2006. gada, kad to ieguva topošais NBA drafta pirmais numurs Andrea Barnjāni. Pēc tam to izcīnīja tādi šobrīd pazīstami spēlētāji kā Luidži Datome, Alesandro Džentile un Danilo Gallināri, bet vēl ne reizi to nav izcīnījis kāds ārzemju basketbolists. Tagad kā pretendenti izvirzīti veseli trīs.

Iepriekš tuvu šai balvai bija cits Latvijas spēlētājs Ojārs Siliņš - 2014. gadā viņš palika otrais aiz pārliecinošā uzvarētāja Džentiles. Toreiz balvas ieguvēju noteica tikai treneru un klubu vadītāju balsojums, bet līdzjutēju balsojums balvu ieguvēju noteikšanā iesaistīts tikai šosezon.

Izmantoti resursi:
https://www.gazzetta.it/Basket/Seri...