Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Itālijā atceļ A Sērijas izspēli, sezona beigusies četriem Latvijas basketbolistiem

Rolands Eliņš

Itālijā atceļ A Sērijas izspēli, sezona beigusies četriem Latvijas basketbolistiem
Ingus Jakovičs. Foto: pallacanestrovarese.it

Itālijas Nacionālā basketbola līga oficiāli paziņojusi, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ atceļ A Sērijas un A2 Sērijas turpinājumu. Šobrīd neviena komanda nav ieguvusi tiesības pacelties uz A Sēriju, par to vēl tiks diskutēts.

Itālijas A Sērijā šosezon spēlēja Ingus Jakovičs, pārstāvot "Varese" vienību, savukārt Itālijas A2 Sērijā šosezon spēlēja trīs Latvijas basketbolisti. Andrejs Gražulis pārstāvēja „Bertram”, Ričards Kļanskis spēlēja „Orlandina Basket” rindās, kamēr Artūrs Strautiņš nesen pievienojās „Udine” vienībai. Viņiem visiem tagad sezona beigusies arī oficiāli.

Sezonas pārtraukšanas brīdī Strautiņa komanda ieņēma desmito vietu A Sērijā. Tikmēr „Udine” atradās sestajā vietā Austrumu divīzijā, kamēr Gražuļa komanda bija devītā Rietumu divīzijā, tieši aiz izslēgšanas spēļu robežas.

Itālijas basketbola līgas vadība jau sākusi izskatīt iespējas par nākamās sezonas norisi un problēmām, ko radījusi šīs sezonas atcelšana. Līgas paziņojumā nav nekas minēts par to, vai tiks noteikts vietu sadalījums un sezonas uzvarētāja, taču norādīts, ka tiks diskutēts un lemts par to, kā un vai noritēs komandu pacelšanās un izkrišana no līgas.

Par sezonas atcelšanas iemesliem Itālijas Basketbola federācija min veselības iestāžu rekomendācijas, kurās sporta spēļu atsākšanās, it sevišķi nacionālā līmenī, nav ieteicama un varētu palielināt Covid-19 slimības izplatību. Tāpat arī joprojām pastāv vairāki Itālijas valdības ārkārtas situācijas likumi, kas neesot savienojami ar basketbola turnīra organizēšanu, kā arī tiek minēts arguments, ka vairāki Itālijas klubi jau ļāvuši saviem spēlētājiem atgriezties mājās ārzemēs. Turklāt sezonas atcelšana ļauj klubiem iegūt skaidrību par tuvāko nākotni un attiecīgi veidot savus plānus.

A Sērijā sezonas pārtraukšanas brīdī līdere bija "Virtus Bologna", kas pandēmijas rādītās dīkstāves laikā bija centusies atsākt treniņus, taču ātri no šīs idejas atteicās.

Itālijā iepriekš tika atcelta arī sieviešu basketbola līga, līdz ar to šobrīd augstākajā līmenī Itālijas basketbola sezonai ir pielikts punkts.

Izmantotie resursi:
Emergenza COVID-19. La FIP dichiara conclusa la...
https://www.legapallacanestro.com/l...

     [+] [-]

, 2020-04-07 20:55, pirms 4 gadiem
Eurobasket 3. aprīlī rakstīja, ka Jakovičs devies mājās.