Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

"Žalgirim" ceturtā uzvara pār "Lietuvos rytas" un 17. tituls

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Žalgirim" ceturtā uzvara pār "Lietuvos rytas" un 17. tituls
Kauņas "Žalgiris" - Lietuvas čempioni
Foto: lkl.lt

Šodien pie sava 17. Lietuvas čempionu titula tika Kaspara Vecvagara pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" vienība, kas finālsērijas ceturtajā spēlē izbraukumā ar rezultātu 85:77 pieveica Sanda Buškevica trenēto Viļņas "Lietuvos rytas", triumfējot sērijā ar 4-0.

Pēc trīs zaudējumiem iepriekšējās spēlēs "Lietuvos rytas" basketbolistiem Viļņā vairs nebija kur atkāpties. Tikmēr "Žalgiris" basketbolisti bija gatavi gūt arī ceturto panākumu un doties uz Kauņu Lietuvas čempionu statusā nevis ar domām par finālsērijas piekto spēli.

Šīs spēles sākums izvērtās pagalam nerezultatīvs un kļūdām bagāts, galvenokārt jau no viesu puses. Līdz ar to pēc piecām spēlētām minūtēm ar 4:0 vadībā bija "Lietuvos rytas". Pēc nonākšanas iedzinējos ar piecu punktu deficītu, "Žalgiris" basketbolisti atbildēja ar 7:2 izrāvienu un atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Ceturtdaļas izskaņā sekmīgi spēlēja Džeimss Andersons, izvirzot savu komandu vadībā, bet galavārds pirmajā ceturtdaļā piederēja Orelikam, kurš realizēja tālmetienu un atjaunoja minimālu pārsvaru mājiniekiem (14:13).

Otrās ceturtdaļas ievadā komandas cīnījās kā līdzīga ar līdzīgu, punktus gūstot pārmaiņus. Ar ciešu spēli aizsardzībā mājiniekiem izdevās noturēt nelielu pārsvaru, liekot pretiniekiem nemitīgi atspēlēties. Divas minūtes līdz ceturtdaļas beigām rezultāta starpība sasniedza piecus punktus, bet tad iniciatīvu uzņēmās Vils Čerijs, realizējot divus tālmetienus un kopā gūstot astoņus punktus. Mājinieki nesalūza, Simas Jasaitis arī trāpīja no tālās distances, pirmajam puslaikam noslēdzoties ar rezultātu 35:35.

Ja otrajā ceturtdaļā nelielā vadībā turējās mājinieki, tad trešajā iniciatīvu un nelielu pārsvaru ieguva viesi. "Lietuvos rytas" basketbolisti līdz ceturtdaļas vidum atkal sakārtoja spēli aizsardzībā, radot pretiniekam lielas problēmas. Neskatoties uz to, ik pa brīdim viesi spēja gūt punktus, kamēr mājiniekiem ar punktu gūšanu nesekmējās. Tā rezultātā "Žalgiris" ieguva līdz šim lielāko, deviņu punktu pārsvaru (53:44).

Ceturto ceturtdaļu Kauņas komanda sāka ar 11 punktu pārsvaru, turpinot kontrolēt mača gaitu arī ceturtajā ceturtdaļā. Laiks ritēja viesu labā, bet mājinieki nespēja lauzt cīņas gaitu. Ceturtdaļas vidū "Lietuvos rytas" uz brīdi lauza cīņas gaitu, atspēlējot piecus punktus (71:77). Atlikušajās trīs minūtēs "Žalgiris" vaļības neatļāvās, noslēdzot finālsēriju četrās spēlēs un piekto gadu pēc kārtas kā arī 17. reizi kopumā kļūstot par Lietuvas čempioni - 85:77.

Uzvarētāju labā attiecīgi 17 un 16 punktus guva Artūras Milaknis un Vils Čerijs. "Lietuvos rytas" rindās ar 20 punktiem atzīmējās Gediminas Orelikas, bet 14 komandas rēķinam pievienoja Bilijs Beirons.

     [+] [-]

, 2015-06-06 20:38, pirms 9 gadiem
Kurs kljuva par MVP? Andersons?

     [+] [-]

, 2015-06-06 21:02, pirms 9 gadiem

  -1 [+] [-]

, 2015-06-06 23:20, pirms 9 gadiem
Paskatījos nedaudz, mjā, mums līdz tam līmenim visai patālu... un es runāju par visu, ne tikai pašu spēli.