Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Elīna Babkina vēlas izmēģināt spēkus WNBA

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Elīna Babkina vēlas izmēģināt spēkus WNBA
Elīna Babkina
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

WNBA čempionvienība "Seattle Storm" ir uzaicinājusi Latvijas valstsvienības saspēles vadītāju Elīnu Babkinu ("Rīdzene") pievienoties kluba treniņnometnei, otrdien vakarā telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja basketboliste. Komandas pulcēšanās paredzēta 15. maijā.

“Par Sietlas piedāvājumu man pastāstīja aģente,” teica Babkina, kura šobrīd kopā ar Polijas klubu “Lotos Gdynia” sacenšas izslēgšanas turnīrā. “Ziņu par uzaicinājumu saņēmu pēc pusfināla spēlēm ar Krakovas “Wisla”. Tā ir iespēja, kuru jāizmanto.”

Otrajā maijā paredzēts arī Latvijas izlases treniņnometnes sākums. Pirmajā posmā valstsvienības un “Lotos” galvenais treneris Džordžs Dikeoulakos plāno strādāt ar jaunajām spēlētājām, kuras izlasei varēs pievienoties nekavējoties. Savukārt pieredzējušās basketbolistes, kurām pēc garās sezonas nepieciešama atpūta, piemēram, Gunta Baško un Ieva Kubliņa, komandā tiks gaidītas otrajā posmā. Tāpat uz nometni tiek aicinātas ASV spēlējošās Latvijas basketbolistes. Pilns kandidātu saraksts tiks publiskots tuvākajā laikā.

Babkinas izvēle doties uz WNBA var sašaurināt galvenā trenera rīcībā esošo spēlētāju loku, kurā šopavasar iztrūkst Anete Jēkabsone-Žogota, Dita Krūmberga un Aija Brumermane. “Treneris mani vēlas redzēt izlases sastāvā,” teica Babkina. “Tomēr vēlos izmēģināt spēkus WNBA, jo tāda iespēja nav katru dienu. Redzēs, kā būs.”

Nākamnedēļ, 11. aprīlī, Bristolē, Konektikutā notiks WNBA drafta ceremonija, kurā “Storm” ir divpadsmitās izvēles tiesības pirmajā kārtā, 24. izvēles tiesības otrajā kārtā un 36. izvēles tiesības trešajā kārtā.

2010. gada draftā “Storm” izvēlējās divas ārzemnieces. Pirmajā kārtā Sietlas klubs ar #10 draftēja austrālieti Elisonu Leisiju, bet trešajā kārtā ar #34 nosauca kandidātu sarakstā neiekļauto Ungārijas centra spēlētāju Tijanu Krivaceviču. Pirms regulārās sezonas komanda noslēdza līgumus ar divām pieredzējušām eiropietēm, uzbrucējām Svetlanu Abrosimovu un Janu Veselu. Krievijas basketboliste tika izvēlēta 2001. gada WNBA draftā, bet Vesela bija WNBA debitante.

Šopavasar “Storm” ir spēkā līgumi ar trīs Austrālijas spēlētājām – Lorēnu Džeksoni, Belindu Snellu un aizsardzi Erinu Filipsu.

Sietlas kluba pamata saspēles vadītāja ir Sjū Bērda, bet 2010. gada “Storm” modelī viņai saspēles vadīšanā daudz palīdzēja uzbrūkošā aizsardze Taniša Raita. Ziemas sezonā Raita kopā ar uzbrucēju Leko Vilingemu pārstāvēja Izraēlas klubu “Elitzur Ramla”, pirms pāris nedēļām tam palīdzot izcīnīt FIBA Eiropas kausu. Vēl pirmā un otrā numura pozīcijās var spēlēt Filipsa, kura šoziem kopā ar Guntu Baško spēlē Krakovas klubā “Wisla”.

Seattle Storm

+Klubs dibināts 2000. gadā, divpadsmito sezonu sacentīsies WNBA Rietumu konferencē
+Līdz 2008. gada 28. februārim “Storm” bija NBA kluba “Seattle Supersonics” māsas komanda
+Divkārtēja WNBA čempionvienība (2004. gadā “Storm” Ennas Donovanas vadībā izcīnīja pirmo titulu; 2010. gadā komanda līgā uzvarēja Braiena Eglera vadībā)
+2001. gada draftā “Storm” izvēlējās austrāliešu basketbolisti Lorēnu Džeksoni, kura trīs reizes tika atzīta par WNBA vērtīgāko spēlētāju (2003, 2007, 2010)
+“Storm” sastāvā spēlē ASV valstsvienības pamata saspēles vadītāja, divkārtējā Olimpiskā čempione Sjū Bērda (Connecticut)
+Kluba mājas spēļu tituldziesma ir austrāliešu rokgrupas AC/DC kompozīcija “Thunderstruck”
+Pirms 2011. gada sezonas paredzētas divas pārbaudes spēles, 25. maijā izbraukumā spēlējot ar “Los Angeles Sparks” un 29. maijā savā laukumā uzņemot “Tulsa Shock”

Latvijas spēlētājas WNBA

Līgas draftā agrāk ir izvēlētas divas Latvijas basketbolistes. "Indiana Fever" 2004. gada drafta 3. kārtā ar 31. numuru izvēlējās spēka uzbrucēju Ievu Kubliņu, kura tobrīd pārstāvēja NCAA pirmās divīzijas komandu "Virginia Tech". Kubliņa "Fever" sastāvā aizvadīja vairākas pārbaudes spēles. Drafts notika 17. aprīlī, par sadarbības pārtraukšanu klubs paziņoja 19. maijā.

"Detroit Shock" 2006. gada WNBA drafta 3. kārtā ar 35. numuru izvēlējās centra spēlētāju Zani Tamani, kura pavasarī absolvēja "Western Illinois" universitāti. Mēnesi vēlāk apmaiņas darījuma rezultātā Tamane nonāca ASV galvaspilsētas klubā "Washington Mystics", kura sastāvā aizvadīja 2006. gada sezonu, piedaloties 16 spēlēs.

Vēl divas Latvijas basketbolistes uz WNBA devās, netiekot iekļautas drafta pieteikumā. "New York Liberty" 2006. gada 14. februārī parakstīja treniņnometnes līgumu ar spēka uzbrucēju Lieni Jansoni. Par sadarbības pārtraukšanu klubs paziņoja 28. aprīlī.

Uzbrūkošā aizsardze Anete Jēkabsone-Žogota 2009. gada 13. februārī noslēdza līgumu ar "Connecticut Sun", Ziemeļamerikā pavadot divas vasaras sezonas. Konektikutas klubam spēlētāja pievienojās 2009. gada 28. jūnijā, piecu nedēļu laikā iekļuva komandas starta piecniekā un šobrīd WNBA aizvadījusi 47 spēles. Uzņemot Aneti Jēkabsoni-Žogotu, "Sun" pārtrauca sadarbību ar "UConn Huskies" uzbrucēju Barbaru Tērneri.

Pirms 2007. gada drafta WNBA oficiālajā kandidātu sarakstā iekļāva centra spēlētāju Lāsmu Jēkabsoni (Florida International University), taču atšķirībā no Kubliņas un Tamanes līgas klubi viņu neizvēlējas. Šopavasar WNBA pirmsdrafta treniņnometnes cenšas apmeklēt uzbrucēja Elīna Dillone, kura basketbolā atgriezusies pēc trīsarpus gadu pārtraukuma.

2011. gada WNBA drafta kandidātēs ir iekļauta uzbrucēja Sabīne Niedola. Pavisam līgas publicētajā sarakstā ir 70 spēlētājas, tai skaitā 60 amerikānietes, kuras šogad absolvē ASV universitātes.

1 2 40 komentāri

 +10 [+] [-]

, 2011-04-05 23:41, pirms 13 gadiem
“Treneris mani vēlas redzēt izlases sastāvā,” teica Babkina. “Tomēr vēlos izmēģināt spēkus WNBA, jo tāda iespēja nav katru dienu. Redzēs, kā būs.”

tūlīt sāksies... par vērtībām, patriotismu.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-05 23:42, pirms 13 gadiem
mja ap izlaseem sovasar bus "jautri"...

protams no Elinas viedoklja -jaizmanto

no izalases viedoklja tik daudz latvieteem veiksmigas sezonas bijushas

bet izlaseee no taam var but salidzinoshi maz..

     [+] [-]

, 2011-04-05 23:42, pirms 13 gadiem
labs ir, lai mēģina.

  -1 [+] [-]

, 2011-04-05 23:43, pirms 13 gadiem
Labais, lai veicas.

p.s. Nakama Jekabsone-Zogota, izlases lidere.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-05 23:45, pirms 13 gadiem
Aizbraukt uz nometni jau var, tikai cerības iekļūt 11 cilvēku sastāvā ir aptuveni 10%. Ja grib aizbraukt ekskursijā, var droši doties. Tur ir pilnīgi cits līmenis.

Un Sietlas pamatsastāvā PG ir Sjū Bērda, kas spēlē aptuveni 34 minūtes spēlē.

  +6 [+] [-]

, 2011-04-05 23:52, pirms 13 gadiem
Novik, kad beidzot pakomentesi kadu basketbola speeli?

da kaut ne basketbolu ..

     [+] [-]

, 2011-04-05 23:52, pirms 13 gadiem
tagad gan ir pavisam bēdīgi ...izlases sakarā...bet nenovēlēt veiksmi WNBA arī nevar...

  +7 [+] [-]

, 2011-04-05 23:53, pirms 13 gadiem
Būs jauka pieredze meitenei. Bet objektīvi skatoties izredzes tur tikt sastāvā viņai nav. Par saspēles vadītāju tur 30 minūtes būs Bird, pārējās 10 Phillips un Wright, kas pārējā laikā dalīs otrā numura minūtes. Visām ir WNBA pieredze, tieši tā kā galvenajam trenerim Agleram tas patīk. Jo pirmgadnieces pie viņa reti kad tiek vairāk par 5 minūtēm uzspēlēt un pēc vienas sezonas parasti atvadas no komandas.

     [+] [-]

, 2011-04-06 00:00, pirms 13 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Aizbraukt uz nometni jau var, tikai cerības iekļūt 11 cilvēku sastāvā ir aptuveni 10%. Ja grib aizbraukt ekskursijā, var droši doties. Tur ir pilnīgi cits līmenis.

Un Sietlas pamatsastāvā PG ir Sjū Bērda, kas spēlē aptuveni 34 minūtes spēlē.
Piekrītu, pareizi pateikts Krišjān! Lai veicas, bet šī nav tā komanda.

     [+] [-]

, 2011-04-06 00:03, pirms 13 gadiem
Jāpieliek fiziskajā.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-06 00:13, pirms 13 gadiem
marta rakstīja: Piekrītu, pareizi pateikts Krišjān! Lai veicas, bet šī nav tā komanda.
Es domāju, ka šī nav tā līga arī. Vismaz pagaidām, varbūt pēc gada vai diviem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-04-06 00:17, pirms 13 gadiem
baskets666 rakstīja: Sietlā savas 15min Elīnai atlēks. Tajās būs jāpierāda savs pārākums pār Bērdu. Elīnai tomēr ir labāks pustālais, kā arī viņa tomēr labāk jūtas Sietlai raksturīgajā ātrajā basketbolā. Teikšu godīgi, Bērdai īpaši nekādu priekšrocību, salīdzinot ar Elīnu, nav. Galvenais ir nevainojami padarīt savu darbu.
Tu to nopietni par pustālo? Elīna ir forša meitene, bet nejauc bumbierus ar banāniem. Bērda ir pasaules labākā saspēles vadītāja - bez vājajām vietām.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-06 00:24, pirms 13 gadiem
baskets666 rakstīja: Sietlā savas 15min Elīnai atlēks. Tajās būs jāpierāda savs pārākums pār Bērdu. Elīnai tomēr ir labāks pustālais, kā arī viņa tomēr labāk jūtas Sietlai raksturīgajā ātrajā basketbolā. Teikšu godīgi, Bērdai īpaši nekādu priekšrocību, salīdzinot ar Elīnu, nav. Galvenais ir nevainojami padarīt savu darbu.
hahaha, neizmirsi gadījumā vēl piebilst, ka ja Tamane aizbrauks uz WNBA viņa kļūs pār visu laiku labāko centra spēlētāju Līzas Leslijas vietā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-04-06 00:27, pirms 13 gadiem
baskets666 rakstīja: Bērda ir augstākās raudzes saspēles vadītāja. Par to šaubu nav. Pustālais Sjū ir švaks. Ne velti Maihjuls ir viņai nolīgts tieši pustālā nostādīšanai. Sākumā Elīnai būs pagrūti, taču potenciāls viņai nav mazāks. Paredzu,ka uz sezonas otro pusi abas laiku dalīs vienādi.
bwahahā, paskaties kādus pustālos viņa taisīja WNBA finālu pēdējās sekundēs... klauns atradies... un ne Storm ne Sparta&K nestrādā nekāds "Maihjuls"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2011-04-06 00:42, pirms 13 gadiem
pipars2323 rakstīja: "Mr. totalizators" arī komentē!
Atļaušos precīzēt Gunta Indriksona vārdiem: "Totalizatoru mafijas krusttēvs!". Un Guntim vienmēr ir taisnība.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-06 00:45, pirms 13 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Atļaušos precīzēt Gunta Indriksona vārdiem: "Totalizatoru mafijas krusttēvs!". Un Guntim vienmēr ir taisnība.
:

  +2 [+] [-]

, 2011-04-06 00:50, pirms 13 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Atļaušos precīzēt Gunta Indriksona vārdiem: "Totalizatoru mafijas krusttēvs!". Un Guntim vienmēr ir taisnība.
Man prieks par cilvēkiem kuri var par sevi arī pasmieties šad tad

  +7 [+] [-]

, 2011-04-06 00:55, pirms 13 gadiem
Krokodils rakstīja: Man prieks par cilvēkiem kuri var par sevi arī pasmieties šad tad
Un kur ir kaut viens dokuments, kas apstiprina šos vārdus. Es varu tikpat labi apgalvot, ka G.I. un J.M. ir Interpola redzeslokā par vienalga ko.

     [+] [-]

, 2011-04-06 01:04, pirms 13 gadiem
Viņai trūkst atlētiskums priekš WNBA .

     [+] [-]

, 2011-04-06 01:06, pirms 13 gadiem
sengo rakstīja: Viņai trūkst atlētiskums priekš WNBA .
Uzgūglē Leilani Mitchell un atrod kaut vienu atlētisku daļu viņas ķermenī.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-06 01:06, pirms 13 gadiem
JK rakstīja: Uzgūglē Leilani Mitchell un atrod kaut vienu atlētisku daļu viņas ķermenī.
Smadzenes!

  -1 [+] [-]

, 2011-04-06 01:12, pirms 13 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Smadzenes!
Nu neteiktu, ka viņai bija vajadzīga īpaša inteliģence lai iedotu bumbu Pondeksterei un nostātos stūrī gaidot iespēju izmest brīvu truli.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-06 01:15, pirms 13 gadiem
JK rakstīja: Nu neteiktu, ka viņai bija vajadzīga īpaša inteliģence lai iedotu bumbu Pondeksterei un nostātos stūrī gaidot iespēju izmest brīvu truli.
Ar viņas augumu un bez izcilas spēles izjūtas WNBA būtu diez gan grūti.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-06 01:32, pirms 13 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Ar viņas augumu un bez izcilas spēles izjūtas WNBA būtu diez gan grūti.
Saspēles vadītājām WNBA nevajag izcilu spēles izjūtu, pietiek ka tāda ir (nekas no spēlēm Polijā neliecina, ka tāda ir Babkinai). Augsta līmeņa saspēles vadītājas tur ir kādas 5 (6 ja skaita Vanderslūtu, kas tiks draftēta šogad), pārējās pa lielam ir kombo aizsardzes, kuras nemēģina dalīt ambiciozas piespēles, tas arī attiecas uz Mitchell.

     [+] [-]

, 2011-04-06 03:13, pirms 13 gadiem
hmm .. taa neko taa Eliina
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-04-06 04:20, pirms 13 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Ar viņas augumu un bez izcilas spēles izjūtas WNBA būtu diez gan grūti.
Ar tavam darba spejam ari butu gruti vadit kadu no sieviesu eiroligas komandam bet ja piedavatu tad tu klauns droshi ka ari piekristu. tas nekas ka tas ir way out of your league.

     [+] [-]

, 2011-04-06 08:32, pirms 13 gadiem
Lai veicas, bet vina tam limenim par leenu un fiziski vaaju

     [+] [-]

, 2011-04-06 08:41, pirms 13 gadiem
funzone rakstīja: Ar tavam darba spejam ari butu gruti vadit kadu no sieviesu eiroligas komandam bet ja piedavatu tad tu klauns droshi ka ari piekristu. tas nekas ka tas ir way out of your league.
Domāju, ka mierīgi varētu. SK "Cēsis" jau spēlēja Eirokausos. Palasi, ko Varis Krūmiņš stāsta intervijā par darbu Cēsīs - "tik augstā līmenī es nekad nebiju strādājis, kā tas 10 dienas". Cēsīs tas ir privāts finansējums. Lai pamēģina kāds Rīgā kaut ko izdarīt bez pašvaldības naudas un LBS nemateriālā atbalsta (leģionāru kvotu jautājums, spēļu zāles u.c.) Nekas tur nesanāks.

Paskaties, kādi kadri vada "TTT Rīga". Ne tur efektīva līdzekļu izmantošana, ne tur sportiskā ziņā ir sakārtots, plus vēl visnotaļ neizskaidrojami darījumi ar "ASK Rīga". Sāksim jau ar to, ka vadība nespēj tikt galā ar treneri, kuram visādi aizspriedumi par konkrētām spēlētājām. Un tas viss notiek pārsvarā par pašvaldības/Rīgas satiksmes naudu. Kehra un LBS lobēts klubs.

     [+] [-]

, 2011-04-06 09:03, pirms 13 gadiem
Interesanti. Vēl 17-18 gados teica, ka uz WNBA galīgi netiecas, nepatīkot tas basketbols. Bet nu domas ar laiku mainās Lai veicas
1 2 40 komentāri