Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

ACB līga diskvalificē Todoroviču un Šengeliju, klubi vienojas protestā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

ACB līga diskvalificē Todoroviču un Šengeliju, klubi vienojas protestā
Foto: ACB.com

ACB līgas disciplinārais tiesnesis Huans Ramons Montero Estevess ceturtdien, 5. martā, paziņoja par Dežana Todoroviča (Bilbao Basket) un Tornikes Šengelijas (Baskonia) pagaidu diskvalifikāciju. Galīgais spriedums gaidāms trīs nedēļu laikā, tikmēr abu basketbolistu pārstāvētie klubi kopīgā paziņojumā norāda, ka sods ir pārāk bargs.

Svētdien, 1. martā, Bilbao notika tradicionālais Basku zemes derbijs. “Bilbao Basket” 7,2 sekundes pirms pamatlaika beigām atradās vadībā ar rezultātu 91:75, taču tajā brīdī laukumā sākās Todoroviča un Šengelijas konflikts, kurš pārauga masveida kautiņā.

Četras dienas vēlāk ACB līgas disciplinārais tiesnesis Estevess paziņoja par plāniem diskvalificēt Todoroviču un Šengeliju. Dienu iepriekš, 4. martā, tiesnesis pieprasīja ACB līgai, abiem klubiem un tiesnešiem 48 stundu laikā sniegt sīkāku informāciju par incidentu.

“Bilbao Basket” un “Baskonia” ceturtdien vienojās kopīgā paziņojumā, norādot, ka:
+abu komandu spēlētāji, treneri un menedžeri nekavējoties nosodīja svētdien “Miribilla” arēnā notikušo starpgadījumu,

+atvainošanās turpinājās vairākas dienas pēc kārtas, kas ir neparasti, salīdzinot ar citiem līdzīgiem gadījumiem, turklāt abi spēlētāji agrāk nav sodīti par tāda veida pārkāpumiem,

+2004. gadā notikušajā spēlē starp “Real Madrid” un “Estudiantes” spēlētāji pēc kaušanās tika sodīti ar naudas sodiem (Ruvenam Garsesam 3000 eiro, Mustafam Sonko 500 eiro un Ernanam Jasenam 300 eiro), iztiekot bez diskvalifikācijām.

Klubi uzsver, ka abus sodus piespriedis viens un tas pats tiesnesis – Dons Huans Ramons Estevess Montero. Paziņojuma autori pieprasa, lai sods būtu tāds pats kā iepriekšējā reizē un spēlētāji varētu turpināt sezonu.

“Bilbao Basket” un “Baskonia” desmit darba dienu laikā, sākot no piektdienas, 6. marta, var pārsūdzēt spriedumu Spānijas Basketbola federācijas (FEB) apelācijas tiesā.

Izmantotie resursi:
ACB.COM - El Juez Disciplinario suspende...
Web Oficial del Bilbao Basket
Web Oficial del Bilbao Basket

     [+] [-]

, 2015-03-05 19:42, pirms 9 gadiem
Džeks bildes augšējā labajā pusē(gaiši pelēk-zils krekls) liek kļatvu! Harija Potera spāņu brālēns, bez šaubām.

  -2 [+] [-]

, 2015-03-05 19:51, pirms 9 gadiem
Tie kautiņi basketbolā gan izskatātās pē tādas tizlas grūstīšanās, vai max kādas pļaukas izdalīšanas. Bet obligāti jāskrien visiem... Būtu kā hokejā, 1 pret 1 un pārējie neiesaistās. Nu tad, lai tie divi vicojas uz nebēdu un rēķinās, ka paliks bez algas un būs liels diskābels...