Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Freimanim 16 punkti un dramatisks zaudējums, Buškevicam sakāve Ungārijā

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Freimanim 16 punkti un dramatisks zaudējums, Buškevicam sakāve Ungārijā
Foto:championsleague.basketball

FIBA Čempionu līgā zaudējumus pirmā apļa noslēgumā piedzīvojusi gan Rolanda Freimaņa "Anwil", savā laukumā piekāpjoties vieniem no B grupas līderiem AEK, gan Sanda Buškevica trenētais "Neptunas", viesos kapitulējot Ungārijas čempioniem "Falco"

Rolanda Freimaņa “Anwil” savā laukumā tikā ar grieķu AEK un bija tuvu savam ceturtajam panākumam sezonā. Mājinieki labāk iesāka maču, pirmajā puslaikā panākot arī 31:18, tomēr viesu pieredzējušie spēlētāji pamazām deldēja savus mīnusus. Puslaiku “Anwil” noslēdza savā labā 39:36, tomēr jau otrā ievadā nonāca zaudētājos, bet tālāk par sešiem punktiem sāncenšus nelaida. Pēdējā ceturtdaļā mājinieki prata atspēlēties un paši tikt pie piecus punktu pārsvaru, taču lieliskajā atmosfērā nosargāt uzvaru neizdevās.

Izšķirošajos brīžos veiksme atkal bija AEK pusē, bet uzvaras grozu ar triecienu no augšas guva 34 gadus vecais Jonass Mačulis, Divarpus sekundes līdz spēles beigām viņš gan meta garām abus soda metienus, atlēkušo bumbu savāca Freimanis un vēl paguva izpildīt tālu metienu, kas gan mērķi nesasniedza. Mājinieki pieprasīja tiesnešiem fiksēt noteikumu pārkāpumu pret Latvijas uzbrucēju, taču nekādi lēmumi vairs pieņemti netika un spēle bija galā – 79:77 AEK labā.

Rolands Freimanis laukumā devās starta pieciniekā un nospēlēja gandrīz 37 minūtes, kurās realizēja trīs no sešiem tālmetieniem, piecus no 13 divpunktniekiem un trīs no četriem sodiņiem, savācot 16 punktus. Vēl viņa kontā astoņas atlēkušās bumbas, viena pārķerta piespēle un četras piezīmes, kā arī lietderības koeficients 16.

“Anwil” rēķinā septiņās spēlēs ir trīs uzvaras, kas B grupā ļauj ieņemt piekto vietu, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no trešās un ceturtās vietas.

Sanda Buškevica trenētā Klaipēdas “Neptunas” komanda Čempionu līgas mačā viesos piedzīvoja smagu zaudējumu pret Latvijā zināmā Gašpera Okorna trenēto Ungārijas čempionu “Falco”. Mājinieki jau pirmajā ceturtdaļā tika pie septiņu punktu pārsvara (21:14), bet spēles turpinājumā savus plusus tikai palielināja, galu galā izcīnot uzvaru 97:73. Viesi šajā mačā pieļāva 21 kļūdu, kas arī kļuva par galveno klupšanas akmeni, jo pēc kļūdām “Falco” guva 25 punktus, tik pat savācot arī ātrajos uzbrukumos (“Neptunas” 8 un 4).

Pēc pirmā apļa Lietuvas kluba kontā ir četri panākumi, kas D grupā ļauj ieņemt otro vietu, bet Čempionu līgas debitanti “Falco” izcīnījuši par vienu uzvaru mazāk, tomēr tāpat turpina cīņu par nokļūšanu izslēgšanas spēlēs. Jāatgādina, ka rudenī tieši Okorna brigāde aizlika priekšā kāju ventspilniekiem.

     [+] [-]

, 2019-12-05 00:31, pirms 4 gadiem
Freimanim pēc jūsu matemātikas būtu jābūt 22 punktiem. 5x2+3x3+3x1=22