Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Lieliski Grieķijā spēlējušais Leimanis pāriet uz Spānijas otro līgu

Lieliski Grieķijā spēlējušais Leimanis pāriet uz Spānijas otro līgu
Toms Leimanis. Foto: Aleksandrovna Photography

Grieķijas otrajā līgā lielisku debijas sezonu leģionāru gaitās aizvadījušais Toms Leimanis karjeru turpinās Spānijas otrās līgas ("LEB Gold") klubā "Valladolid".

Pagājušā sezona Leimanim bija pirmā, kurā viņš devās leģionāru gaitās, pārejot uz Grieķijas klubu "Koroivos", kas tikko bija izkritis no augstākās līgas. Tā rindās viņš vidēji iemeta 16,4 punktus, esot starp pieciem rezultatīvākajiem spēlētājiem visā turnīrā. Tāpat latvietis pievienoja arī 3,7 atlēkušās bumbas un 4,8 rezultatīvas piespēles, bet "Koroivos" komanda ar 13 uzvarām 30 spēlēs sezonu noslēdza vien 12. pozīcijā starp 16 vienībām.

Tagad Leimanis pievienojies Valjadolidas komandai, kas "LEB Gold" turnīrā aizvadītajā regulārajā sezonā ieņēma sesto vietu, bet "play-off" turnīrā sīvā cīņā zaudēja ceturtdaļfināla sērijā.

2015. gadā tika izformēts līdzšinējais Valjadolidas klubs, kas ilgstoši bija spēlējis arī Spānijas augstākajā līgā, līdz ar to drīz vien bijušais basketbolists Maiks Hansens izvedoja jaunu komandu. Pirmajā sezonā tā Spānijas trešajā līgā sasniedza ļoti pieticīgu rezultātu, bet nākamajā jau spēlēja daudz labāk un pacēlās uz otro līgu. Gaidāmā sezona tai būs trešā šajā līmenī.

24 gadus vecais Leimanis basketbolista karjeru uzsāka "Ventspils Augstskolas", bet sastāvā, bet 2013./14. gada un 2016./17. gada sezonās pārstāvēja "Ventspils” galveno komandu. Pēdējā sezonā pirms došanās uz Grieķiju viņš spēlēja "Liepāja"/"Betsafe" un "Valka"/"Valga” sastāvā.


, 2019-07-04 13:31, pirms 5 gadiem
Solis uz augšu un domājams vismaz kandidātos apskatīt viņu izlasē var.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Krišs Helmanis. Foto: Eibner/Imago Images/Scanpix

Helmanim 8+11 Vācijā, Jakoviča pārstāvētā Spānijas otrās līgas līdere pārtrauc uzvaru sēriju

Latviešu basketbolisti piektdienas vakarā aizvadījuši spēles Vācijas un Spānijas līgās.
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Aigars Šķēle. Foto: Rafał Jakubowicz/Stal Ostrów Wielkopolski

Siliņam 18 punkti, Šķēlem 10+8+8+8 Polijas līgas spēlē, Bagatska padotie izsēj +22

Polijas basketbola meistarsacīkstēs otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja latviešu pārstāvētā Ostruvas Velkopolskas "Stal" (bilance 18-11), savā laukumā ar 96:93 pieveicot vienu no sekotājām Ļubļinas "Start" (16-13).