Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

K.Valtera "Joventut" jaunais treneris - Ernandess

Andrejs Siliņš

K.Valtera "Joventut" jaunais treneris - Ernandess
Pepu Ernandess
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Dienu pēc iepriekšējā galvenā trenera demisijas pie jauna komandas vadītāja ticis latviešu aizsarga Kristapa Valtera klubs "DKV Joventut" - pie komandas stūres stājies bijušais Spānijas izlases panākumiem bagātais treneris Pepu Ernandess.

52 gadus vecais spāņu speciālists parakstījis līgumu ar "Joventut" uz šo atlikušo un vēl nākamajām divām sezonām. Jāatceras, ka Kristapam Valteram līgums ar klubu ir vēl arī uz nākamo sezonu. Līdzšinējā klubu karjerā treneris bija strādājis tikai ar Madrides "Estudiantes" vienību, ar kuru uzvarēts Spānijas Karaļa kausā un izcīnīts vicečempiontituls Spānijas līgā un Korāča kausā. Par darbu 2003./2004. gadā ernandess tika atzīts par Spānijas gada labāko treneri.

Ernandess un Spānijas izlase - tas ir īpašs stāsts. Kopā izcīnīts pasaules čempiona tituls 2006. gada čempionātā Japānā, bet 2007. gadā tikai pēdējās sekundes izlaists no rokām Eiropas čempiona tituls. 2008. gadā Ernandess atstāja valstsvienības galvenā trenera amatu.

Izmantotie resursi:
eurocupbasketball.com

  +1 [+] [-]

, 2010-03-04 16:28, pirms 14 gadiem
nopietni ķērušies pie lieta joventut