Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

K. Valtera komandas biedrs februāra vērtīgākais Spānijā

K. Valtera komandas biedrs februāra vērtīgākais Spānijā
Breds Olesons
Foto: baloncestofuenlabrada.com

Spānijas basketbola kluba Madrides "Fuenlabrada" aizsargs Breds Olesons atzīts par februāra vērtīgāko spēlētāju ACB čempionātā. "Fuenlabrada" klubu pārstāv Latvijas saspēles vadītājs Kristaps Valters.

"Fuenlabrada" aizsargs Breds Olesons par vērtīgāko spēlētāju februārī tika atzīts pēc ļoti sīvas neklātienes cīņas ar diviem citiem amerikāņiem - Markusu Heislipu (Malagas "Unicaja") un Lemontu Bārnsu ("Murcia"), kurus ekspertu balsojumā apsteidza par nieka diviem punktiem. Lielākā daļa klubu ACB čempionātā februārī aizvadīja trīs spēles, bet Olesona pārstāvētais "Fuenlabrada" - divas. Tomēr tas gan netraucēja Olesonam demonstrēt lielisku sniegumu.

Spēlē pret Barselonu, kurā "Fuenlabrada" zaudēja tikai pašā galotnē ar 91:95, Olesons izcēlās ar 29 punktiem, realizējot piecus no sešiem trīspunktniekiem. Tāpat 193 cm garā spēlētāja kontā četras rezultatīvas piespēles. Nākamajā mačā pret Korija Brūvera pārstāvēto "Estudiantes", kas arī bāzējas Madridē, Olesons vēlreiz guva 29 punktus, kam pievienoja arī trīs atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles, kā arī izprovocēja desmit noteikumu pārkāpumus. Šajā spēlē "Fuenlabrada" uzvarēja pagarinājumā ar 97:89.

Pēc šīm divām veiksmīgajām spēlēm Olesons izvirzījies ACB čempionātā rezultatīvāko spēlētāju pirmajā vietā (20,9 punkti spēlē), apsteidzot "Tau Ceramica" aizsargu Igoru Rakoceviču.

Tāpat arī šajās divās spēlēs februārī lielisku sniegumu demonstrēja Kristaps Valters, kurš guva attiecīgi 19 un 22 punktus. Uz doto brīdi Kristapa rādītāji spēcīgākajā nacionālajā čempionātā Eiropā ir vidēji spēlē gūti 9,9 punkti, atdotas 4,7 rezultatīvas piespēles, izcīnītas 3,2 atlēkušās bumbas un savākti 11 efektivitātes punkti.

Nākamo spēli "Fuenlabrada" aizvadīs jau svētdien, kad tiksies ar Menorkas "ViveMenorca". Jāpiebilst, ka "ViveMenorca" tikko kā atlaiduši divus spēlētājus - amerikāņus Markusu Feisonu un Badu Eliju. Pašreiz "Fuenlabrada" ar 11 uzvarām 22 spēlēs ACB turnīra tabulā atrodas 8. vietā, kas dod vietu izslēgšanas spēlēs.

Izmantotie resursi:
acb.com
baloncestofuenlabrada.com

  +4 [+] [-]

, 2009-03-04 14:37, pirms 15 gadiem
Valteram vismaz ir, kam pasus padot
Pats Kristaps arii taa neko tur, 4.labaakais piespeelees, 10tais 3p%, 11tais 1p% liigaa

  +4 [+] [-]

, 2009-03-04 14:44, pirms 15 gadiem
Jaa Kristapam shii ir iespeejams labaakaa sezona aarzemees.Labi stati speecigaakajaa Eiropas liigaa(protams iznemot Eiroliigu)

     [+] [-]

, 2009-03-04 22:11, pirms 15 gadiem
Šitais čalis tak pārstāv R. Madrid!!!
Vienreiz Esporta tak biji ziņa!!!!