Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Bagatskis pirms spēles Ventspilī vareni atspēlējas un tiek Ukrainas kausa pusfinālā

Andrejs Siliņš

Bagatskis pirms spēles Ventspilī vareni atspēlējas un tiek Ukrainas kausa pusfinālā
Ainars Bagatskis. Foto: kyiv-basket.com.ua

Sestdien Ukrainas kausa izcīņas ceturtdaļfināla atbildes spēlē basketbolā Ainara Bagatska vadītā "Kyiv" ar rezultātu 98:78 viesos sakāva "Mykolaiv", divu spēļu summā triumfējot ar 186:182 un iekļūstot pusfinālā.

Otrdien Kijevas komanda būs Ventspilī, lai aizvadītu FIBA Eiropas kausa Top16 grupas spēli pret Latvijas vicečempioniem, bet šodien pirms došanās ceļā uzlaboja garastāvokli vietējā kausa izcīņā. Lai gan ceturtdaļfināla pirmajā mačā savā laukumā Bagatska vadītā komanda atzina "Mykolaiv" pārākumu ar 88:104, šodien izbraukumā notikušajā atbildes mačā izdevās atspēlēt 16 punktu deficītu un ar uzvaru 98:78 iekļūt pusfinālā.

Rezultatīvākais Kijevai ar 22 punktiem bija pieredzējušais komandas kapteinis Maksims Pustozvonovs, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas. 18 punktus pievienoja amerikāņu aizsargs Keisijs Šeferds, kuru Bagatskis nolūkojis arī Ukrainas izlasei (notiek process, lai Šeferds tiktu naturalizēts).

Bagatska trenētā galvaspilsētas komanda iekļuva "Final Four" turnīrā, kur vietu garantējusi arī "Odessa". Vēl divas dalībnieces noskaidrosies vēlāk.

Otrdien FIBA Eiropas kausa maču starp "Ventspili" un "Kyiv" būs iespēja tiešraidē skatīties Sportacentrs.com TV! Sākums 19:00.