Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Artūrs Kurucs piedalīsies nometnē, kas notiks NBA Zvaigžņu spēles nedēļas nogales laikā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Artūrs Kurucs piedalīsies nometnē, kas notiks NBA Zvaigžņu spēles nedēļas nogales laikā
Artūrs Kurucs
Foto: fiba.com

17 gadus vecais Artūrs Kurucs piedalīsies organizācijas "Basketbols bez robežām" rīkotajā pasākumā Nacionālās basketbola asociācijas Zvaigžņu spēles nedēļas nogalē Losandželosā.

Artūrs Kurucs 2015. gada vasarā parakstīja līgumu uz septiņām sezonām ar Spānijas klubu Vitorijas "Baskonia", bet nākamā gada oktobrī viņš tika iekļauts komandas pieteikumā ULEB Eirolīgā. Uzbrūkošais aizsargs pārstāvējis Latvijas valstsvienību vairākos Eiropas čempionātos, spēlējot kopā arī ar divus gadus vecākiem komandas biedriem.

Spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis šodien paziņojis, ka Kurucs kļūs par pirmo latvieti, kurš piedalīsies NBA un organizācijas "Basketbols bez robežām" rīkotajā pasākumā, kas norisināsies vienlaikus ar Visu zvaigžņu spēles nedēļas nogali. Centrālais notikums būs mačs, kas 18. februārī notiks Losandželosā. Tomēr jāpiezīmē, ka pagājušajā gadā pasākumā piedalījās Aleksa Gulbe.

Kopš 2001. gada NBA un FIBA sarīkojušas 50 "Basketbols bez robežām" pasākumus, kuri notikuši 25 valstīs un sešos kontinentos. Ceturto gadu labākie jaunie spēlētāji pulcēsies kopā ar NBA zvaigznēm, lai aizvadītu treniņus un spēles viņu klātbūtnē. Pērn kā treneri piedalījās Čeiks Diallo, Veins Elingtons, Džastins Holidejs, Meijers Lenards un Emanuels Mudiejs.

Kā norāda "Basketbols bez robežām", NBA draftē izvēlēti 43 spēlētāji, kuri piedalījušies nometnēs, piemēram, kamerūnietis Džoels Embīds, bosnietis Dragans Benders, spānis Marks Gazols un citi. ESPN raksta, ka pagājušajā gadā nometnē piedalījās 67 puiši un meitenes, kuri pārstāvēja 32 valstis vai teritorijas.

Pagājušajā gadā dalībniekiem tika mācīts par pareizas pozīcijas izvēli laukumā, tika rīkotas metienu un meistarības pārbaudes, spēles pieci pret pieciem, kā arī pasniegti semināri par veselību, līdera lomas uzņemšanos un komunikāciju. Tāpat dalībnieki apmeklēja visus pasākumus, kas risinājās Visu zvaigžņu spēles nedēļas nogales ietvaros.

  +3 [+] [-]

, 2018-01-04 14:13, pirms 6 gadiem
Ļoti pozitīvi!

  +2 [+] [-]

, 2018-01-04 15:30, pirms 6 gadiem
Kopš kura laika Benders ir bosnietis?

  +1 [+] [-]

, 2018-01-04 22:27, pirms 6 gadiem
Super !