Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Bagatska klubam graujošas uzvaras pirms Eirokausa sākšanas

Bagatska klubam graujošas uzvaras pirms Eirokausa sākšanas
Ainara Bagatska trenētā "Budivelnik" uzņēmusi labu formu pirms Eiropas kausa sākuma
Foto: superleague.ua

Latvijas basketbola izlases galvenā trenera Ainara Bagatska pārstāvētajam klubam Kijevas "Budivelnik" šonedēļ bija divas spēles, kurās kijevieši spēkojās ar abiem pagājušās sezonas Ukrainas spēcīgākajiem klubiem "Donetsk" un "Azovmash". Abās spēlēs Bagatska vienībai pārliecinošas uzvaras, apspēlējot pretiniekus attiecīgi ar 21 un 20 punktu starpībām.

Pirmo spēli šonedēļ Ainara Bagatska vīri aizvadīja trešdien, kad Kijevā uzņēma pagājušās sezonas Ukrainas čempionus "Donetsk". Rezultātā Bagatska "Budivelnik" komandai uzvara ar 81:60. Rezultatīvākais ar 14 punktiem kijeviešu rindās bija amerikāņu aizsargs Malkolms Deleinijs, bet 13 viņa tautietim Leo Laionsam. Doņeckas komandas labā 18 punkti bulgāram Kalojanam Ivanovam, bet ar 12 atzīmējās lietuvietis Darjuss Songaila.

Sekojošā spēle "Budivelnik" vienībai bija piektdienas vakarā, kad gaidīja cīņa savā laukumā pret Ukrainas vicečempioniem Mariupoles "Azvomash". Arī šoreiz pārliecinoša uzvara Bagatska komandai - 90:70. Nespēlējot savainojumu guvušajam Deleinijam, līdera lomu uzņēmās Gruzijas izlases aizsargs Georgs Cincadze, gūstot 22 punktus, izcīnot astoņas atlēkušās bumbas un atdodot septiņas rezultatīvas piespēles. "Azovmash" sastāvā 16 punkti Linam Grīram.

Nākamajā nedēļā Kijevas "Budivelnik" sāks ULEB Eiropas kausa kampaņu, kur pirmajā spēlē izbraukumā jātiekas ar Čehijas čempionu "CEZ Nymburk". Pēc Eiropas kausa spēles Bagatska komandai 11. novembrī mačs vietējā līgā ar Agra Galvanovska trenēto "Mykolaiv".

Piektdienas vakarā spēle bija arī pašai "Mykolaiv", kas ar 75:68 uzveica "Dnipro". Džošs Mejo uzvarētājiem guva 28 punktus, bet Mārtiņš Kravčenko 32 minūtēs tika pie pieciem punktiem (2p 1/2, 3p 1/2), divām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, divām kļūdām un trīs pārtvertām bumbām. Panākumu guva arī Kārlis Muižnieks, kura trenētā "Krivbasbasket" pieveica "Dnipro-Azot" ar 100:91. Lielisks Muižnieka komandā bija amerikāņu saspēles vadītājs Džeimss Florenss, kurš savāca "triple-double" (26+11+10). Jau svētdien Muižnieka komandai spēle pret Galvanovska trenēto "Mykolaiv".

Ukrainas līgā pēc 11 spēlēm Bagatska "Budivelnik" ar astoņām uzvarām ierindojas trešajā vietā. Muižnieka "Krivbasbasket" ir astotie (5-5), bet Galvanovska "Mykolaiv" - devītie (3-6). Līdervienība ir Južnijas "Himik" (9-2).

Piektdienas vakarā laukumā devās arī pēdējo gadu Latvijas izlases modeļa saspēles vadītājs Edgars Jeromanovs, kura Norčepindas "Dolphins" guva uzvaru Zviedrijas līgā, sagraujot "Jamtland" ar 87:65. Jeromanovam 24 minūtēs seši punkti (2p 2/6, 3p 0/3, soda metieni 2/2), sešas rezultatīvas piespēles, trīs atlēkušās bumbas, trīs kļūdas un divas piezīmes. Savukārt Agnis Čavars ar Sēdertaljes "Kings" zaudēja "Sundsvall" (58:62). Čavaram 16 minūtēs septiņi punkti un divas atlēkušās bumbas.

Nākamajā nedēļu abu zviedru klubi sāks sezonu FIBA Izaicinājuma kausa izcīņā, kur tie ir vienā grupā ar "Ventspili". Jeromanova "Dolphins" sāks tieši ar spēli Ventspilī, kas norisināsies otrdien.

Izmantotie resursi:
European Basketball Main Page - EUROBASKET


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-03 14:36, pirms 11 gadiem
Laikam būs jāņem vārdi, ka Bagijs ir slikts treneris, atpakaļ.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Aigars Šķēle. Foto: Rafał Jakubowicz/Stal Ostrów Wielkopolski

Siliņam 18 punkti, Šķēlem 10+8+8+8 Polijas līgas spēlē, Bagatska padotie izsēj +22

Polijas basketbola meistarsacīkstēs otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja latviešu pārstāvētā Ostruvas Velkopolskas "Stal" (bilance 18-11), savā laukumā ar 96:93 pieveicot vienu no sekotājām Ļubļinas "Start" (16-13).
Klaipēdas "Neptūnas" basketbolists Žigimants Janavičs (Nr. 4). Foto: BC Neptūnas Klaipėda

Šmitam piecas piezīmes, "Žalgiris" divu pagarinājumu drāmā zaudē Klaipēdā

Pirmo klupienu Lietuvas Basketbola līgā (LKL) kopš 27. novembra piedzīvoja valsts vadošā komanda Kauņas "Žalgiris", izbraukumā divu papildlaiku kaujā piekāpjoties (112:114) Klaipēdas "Neptūnas".