Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Karjeru noslēdzis Latvijas izlasi Pasaules kausa kvalifikācijā pārstāvējušais Lejasmeiers

Karjeru noslēdzis Latvijas izlasi Pasaules kausa kvalifikācijā pārstāvējušais Lejasmeiers
Dāvis Lejasmeiers. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

28 gadu vecumā basketbolista karjeru pabeidzis aizsargs Dāvis Lejasmeiers, kurš pēdējo sezonu laikā spēlēja Lietuvā, Polijā un Zviedrijā.

"Šīs nav atvadas, bet gan pateicības vārdi. Paldies par to, ka tik ilgi biji manā dzīvē. Paldies par mācībām, ko man devi. Paldies par visām emocijām, kuras citur nenoķersi. Paldies par labajām atmiņām, lieliskajiem cilvēkiem un izveidotajām draudzībām. Tagad pienācis laiks jauniem izaicinājumiem," atvadoties no basketbola, Facebook rakstīja Lejasmeiers.

Pirms pagājušās sezonas sākuma aizsargs pievienojās Prienu "Vytautas", taču Lietuvas vienībā aizvadīja tikai divas spēles, pēc tam tiekot atbrīvots no komandas. Pēc tam viņš karjeru turpināja Paņevēžas "Lietkabelis" rindās, tomēr turpinājās likstas ar savainojumiem, kas bija viens no iemesliem nespēlēšanai. Iepriekš Lejasmeiers spēlēja Polijā, kur vidēji spēlē guva 8,6 punktus, bet laika posmā no 2015. līdz 2017. gadam viņš pārstāvēja Zviedrijas klubu Sēderteljes "Kings". Latvijā viņš pārstāvējis dzimto "Ventspils" komandu, kā arī "Liepāju".

2011. gadā Lejasmeiers spēlēja Latvijas U20 izlases sastāvā, Eiropas čempionātā ierindojoties astotajā vietā. Viņš valstsvienību pēdējoreiz pārstāvēja Pasaules kausa kvalifikācijā. Mačā pret Ukrainu laukumā tika pavadītas 12 minūtes, bet pret turkiem – četras. Nevienā no spēlēm Lejasmeiers pie punktiem netika.


, 2019-09-03 10:33, pirms 5 gadiem
" Latvijā viņa vienīgā pieturvieta profesionālajā basketbolā bija "Ventspils""

https://images.app.goo.gl/EYFyQ7DaL...
';
, 2019-09-03 10:39, pirms 5 gadiem
Varēja jau LV vēl nedaudz passpēlēt.
, 2019-09-03 11:41, pirms 5 gadiem
Latvijā noteikti būtu top saspēles vadītājs. Nesaprotams solis, tik agri aiziet. Tad jau tiešām kkāds monstruāls bizness vai darba piedāvājums
, 2019-09-03 12:33, pirms 5 gadiem
28 gadi ir pats speka vecums basketbola.. ja nav smagu traumu,tad apstaties tagad nevis pec 2 gadiem ir ljoti nesaprotams lemums
, 2019-09-03 14:14, pirms 5 gadiem
Piekrītu viedoklim, ka varēja vēl uzspēlēt, taču... Piekrītu arī tiem nu jau bijušajiem basketbolistiem, kuri šajā vecumā izvēlas stabilitāti dzīvē t.i. citu, civilu karjeru, kurā nav jāsatraucas par traumām un katru gadu jauna līguma slēgšanas kreņķiem.
, 2019-09-03 15:10, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Latvijā noteikti būtu top saspēles vadītājs. Nesaprotams solis, tik agri aiziet. Tad jau tiešām kkāds monstruāls bizness vai darba piedāvājums
Ir jau bijuši gadijumi, kad arī strādājoši čaļi ir aizsitušies līdz Latvijas izlasei. Ralfs Jansons bankā strādādams, tika uz EČ97 un pēc tam pat bija līguma piedāvājums no Spānijas kluba. Vel daži pirms 10-15 gadiem strādādami un pa vakariem trenēdamies bija savu LBL klubu līderi.
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Aigars Šķēle. Foto: Rafał Jakubowicz/Stal Ostrów Wielkopolski

Siliņam 18 punkti, Šķēlem 10+8+8+8 Polijas līgas spēlē, Bagatska padotie izsēj +22

Polijas basketbola meistarsacīkstēs otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja latviešu pārstāvētā Ostruvas Velkopolskas "Stal" (bilance 18-11), savā laukumā ar 96:93 pieveicot vienu no sekotājām Ļubļinas "Start" (16-13).
Klaipēdas "Neptūnas" basketbolists Žigimants Janavičs (Nr. 4). Foto: BC Neptūnas Klaipėda

Šmitam piecas piezīmes, "Žalgiris" divu pagarinājumu drāmā zaudē Klaipēdā

Pirmo klupienu Lietuvas Basketbola līgā (LKL) kopš 27. novembra piedzīvoja valsts vadošā komanda Kauņas "Žalgiris", izbraukumā divu papildlaiku kaujā piekāpjoties (112:114) Klaipēdas "Neptūnas".