Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Miška sezonu pirms Pasaules kausa izcīņas pavadīs Spānijas 3. līgā

Emils Ozerinskis

Miška sezonu pirms Pasaules kausa izcīņas pavadīs Spānijas 3. līgā
Anrijs Miška
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Eiropas junioru čempionāta sudraba medaļnieks Anrijs Miška nākamo sezonu pavadīs Madrides "Fuenlabrada" fārmklubā Salamankas "Tormes", kas spēlē Spānijas pēc spēka trešajā līgā.

18 gadus vecais un 207 cm garais uzbrucējs Anrijs Miška aizvadītajā Eiropas čempionātā bija Latvijas junioru izlases pamatsastāva spēlētājs garajā galā, uzsākot spēles starta pieciniekā un cīnoties ar pretinieku torņiem. Čempionāta gaitā rūjienietis statistikā sakrāja 7,6 punktus un izcīnīja 4,7 atlēkušās bumbas zem groziem. Šis sniegums palīdzēja Latvijas junioriem izcīnīts sudraba medaļu un iegūt ceļazīmi dalībai Pasaules kausa izcīņu. Gaidāmajā sezonā Madrides "Fuenlabrada" īpašumā esošais uzbrucējs spēlēs komandas farmklubā Salamankas "Tormes".

Pērnajā sezonā Miška no Spānijas ACB līgas kluba tika izīrēts "Valmierai/Ordo", kuras sastāvā jaunais basketbolists ieguva lielu spēles laiku Latvijas un Baltijas līgu turnīros. LBL čempionātā Miška aizvadīja 27 spēles, vidēji laukumā pavadot nepilnas 26 minūtes. Statistikā uzbrucējs sakrāja piecus punktus un trīs atlēkušās bumbas. Savukārt BBL turnīrā uzbrucējs sakrāja 5,1 punktu un 3,6 atlēkušās bumbas deviņās cīņās.

Spānijas iekarošanu Anrijs Miška sāka 15 gadu vecumā, 2015. gadā pievienojoties Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" jauniešu sistēmai. Taču pašam klubam gads nebija no veiksmīgākajiem un attiecīgajā vecuma grupā komanda nesasniedza izvirzītos mērķus, tāpēc drastiski tika izmainīts spēlētāju sastāvs. Miškam tas nozīmēja jauna kluba meklējumus, taču prom no Madrides jaunajam basketbolistam nenācās doties, jo ilgtermiņa līgumu ar jauno spēlētāju parakstīja Madrides "Fuenlabrada".

Pirms gaidāmās Pasaules kausa izcīņas U19 vecuma grupā seši Latvijas izlases basketbolisti pieredzi krās tieši Spānijas basketbolā - Anrijs Miška, Artūrs Žagars, Artūrs Kurucs, Valters Vēveris, Armands Berķis un Ojārs Bērziņš.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-03 10:05, pirms 6 gadiem
Laba ziņa! Noņem nost Vefu,Ventspili UN Kalev/Cramo un tas pats LAT-EST līmenis vien būs! Anrijs vēl jauns, daudz ir kur pielikt, pirmkārt jau spēkā un fiziskajā ziņā! Veiksmi!

  +3 [+] [-]

, 2018-09-03 10:07, pirms 6 gadiem
Valmiera turpina ieņemt Spāniju! Ceturtā pāreja jau vienas vasaras ietvaros- Bērziņš, Iļjins, Vēveris un tgd arī Miška! Kurš nākamais?

  +4 [+] [-]

, 2018-09-03 10:30, pirms 6 gadiem
hokejaentuziasts rakstīja: Valmiera turpina ieņemt Spāniju! Ceturtā pāreja jau vienas vasaras ietvaros- Bērziņš, Iļjins, Vēveris un tgd arī Miška! Kurš nākamais?
Nākamajam vajadzēja būt Dāvidam Vīksne , bet nelaimes gadījums visus plānus maina … Kā ar veselību Dāvidam kāds zin ??? Laikam jau šosezon nevarēs spēlēt !!!!

     [+] [-]

, 2018-09-03 10:43, pirms 6 gadiem
Svarīgi, lai šie visi puiši kuri ir Spānijā nākamajā gadā progresē un pēc gada uz U19 čempionātu jau ir kļuvuši par vēl labākiem spēlētājiem. Nav pat tik svarīgi otrā, trešā vai ceturtā līga. Tur visās līmenis esot pietiekami labs.

     [+] [-]

, 2018-09-03 11:03, pirms 6 gadiem
makšķernieks1000 rakstīja: Svarīgi, lai šie visi puiši kuri ir Spānijā nākamajā gadā progresē un pēc gada uz U19 čempionātu jau ir kļuvuši par vēl labākiem spēlētājiem. Nav pat tik svarīgi otrā, trešā vai ceturtā līga. Tur visās līmenis esot pietiekami labs.
Bet u-18 vajadzīgs vel viens centrs kas aizvieto Mežuli vai ir kāds padomā?

     [+] [-]

, 2018-09-03 11:11, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Bet u-18 vajadzīgs vel viens centrs kas aizvieto Mežuli vai ir kāds padomā?
No 2000.gadiem diemžēl nav! Jācer, ka Šteinbergs tiks Ogrē pie minūtēm LAt-EST līgā un strauji progresēs!

     [+] [-]

, 2018-09-03 11:13, pirms 6 gadiem
makšķernieks1000 rakstīja: No 2000.gadiem diemžēl nav! Jācer, ka Šteinbergs tiks Ogrē pie minūtēm LAt-EST līgā un strauji progresēs!
Bija tāds Jekabs Beks (207cm)kas spelēja Vacijā kā ar viņu?

     [+] [-]

, 2018-09-03 11:29, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Bija tāds Jekabs Beks (207cm)kas spelēja Vacijā kā ar viņu?
Jā, tev taisnība! Arī interesants puisis! Bet gadu jaunāks, tāpēc es nezinu kā būs ar 2001.gadā dzimušajiem, mēģinās kandidēt uz U18 un U19 turnīriem, vai spēlēs tikai sava vecuma čempionātos. Domājams, ka tie nepārklāsies

     [+] [-]

, 2018-09-03 11:35, pirms 6 gadiem
Centru principā šajā vecumā praktiski nav. Pēc auguma parametriem un prasmēm ņemot neviena. Miška it kā bija labākais, bet arī bija kaudze uzskatāmu trūkumu. Šausmīgi zems prasmju līmenis mūsu garajiem puikām. Pie plusiem ir tikai tas, ka visiem ir samērā sakarīgs metiens. Bet citādi viņi uz serbu fona izskatījās pavisam slikti, mazkustīgi, pasīvi, apspēlēt nemāk, vāja bumbas kontrole, kustību apspēlēšanai uz grozu vai nu nav, vai baidās/nemāk pielietot.

     [+] [-]

, 2018-09-03 11:37, pirms 6 gadiem
Pēdējais tiešām prasmīgais centrs mums bija Anžejs Pasečniks, pēc tam vairs prātā neviens nav palicis. Lielākoties, ne auguma, ne kustīguma.

     [+] [-]

, 2018-09-03 11:58, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Pēdējais tiešām prasmīgais centrs mums bija Anžejs Pasečniks, pēc tam vairs prātā neviens nav palicis. Lielākoties, ne auguma, ne kustīguma.
Nu, ar to jāsamierinās, ka KP valdīšanas laikā viņam zem groziem meistarīga palīga, šķiet, nebūs...

  +1 [+] [-]

, 2018-09-03 12:23, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Centru principā šajā vecumā praktiski nav. Pēc auguma parametriem un prasmēm ņemot neviena. Miška it kā bija labākais, bet arī bija kaudze uzskatāmu trūkumu. Šausmīgi zems prasmju līmenis mūsu garajiem puikām. Pie plusiem ir tikai tas, ka visiem ir samērā sakarīgs metiens. Bet citādi viņi uz serbu fona izskatījās pavisam slikti, mazkustīgi, pasīvi, apspēlēt nemāk, vāja bumbas kontrole, kustību apspēlēšanai uz grozu vai nu nav, vai baidās/nemāk pielietot.
Miška nekad nav bijis centrs. Viņš ir stabils PF, pēc Mežuļa traumas nebija citu variantu kā viņam aizlāpīt šo caurumu. Grūti ir parādīt labāko sniegumu, ja nespēlē savā pamata pozīcijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-03 13:06, pirms 6 gadiem
makšķernieks1000 rakstīja: Miška nekad nav bijis centrs. Viņš ir stabils PF, pēc Mežuļa traumas nebija citu variantu kā viņam aizlāpīt šo caurumu. Grūti ir parādīt labāko sniegumu, ja nespēlē savā pamata pozīcijā.
Nu tur negāja spīdoši ne PF, ne centra versijā, Miška ir pasīvs, to arī viņa treneri pieminēja viņu raksturojot. Arī kā PF viņam nav nekāda arsenāla, jo kautcik lādzīgs rezultāts viņam bija saņemot bumbu zem pašas stīpas. Tikīdz bija jāveic kāda garāka sarežģītāka apspēlēšana, tā lielākoties bija čuššsss

     [+] [-]

, 2018-09-03 13:08, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Nu, ar to jāsamierinās, ka KP valdīšanas laikā viņam zem groziem meistarīga palīga, šķiet, nebūs...
Nu, vienīgais kaut cik sakarīgais garais no jaunajiem ir Blumbergs, kurš arī ir PF nevis centrs. Tur tiešām var sanākt labs spēlētājs

  +1 [+] [-]

, 2018-09-03 13:23, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Nu tur negāja spīdoši ne PF, ne centra versijā, Miška ir pasīvs, to arī viņa treneri pieminēja viņu raksturojot. Arī kā PF viņam nav nekāda arsenāla, jo kautcik lādzīgs rezultāts viņam bija saņemot bumbu zem pašas stīpas. Tikīdz bija jāveic kāda garāka sarežģītāka apspēlēšana, tā lielākoties bija čuššsss
Pagaidīsim līdz viņš kārtīgi nobriedīs, tad varēsim novērtēt vai kas no viņa sanāks. Jau čempionātā bija redzams, ka viņs visus punktus groza tuvumā vairāk guva ar viltu, izmānot pretiniekus, praktiski necik ar spēku un jaudu, jo tās vēl viņam acīmredzot pietrūkst. Un viņam ir labs metiens no distances, ko varēja novērtēt sezonā Valmierā, mazāk šai čempionātā, kur viņam bija jāganās groza apakšā.

     [+] [-]

, 2018-09-03 16:56, pirms 6 gadiem
Labprāt redzētu Anriju biežāk tieši "ganoties" groza apakšā un vairāk cīnoties par AB tieši savas spēles nevis spiedīgas komandas vajadzības pēc. Nekāds "skapis" Miška nav un laikam arī nekad nebūs, toties apveltīts ar labu metienu no distances un vajadzības gadījumā var iespraust grozā arī no augšas. Iespējams, šajā komandā varētu arī Iļjins uzspēlēt, tad tas abiem latviešiem, manuprāt, tikai nāktu par labu.