Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Peiners gūst 13 punktus bezierunu zaudējumā pret "Žalgiris"

Emils Ozerinskis

Peiners gūst 13 punktus bezierunu zaudējumā pret "Žalgiris"
Žanis Peiners
Foto: Karolis Kavolelis

Lietuvas Basketbola līgas (LKL) pusfināla sērijā zaudējumu pret Kauņas "Žaligiris" ar 64:83 piedzīvoja Žaņa Peinera pārstāvētā Panevežas "Lietkabelis". Peiners bija rezultatīvākais savā komandā ar 13 punktiem, bet tas neglāba no neveiksmes visā sērijā ar 0-3 un "Lietkabelis" basketbolistiem nu jāgaida savi pretinieki bronzas sērijā.

Lietuvas čempionāta izslēgšanas spēļu pusfinālā starp Kauņas "Žalgiris" un Panevēžas "Lietkabelis" pēc divām spēlēm rezultāts bija 2-0 par labu Eirolīgas komandai. Trešās spēles sākumā Ramūna Butauta komandai izdevās izvirzīties vadībā ar 7:4, bet tā arī palika pēdējā reize, kad Panevežas komandai izdevās atrasties vadībā. Šarūna Jasikeviča trenētie Kauņas basketbolisti pirmo ceturtdaļu turpināja ar 14 bezatbildes punktiem, pēc aizvadītām desmit minūtēm esot priekšā ar 18:7. Otrajā ceturksnī Žanis Peiners ar tālmetienu pietuvoja savu komandu līdz astoņu punktu atstatumam, bet "Žalgiris" pārspēks bija pārāk liels un zaļie noslēdz pirmo puslaiku drošā vadībā ar 42:24.

Otrajā puslaikā "Žalgiris" basketbolisti panāca 20 punktu pārsvaru, pārliecinoši turot spēles grožus savās rokās. Lai gan trešā perioda otrajā puslaikā vairākkārt punktus guva Latvijas izlases basketbolists, pārsvars turpināja augt par labu zaļajiem. Pirms sērijas noslēdzošajām desmit minūtēm Kauņas komandas pārsvars sasniedza 27 punktus. Ceturtais ceturksnis bija vienīgais spēlē, kuru uzvarēt izdevās "Lietkabelis" basketbolistiem, tomēr rezultāta starpības samazināšana nemainīja faktu, ka arī trešajā pusfināla sērijas cīņā pie panākuma tika "Žalgiris" basketbolisti. Spēlei noslēdzoties ar rezultātu 83:64 Kauņas komanda varēja atzīmēt panākumu visā sērijā ar 3-0. Līdz ar to arī 25. LKL finālsērija norisināsies ar "Žalgiris" līdzdalību.

"Žalgiris" panākumu šajā spēlē ar 21 gūtu punktu kaldināja Ārons Vaits, bet 14 punktus pievienoja Pauļus Jankūns.

Žanis Peiners savā komandā rezultatīvākā spēlētāja titulu dalīja ar Donātu Taroli. Latvijas izlases basketbolists laukumā pavadīja 28:54 minūtes, kuru laikā guva 13 punktus (1p. 2/2, 2p. 4/8, 3p. 1/3) , izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles partneriem. Periners spēles gaitā vienu reizi pārkāpa noteikumus, bet pats izprovocēja trīs pretinieku piezīmes. Latviešu basketbolista +/- rādītājs bija -2.

LKL pusfināls

PārisKomandaKomandaRezultāts
1.Žalgiris-Lietkabelis3 - 0
2.Lietuvos Rytas-Neptūnas2 - 1

     [+] [-]

, 2018-06-03 19:50, pirms 6 gadiem
Vina speles stils iederetos ACB liigaa ..! Varetu uz kadu no vajakam komandam kapaat,un esmu diezgan parliecinats ka vinsh neliktu vilties,bet ja ne ACB tad tochna uz Zenit jaiet!!!

     [+] [-]

, 2018-06-03 21:00, pirms 6 gadiem
Uz Žalgiri