Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" uzvar pagarinājumā, sērijā 3-0

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Žalgiris" uzvar pagarinājumā, sērijā 3-0
Pauļus Jankūnas
Foto: lkl.lt

Vienas uzvaras attālumā no Lietuvas čempiona titula nonākuši Kauņas "Žalgiris" basketbolisti. Latviešu basketbolista Kaspara Vecvagara pārstāvētā komanda šodien savā laukumā izcīnīja trešo uzvaru finālsērijā pār Sanda Buškevica trenēto Viļņas "Lietuvos rytas", pagarinājumā esot pārākai ar 71:68.

Pirmajās divās finālsērijas spēlēs "Žalgiris" spēja uzvarēt pietiekami pārliecinoši, apliecinot favorītes statusu kā savā laukumā, tā arī izbraukumā (73:66, 78:62). Trešā spēle notika Kauņā, kur "Žalgiris" varēja sagādāt Sandim Buškevičam un Viļņas "Lietuvos rytas" arī trešo zaudējumu. Viļņas komanda gan nevēlējās nonākt bezdibeņa malā.

Trešā spēle sākās ar līdzīgu abu komandu cīņu punkts punktā, lielāko pārsvaru trīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām iegūstot mājiniekiem (14:10). Otrās ceturtdaļas ievadā pirmo nopietno izrāvienu veica "Lietuvos rytas", izvirzoties vadībā ar 22:16. "Žalgirim" vajadzēja četras minūtes, lai pamazām atspēlētos un atkal pārņemtu vadības grožus. Viesi neatlaida pretiniekus tālākā izrāvienā, pirmajam puslaikam noslēdzoties ar rezultātu 34:29 "Žalgira" labā.

Trešajā ceturtdaļā nopietni pavērsieni nenotika līdz pat tās beigām. "Žalgiris" pilnībā kontrolēja mača gaitu, turoties četrus līdz sešus punktus priekšā. Nepilnas trīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām pa trīs punktiem guva Gediminas Orelikas un Kšištofs Lavrinovičs, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Drīz vien rezultāts arī tika izlīdzināts, kas nozīmēja, ka mača liktenis izšķirsies ceturtajā ceturtdaļā - 48:48. Izšķirošās spēles daļas ievadā "Lietuvos rytas" ieguva četru punktu pārsvaru, bet to neprata noturēt. Nervoza spēles galotne varēja sākties nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām pie rezultāta 60:60. Atlikušajā laikā katra komanda guva pa diviem punktiem, kas nozīmēja pagarinājumu. Tajā uzvaru spēja izraut Kauņas "Žalgiris" ar rezultātu 71:68, izvirzoties vadībā finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 3-0.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 20 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Pauļus Jankūnas, bet attiecīgi 12 un 10 punkti Džeimsam Andersonam un Vilam Čerijam. "Lietuvos rytas" labā 22 punktus guva un deviņas atlēkušās bumbas izcīnīja Antanas Kavaļauskas, bet 15 punkti Kšištofa Lavrinoviča kontā.

Izmantotie resursi:
LKL | Lietuvos krepšinio lyga