Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Rozīša komanda saņem diskvalifikāciju

Juris Miņins
Juris Miņins

Rozīša komanda saņem diskvalifikāciju
Dāvis Rozītis
Foto: espn.com

Dienvidkalifornijas augstskolas vadība savai basketbola komandai (USC "Trojans"), kuru pārstāv arī Latvijas basketbolists Dāvis Rozītis, ir piespriedusi diskvalifikāciju, kas paredz, ka šosezon komanda nevarēs piedalīties NCAA izslēgšanas spēlēs, kā arī tiks ierobežotas viņu iespējas rekrutēt jaunos spēlētājus.

USC "Trojans" komandu augstskolas sporta departaments basketbola komandu diskvalificēja par 2007./2008. gada sezonas pārkāpumiem. Iekšējā izmeklēšanā atklājās, ka laikā, kad komanda mēģināja savās rindās dabūt pašreizējo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju O.Dž. Mejo, viņš no komandas vadības saņēma materiālu labumu, t.i., vairākus tūkstošus dolāru skaidrā naudā, drēbes un citus labumus. Tas pats turpinājās arī laikā, kad viņš aizvadīja savu vienīgo sezonu NCAA čempionātā.

Komandai šī vēsts tika paziņota pēc vakardienas spēles pret Arizonas štata universitātes "Sun Devils" komandu (47:37). Treneris Kevins O'Nīls, kurš pirms tam nāca klajā ar paziņojumu, ka viņa vadītajai vienībai ir tikai viens mērķis – uzvara NCAA turnīrā, sacīja, ka spēlētāji, kad uzzināja par diskvalifikāciju, bija "satriekti, šokēti un vīlušies". Tāpat O'Nīls piebilda: "Ziniet, šī situācija ir ļoti sarežģīta, vēl sarežģītāku to padara fakts, ka tiek diskvalificēta komanda, kura ir izcīnījusi astoņas uzvaras pēc kārtas. Pašlaik visām mūsu cerībām uz lielisku sezonas noslēgumu ir jāpārvelk svītra. Taču dzīve ar to nebeidzas, mēs strādāsim un gatavosimies nākamajai sezonai."

Kopumā Dienvidkalifornijas universitātes piespriestā diskvalifikācija paredz, ka komanda nedrīkstēs piedalīties ne tikai pēcssezonas spēlēs, bet arī uz nākamo sezonu tiks samazinātas viņu iespējas rekrutēt jaunos spēlētājus, jo par vienu vienību tiks samazināta basketbola komandas stipendiju kvota, tiks samazināts rekrutēšanā iesaistīto komandas pārstāvju skaits, kā arī par 20 dienām tiks samazināts laiks, kurā varēs notikt rekrutēšana (no 130 uz 110 dienām). Tāpat komandai tiks anulētas visas 2007.2008. gadā izcīnītās uzvaras.

Skolas vadība savu nostāju komentēja šādi: "Mēs ļoti nopietni uztveram NCAA noteikumus, tāpēc kā tikko parādās informācija par iespējamajiem pārkāpumiem, mēs uzreiz sākam pārbaudi. Šoreiz tā ir devusi zināmus rezultātus, tāpēc mēs pieņēmām šādus mērus. Tāpat mēs vēlētos atvainoties visām pārējām komandām par šo pārkāpumu."

Pašlaik USC "Trojans" 14 spēlēs ir izcīnījuši 10 uzvaras, tai skaitā pānākumi ir svinēti abās divās divīzijas spelēs, kas viņiem deva otro vietu "Pac 10" divīzijas kopvērtējumā.

Jāpiebilst, ka NCAA vadība pašlaik pārbauda izskanējušo informāciju, ka līdzīgi kā Mejo gadījumā ir rīkojušies arī augstskolas amerikāņu futbola komandas vadība, kas dažādus labumus piedāvājusi pašreizējam Nacionālās futbola līgas (NFL) spēlētājam Redžijam Bušam. Savukārt šosezon NCAA vadībai bija jāizmeklē lieta, kad "Trojans" komanda bija apsūdzēta par spēlētāju ietekmēšanu pirms augstskolas izvēles, jo vienam no potenciālajiem komandas jaunpienācējiem, Džo Maknaitam, pirms izvēles izdarīšanas bija zvanījis jau pieminētais Redžijs Bušs, bet asociācijas likumi paredz, ka bijušie augstskolas sportisti, pirms ir paziņots kurā komandā jaunais sportists spēlēs, nedrīkst ar viņiem kontaktēties.

Atgādināsim, ka NCAA likumi paredz, ka pārstāvot augstskolu visi sportisti ir amatieri un viņi no savas darbības nedrīkst gūt nekādu labumu. Tāpat ir arī stingri reglamentēta sistēma kā spēlētāji tiek uzņemti augstskolās, kuri ir vērsti uz to, lai jaunie sportisti savu izvēli izdarītu patstāvīgi, bez iejaukšanās no malas.

Nevar nepieminēt, ka NCAA basketbola programmas pirmgadnieks Dāvis Rozītis arī pārstāv USC "Trojans" krāsas un savai komandai ir palīdzējis astoņos mačos no 14. Vidēji uz laukuma pavadot 3.5 minūtes, vidēji spēlē gūstot 0.3 punktus (metienu precizitāte – 50%), 0.9 atlekušās bumbas, un bloķējot 0.3 pretinieku metienus.

Izmantotie resursi:
espn.go.com

Vai augstskolai bija jādiskvalificē sava basketbola komanda?

  • 131

  • 19

  • 188

  • 23


Slēpts komentārs: Jānis_Bērziņš

  +2 [+] [-]

, 2010-01-03 22:59, pirms 14 gadiem
komanda mēģināja savās rindās dabūt pašreizējo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju O.Dž. Mejo, viņš no komandas vadības saņēma materiālu labumu, t.i., vairākus tūkstošus dolāru skaidrā naudā, drēbes un citus labumus.
ar šmotkām arī uzpērk?izklausās kkas pēc Afganistānas

  -3 [+] [-]

, 2010-01-03 23:00, pirms 14 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Rozītim laikam tomēr tās ir labas ziņas, ja varēs mazāk ņemt jaunos, tad Rozītim būs mazāk konkurentu.
Nu velns viņu zin, kā man pastāstīja kāda draudzene, kas ar Dāvi kopā Cēsīs klasē mācījās, esot baigais tusētājs.
Protams kā Amerikā ar visu to, ka alkoholu pārdod no 21 gada, nezinu, bet nu Šķēles gēns.

  -3 [+] [-]

, 2010-01-03 23:00, pirms 14 gadiem
naftas magnāts rakstīja: komanda mēģināja savās rindās dabūt pašreizējo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju O.Dž. Mejo, viņš no komandas vadības saņēma materiālu labumu, t.i., vairākus tūkstošus dolāru skaidrā naudā, drēbes un citus labumus.
ar šmotkām arī uzpērk?izklausās kkas pēc Afganistānas
nu a ja Tev nopirktu jaunākās Dolce&Gabbana šmotkas, tu nepriecātos?

  +2 [+] [-]

, 2010-01-03 23:06, pirms 14 gadiem
ja Tev bārā svešinieks izpērk aliņu, Tu kļūsti par viņa draudzeni?

  +1 [+] [-]

, 2010-01-03 23:08, pirms 14 gadiem
naftas magnāts rakstīja: ja Tev bārā svešinieks izpērk aliņu, Tu kļūsti par viņa draudzeni?
nevajag jau pārspīlēt.
kautgan par užavnieku varētu arī atdoties

  -2 [+] [-]

, 2010-01-03 23:10, pirms 14 gadiem
wilwood rakstīja: nevajag jau pārspīlēt.
kautgan par užavnieku varētu arī atdoties

bet tas jau jāprasa Rozītim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-01-03 23:13, pirms 14 gadiem
naftas magnāts rakstīja:
bet tas jau jāprasa Rozītim
aizraksti draugos
draugiem.lv: Dāvis Rozītis (Ļeņins; Dīterihs) - draugiem.lv

  -2 [+] [-]

, 2010-01-03 23:14, pirms 14 gadiem
wilwood rakstīja: aizraksti draugos
http://www.draugiem.lv/friend/?fid=187834
labāk lai uzprasa Noviks!iespējams viņiem varētu būt kas kopīgs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-04 10:17, pirms 14 gadiem
wilwood rakstīja: Nu velns viņu zin, kā man pastāstīja kāda draudzene, kas ar Dāvi kopā Cēsīs klasē mācījās, esot baigais tusētājs.
Protams kā Amerikā ar visu to, ka alkoholu pārdod no 21 gada, nezinu, bet nu Šķēles gēns.
ja nezini nerunā...un tā viņa draudzene, tad nav bijusi nemaz tik labā kontaktā ar Rozīti...jo viņš lietoja ĻOTI reti, čalim tomēr bija attieksme, jo jau sen bija plānojis doties uz štatiem!

  +2 [+] [-]

, 2010-01-04 10:20, pirms 14 gadiem
wilwood rakstīja: aizraksti draugos
http://www.draugiem.lv/friend/?fid=187834
cik tu asprātīgs esi!!! psc...

  -1 [+] [-]

, 2010-01-04 11:07, pirms 14 gadiem
šķēles gēns! Cēsinieki zin

  +1 [+] [-]

, 2010-01-04 11:51, pirms 14 gadiem
ak tu neraža.. rakstīja: šķēles gēns! Cēsinieki zin
lai ari neesmu cesinieks, vinju pazistu un zinu ka tusetajs nekads lielais vinjsh nav, ja iet tuset tad ljoti reti lieto alkoholu, taka nevajag stasti pasakas, chalim tiesham bija nopietna attieksme !

     [+] [-]

, 2010-01-04 15:06, pirms 14 gadiem
naftas magnāts rakstīja: ja Tev bārā svešinieks izpērk aliņu, Tu kļūsti par viņa draudzeni?
Purvā noteikti