Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Lietuvas sieviešu izlase pēc Štālberga komentāriem izaicina "Lietkabeli" uz spēli

Agris Suveizda

Lietuvas sieviešu izlase pēc Štālberga komentāriem izaicina "Lietkabeli" uz spēli
Artūrs Štālbergs
Foto: KK "Lietkabelis"

Lietuvas basketbola kluba Panevēžas "Lietkabelis" galvenais treneris Artūrs Štālbergs svētdien pēc zaudējuma Kauņas "Žalgirim" (90:92) sacīja, ka pirmajās 25 minūtēs viņa vadītā komanda būtu zaudējusi pat sievietēm. Latviešu speciālista komentāri nepalika bez uzmanības, un drīzumā sekoja sarkastisks uzaicinājums uz pārbaudes spēli no Lietuvas sieviešu izlases.

"Domāju, ka arī tad, ja spēlētu pret sieviešu komandu, mēs ar tāda veida basketbolu, kādu rādījām pirmajās 25 minūtēs ["Žalgiris" bija vadībā ar 70:50], vienalga būtu mīnusos," pēc spēles sacīja Artūrs Štālbergs. "Pēdējās 15 minūtēs laukumā redzēju čaļus, kuri grib cīnīties, kuriem ir lielas sirdis, kuri nav zaudētāji un kuri šosezon grib kaut ko uzvarēt. Šīs pēdējās 15 minūtes dod man cerību, ka mums būs laba sezona. Bez sirds, bez vēlmes cīnīties nekā nebūs. Visi šodien izdarīja izvēli un izlēma, kā mēs gribam spēlēt.

Pirmajā puslaikā mēs darījām to, ko mums nevajadzēja darīt. Bijām trenējuši viena veida aizsardzību, bet "Žalgiris" lika ļoti labus aizsegus, mēs tajos iestrēgām un sākām mainīties spēlētājiem. Kas nebija mūsu mērķis šajā spēlē – mēs nebijām nolēmuši mainīties. Protams, kad "Žalgirim" pēc mainīšanās radās lielas priekšrocības, viņi nekavējoties sodīja no apakšas, ar pustālajiem vai tālmetieniem. Teicu spēlētājiem, ka mums tā nebūtu jāspēlē. Kad to izlabojām, vēlāk sākām izsist "Žalgiri" no ritma ar match-up zonu un atgriezāmies spēlē. Abām komandām aizsardzība nebija primārā – abas komandas praktizēja uzbrukumu, kas, manuprāt, bija diezgan labs."

Divas dienas vēlāk sekoja atbilde Lietuvas Basketbola federācijas profilā sociālo tīklu vietnē Facebook: "Panevēžas "Lietkabeli", mūsu nacionālā sieviešu izlase uzsāk treniņnometni, gatavojoties 2019. gada Eiropas čempionāta [kas notiks Serbijā un Latvijā] atlases spēlei pret Ungāriju. Mums ir zāle, un mums ir vajadzīgs pretinieks pārbaudes spēlei. Ielūgums Artūra Štālberga kungam no mūsu galvenā trenera Manta Šerņus [interesanti, ka 34 gadus vecais Šerņus profesionālajā karjerā bija futbolists, nevis basketbolists – A.S.]. Vai piedalies?"

Neveiksme pret Kauņas "Žalgiri" bija "Lietkabeļa" pirmais zaudējums Lietuvas čempionātā šajā sezonā, un abas komandas ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs atrodas turnīra vadībā. Nākamo spēli "Lietkabelis" aizvadīs 5. novembrī, kad viesosies Šauļos. Savukārt ULEB Eirokausā "Lietkabelis", kas vakar Stambulā ar 78:73 (Žanim Peineram 16 punkti, sešas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles), pieveica "Galatasaray", ar bilanci 2-2 ieņem ceturto vietu.

"Žalgira"-"Lietkabeļa" preses konference

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/KrepsinioN...

  +1 [+] [-]

, 2017-11-02 15:04, pirms 6 gadiem
Jocīgi, ka leiši nezina Latvijas basketbola vadlīnijas - visas sieviešu izlases gatavojas ar vīriešiem. Priekā!

  +4 [+] [-]

, 2017-11-02 15:48, pirms 6 gadiem
Kapec gan ne,butu labs sovs un interesanti paveerot👍

  +1 [+] [-]

, 2017-11-02 15:54, pirms 6 gadiem
Viss atkarīgs no tā kā tiesātu

  +7 [+] [-]

, 2017-11-02 16:19, pirms 6 gadiem
Stabili, ka vechi zaudeetu...tehniskais zaidejums par graabstiishanos.

  +6 [+] [-]

, 2017-11-02 16:20, pirms 6 gadiem
Un ienākumus par spēli ziedot bērniem invadīdiem vai labdarībai, lieliska ideja, būtu jāpieņem izaicinājums

  +2 [+] [-]

, 2017-11-02 17:49, pirms 6 gadiem
noladets rakstīja: Stabili, ka vechi zaudeetu...tehniskais zaidejums par graabstiishanos.
nu hz, nespēlē jau ar LV izlasi..

https://en.wikipedia.org/wiki/Lithu...

  +2 [+] [-]

, 2017-11-03 12:56, pirms 6 gadiem
Īsti nesaprotu cepienu... Tīri fizioloģiski ir loģiski, ka vīriešu komanda jebkurā gadījumā uzvarēs sievietes. Ja vien tie nav manas vietējās sētas zēni pret kādu no nacionālajām izlasēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja