Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Šķēle: "Noslēdzu līgumu ar "Kalev" drošības dēļ"

Šķēle: "Noslēdzu līgumu ar "Kalev" drošības dēļ"
Armands Šķēle
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas basketbola valstsvienības aizsargs Armands Šķēle portālam Sportacentrs.com atklāja, ka jaunu līgumu ar Igaunijas čempioni Tallinas "Kalev/Cramo" noslēdzis tāpēc, lai laicīgi būtu drošība par to, kur spēlēt nākamsezon.

"Noslēdzu līgumu, lai ir drošība, jo sēdēt bez kluba es tiešām nevēlos," Šķēle atklāj, kāpēc tomēr noslēdzis jaunu līgumu ar Igaunijas čempionvienību, nevis gaidījis kāda, iespējams, augstāka līmeņa kluba piedāvājumu. "Cik esmu dzirdējis, kopumā [basketbola tirgū] ir diezgan slikta situācija. Daudzās valstīs ir problēmas ar naudu."

""Kalev" man piedāvāja labus noteikumus. Tāpat līgumā ir iekļauts punkts par mazu izpirkuma naudu, ja pēkšņi parādās kāds cits variants," Armands norāda, ka kāda cita piedāvājuma gadījumā nebūs piesiets Tallinas organizācijai ar neatšķetināmiem mezgliem.

Jau sezonas gaitā Šķēle neslēpa, ka vēlētos spēlēt citur, atgriezties augstāka līmeņa vienībā. Tomēr arī "Kalev" jaunajai sezonai bruņojas nopietnāk nekā iepriekš. "Klubs noslēdzis līgumus ar diviem labiem ārzemju spēlētājiem (spēka uzbrucējs Gerijs Vilkinsons un centrs Bamba Fals, kurš spēlēja komandā jau pagājušajā sezonā - A.S.), klubam būšot arī lielāks budžets." Tiek lēsts, ka kluba budžets jaunajā sezonā varētu palielināties līdz 1,5 miljoniem eiro.

Neraugoties uz naudas ienākšanu klubā, tas tomēr joprojām nestartēs ULEB vai FIBA rīkotajos starptautiskajos turnīros. Tā vietā arī nākamsezon komandu redzēsim spēlējam Igaunijas čempionātā, Baltijas līgā un VTB Vienotajā līgā.

Aizvadītajā sezonā 15 spēlēs VTB līgā Šķēle vidēji guva 9,1 punktu, izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas un atdeva 2,8 rezultatīvas piespēles, bet 20 mačos Baltijas līgā viņam vidēji 9,4 punkti, 4,6 atlēkušās bumbas un 2,7 rezultatīvas piespēles. Savukārt 21 spēlē Igaunijā Šķēlem vidēji 9,2 punkti, 3,9 atlēkušās bumbas un 2,6 rezultatīvas piespēles.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-02 17:55, pirms 12 gadiem
Izlases spēles vēl priekšā, tā kā visas iespējas vēl pastāv
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Līna Loceniece 2024. gada 24. aprīlī. Foto: Smartway MLKL

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa pirmo reizi nopelna Lietuvas sudrabu

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa trešdien, 24. aprīlī, izcīnīja sudraba medaļu Lietuvas čempionātā basketbolā sievietēm. Latviešu pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University" tādu atzinību nopelnīja pirmo reizi.
Rinalds Mālmanis. Foto: Diana Jesin

Mālmanis Igaunijas ceturtdaļfinālu sāk ar 16+8, Rozītim 10+5

Igaunijas Meistarlīgas basketbolā ceturtdaļfinālu pirmajās spēlēs uzvaras izcīnīja Tartu "Ulikool" un Pērnavas "Osta".
Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller
2

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas basketbola klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.