Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Vecvagaram deviņi punkti un vieta Lietuvas pusfinālā, Freimanis samet 19

Rolands Eliņš

Vecvagaram deviņi punkti un vieta Lietuvas pusfinālā, Freimanis samet 19
Kaspars Vecvagars (pa labi)
Foto: Euroleague

Kauņas „Žalgiris” ar Latvijas saspēles vadītāju Kasparu Vecvagaru sastāvā arī sērijas trešajā spēlē pieveica „Pieno žvaigždes” (95:81) un iekļuva Lietuvas Basketbola līgas pusfinālā.

„Žalgiris” šodienas maču savā laukumā uzsāka ļoti neveiksmīgi un pirmajā ceturtdaļā pamanījās ielaist 30 punktus un nokļūt 12 punktu iedzinējos. Apmēram šāds „Pieno žvaigždes” pārsvars noturējās līdz 16. minūtei, bet tad „Žalgiris” veica izrāvienu 13:0 un puslaiku noslēdza ar 50:50.

Kaspars Vecvagars šajā izrāvienā nepiedalījās, taču trešajā ceturtdaļā uzreiz pēc uznākšanas laukumā izcēlās ar precīzu metienu, pēc tam arī ar rezultatīvu piespēli, un „Žalgiris” pēdējo ceturtdaļu sagaidīja ar deviņu punktu pārsvaru. Lai arī beigās Kauņas komandai neizdevās atrauties lielākā atstatumā, uzvara ar 95:81 tika nosargāta.

Vecvagars laukumā pavadīja 13:05 minūtes, kuru laikā sakrāja deviņus punktus (1p. 2/2, 2p. 2/6, 3p. 1/3). Viņam arī viena pārtverta bumba un viena rezultatīva piespēle, taču arī trīs piezīmes. Savukārt pretinieki pret Vecvagaru pārkāpa noteikumus trīs reizes. Latviešu jaunā spēlētāja +/- rādītājs šajā mačā bija plus seši.

Vecvagars iepriekšējā „Žalgira” spēlē nepiedalījās, bet sērijas pret „Pieno žvaigždes” pirmajā spēlē Vecvagars guva sešus punktus. Vecvagaram īpaši sekmīga izdevās tieši regulārās sezonas izskaņa, kad trijās no piecām spēlēm izdevās pārsniegt desmit punktu robežu un pret „Nevežis” pat samest 17 punktus.

„Žalgiris” Lietuvas čempionātā ir uzvarējis jau piecus gadus pēc kārtas un kopumā 17 reizes, kamēr tās sīvākā konkurente „Lietuvos Rytas” ieguvusi piecus čempiontitulus.

Igaunijas pusfināla sēriju uzsācis Rolands Freimanis Tallinas „Kalev/Cramo” sastāvā un palīdzēja savai komandai ar 84:74 pieveikt „Rapla”. Freimanis nospēlēja 34:13 minūtes, kuru laikā kļuva par komandas otru rezultatīvāko spēlētāju, gūstot 19 punktus (1p. 0/1, 2p. 5/8, 3p. 3/8).

Freimanis arī savāca septiņas atlēkušās bumbas un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, kā a’ri bloķēja vienu pretinieku metienu un trīsreiz pārkāpa noteikumus.

Izmantotie resursi:
Tete-a-Tete Casino-LKL | Lietuvos krepšinio lyga
Eesti Korvpalliliit