Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

E.Gabrāns:"Galvenais ir atdot piespēli''

E.Gabrāns:"Galvenais ir atdot piespēli''
Edmunds Gabrāns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Bijušā Gulbenes ''ASK/Buki'' saspēles vadītāja Edmunda Gabrāna veiksmīgā iekļaušanās Ukrainas spēcīgākas līgas kluba ''Dņepro-Azot'' tikta pamanīta, jo basketbolists atzīts par līgas trešās kārtas labāko debitantu, tāpēc portāls ukrbl.com intervēja pašu basketbolistu par viņa gaitām.

Vakar Edmunda Gabrāna pārstāvētais klubs ''Dņepro-Azot'' saspringtā cīņā ar 76:75 pārspēja ''Goverla'' vienību. Gabrāns šajā spēlē izcēlās ar 13 punktiem, 11 rezultatīvajām piespēlēm, kā arī piecām atlēkušajām bumbām. Arī iepriekšējās cīņās Edmunda sniegums bijis ļoti produktīvs, tāpēc portālā ukrbl.com tikta publicēta intervija ar pašu basketbolistu.

Edmund, kā Jūs nokļuvāt Ukrainā?

Manā iepriekšējā komandā, Gulbenes ''ASK/Buki'', bija nelielas problēmas ar finansēm, tāpēc nācās domāt par pārcelšanos uz citu klubu. Pirmais piedāvājums nāca tieši no ''Dņepro-Azot'', tomēr kad ierados, parādījās arī citi varianti. Komanda mani šeit uzņēma labi un arī pats sajutu, ka varu dot savu ieguldījumu, lai klubs sasniedz labākus rezultātus, tāpēc arī nevēlējos neko mainīt un paliku šeit.

Vai uzreiz izdevās atrast sapratni ar komandas biedriem?

Jā, lai gan ceru, ka tā turpmāk tikai uzlabosies. Jāsaka, ka basketbols ir viegla spēle - ja kāds ir atbrīvojies, jādod piespēle, ja partnerim vajag atbrīvoties no sedzēja, jāuzliek bloks. Savukārt aizsardzībā, izņemot spēli pret savu pretinieku, vajag palīdzēt arī komandas biedriem. Ja pieturamies pie šiem vienkāršajiem noteikumiem, tad spēlē nesagādā grūtības.

Un ja vēl ar dažiem esiet ticies laukumā iepriekš...

Piemēram, ar Janišu spēlējām kopā ''Barons/LMT'', savukārt ar Česnavičus gandrīz SK ''Valmiera''. Kad pievienojies šai komandai, Česnavičus jau devās prom. Šeit, Ukrainā, jau uzreiz nācās spēlēt pret diviem amerikāņiem, ar kuriem agrāk spēlēju Polijā. Domāju, ka arī citās Ukrainas komandās atradīsies pazīstami spēlētāji, pret kuriem agrāk biju spēlējis.

''Dņepro-Azot'' uzaicināja Jūs kā saspēles vadītāju, bet redzams, ka arī metiens Jums pietiekoši labs. Kas īsti par basketbolistu ir Edmunds Gabrāns?

Principā, vairāk esmu saspēles vadītājs, nevis uzbrucējs. Tomēr, ja spēles laikā ir iespēja izdarīt metienu, tad uzņemos iniciatīvu. Tā kā metu pietiekoši labi, tad mēģinu to izmantot, lai arī neesmu agresīvs spēlētājs un daudz metienu no manis varat negaidīt. Man galvenais ir atdot piespēles.

Tas gan nav traucējis Jūs pēc divu spēļu aizvadīšanas ''Dņepr-Azot'' sastāvā tikt atzītam par līgas labāko debitantu trešajā spēļu kārtā. Vai esiet agrāk izcīnījis individuālas balvas?

Īsti pat neatceros par ko tādu. Latvijā agrāk noteica mēneša simbolisko izlasi, bet tajā ne reizi es neiekļuvu.

Un Baltijas Basketbola līgā?

Baltijas Basketbola līgā nosaka labākos spēlētājus sezonas beigās vairākās nominācijās. Piemēram, nominācijā par labāko saspēles vadītāju vairākkārtīgi esmu palicis otrajā vietā, pie tam, spēlējot Polijā, bija līdzīgi. Katrā ziņā, nekādas balvas vai atzinības nopelnījis neesmu.

Edmund, Jums jau ir zināma pieredze, spēlējot ārzemes. Varbūt pastāstīsiet?

Uz Poliju devos tieši tajā vecumā, kad jāspēlē savā visaugstākajā līmenī. Piedāvājums bija tieši tāds kā vēlējos, un arī finansiāli labāks par Latviju. Kopumā paliku apmierināts ar pavadīto laiku tur, vienīgais, radās nelielas finansiālās problēmas. Varu teikt, ka uz Poliju braukt spēlēt ir diezgan bīstami, jo pēdējos divos mēnešos vajag savākt naudu mājupceļam. Savukārt Vācijā es nospēlēju vairākas spēles, bet biju rēķinājies ar lielāku spēles laiku un uzskatu, ka 24 gados vajag spēlēt, nevis sēdēt uz rezervistu soliņu, tāpēc devos mājās.

Kāds vispār ir Latvijas Basketbola līgas līmenis šobrīd?

Vēl pirms gada tas bija pietiekoši augsts, bet finansiālā krīze visu ir nedaudz pabīdījusi uz leju. Gandrīz visas komandas atstāj leģionāri, kā arī vietējie spēlētāji meklē citas iespējas, kur spēlēt. Klubi kļūst vājāki, vienīgi jaunajiem spēlētājiem šobrīd ir iespēja arvien vairāk progresēt.

Izmantotie resursi:
ukrbl.com

  -4 [+] [-]

, 2009-02-02 18:37, pirms 15 gadiem
tas ka muusu basketbols shosezon ir gaajis uz leju nevienam nav nosleepums! Domaaju, ja gribeetu tad gabraans tagad vareetu droshi speeleet baroonaa vai ask, tie vinu njemtu pretii atplestaam rokaam!

  +6 [+] [-]

, 2009-02-02 18:39, pirms 15 gadiem
Malacis,neceļ zelta pilis pasaka visu kā ir!
Slēpts komentārs: k.b.
Slēpts komentārs: FruKcc

  +3 [+] [-]

, 2009-02-02 20:30, pirms 15 gadiem
k.b. rakstīja: cesnauskis, tadu valmieras sastava neatceros.. anyway, veiksmi Edmund Ukrainaa
nevajag ar sava nezinasanam platities...

bija leitis tads..

  -1 [+] [-]

, 2009-02-02 21:58, pirms 15 gadiem
tikta? kas tas par jaunvārdu?

     [+] [-]

, 2009-02-02 21:58, pirms 15 gadiem
FruKcc rakstīja: Nekas īpash.... tādi kā Gabrāns mums ir ļoti daudz vidējais līmenis
Nepiekrītu gan, kur tad tie daudzie ir, kad jākomlektē komandu sastāvi un jāsāk spēlēt, paskaties Gabrāna statistiku.. Viņš dara labi sava darbu uz laukuma, un šobrīd tādā Baronā vai ASK viņš tiešām netraucētu! Neveidojas priekšstats par viduvējību.

  +3 [+] [-]

, 2009-02-02 22:08, pirms 15 gadiem
Ev,ja tulko,tad tulko interviju,nevis latvisko tekstu(nevar no krievu valodas tulkot ar programmu iezīmejot tekstu un sagaidot tekstu latviešu valodā,jo tiešais tulkojums sanāks neloģisks,pārlasi tekstu,lai pārējiem arī ir prieks par Tavu ieguldīto darbu)

  +1 [+] [-]

, 2009-02-02 22:17, pirms 15 gadiem
k.b. rakstīja: cesnauskis, tadu valmieras sastava neatceros.. anyway, veiksmi Edmund Ukrainaa
...česnāvičus tas bija.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-02 22:26, pirms 15 gadiem
Izskatās, ka intervija daļēji tulkota un saraustīta, jo tajā ukrbl lapā, tā ir krietni garāka...
Bet malacis Gabrāns, tiešām neceļ zelta pilis un runā reāli!
Lai veicas!
Tik žēl, ka dēl visām krīzēm mūsu basketbols zaudē, tik daudzi speletaji brauc prom.

  -1 [+] [-]

, 2009-02-03 04:13, pirms 15 gadiem
Gan jau buus labaaki laiki un brauks atpakalj visi brekshi...lai tik kraaj pieredzi aarzemees.. kameer te kriize..

  +1 [+] [-]

, 2009-02-03 19:27, pirms 15 gadiem
Ukrainā ir 2 augstākās līgas, bet es nepiekristu autoram, ka līga, kurā spēlē Gabrāns(UBL) ir spēcīgāka par Ukarainas Superlīgu....UBL nav arī gluži otrā līga, vadošie klubi varētu veiksmīgi spēlēt arī Superlīgā, bet vidējais līmenis ir zemāks...

  -1 [+] [-]

, 2009-02-03 21:21, pirms 15 gadiem
Чеснавічусом трохи розминулися у "Валмієрі" – коли я прийшов до команди,

runa patiešām ir par chesnavichu nevis cesnausku

     [+] [-]

, 2009-02-04 13:29, pirms 15 gadiem
Ka tas ir polija bistami, jo jasavac nauda mājupceļam??? Vinsh to algu ved ar mašīnu mājās? Un kāds var atņemt?

     [+] [-]

, 2009-02-04 23:00, pirms 15 gadiem
Nav jau ko vest, neko nesamaksā!!! Tas arī ir bīstami...