Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Jakovičam 18 punkti 20 minūtēs, Bagatska sērija turpinās ar uzvaru pēdējā sekundē

Andrejs Siliņš

Jakovičam 18 punkti 20 minūtēs, Bagatska sērija turpinās ar uzvaru pēdējā sekundē
Ingus Jakovičs. Foto: pallacanestrovarese.it

Svētdien Itālijas A sērijā basketbolā pie graujošas uzvaras tika Ingus Jakovičs un "Openjobmetis Varese", kas ar 99:69 sakāva Romas "Virtus". Sesto panākumu pēc kārtas izcīnīja Ainara Bagatska trenētā "Kyiv", Ukrainas čempionātā pieveicot Dņepras vienību.

Ingus Jakovičs laukumā devās uz maiņu, spēlēja 20 minūtes, guva 18 punktus (3p. 4/9, s.m. 6/6), izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, sakrāja +18 efektivitātes indeksa punktus un +/- rādītāju +29, kas bija dalīts labākais komandā. Varēze ar 99:69 mājās sagrāva Romu. Rezultatīvāk spēlēja tikai amerikāņu uzbrucējs Tīdžejs Pīks, kuram 22 punkti. Varēzes komanda ar piecām uzvarām desmit spēlēs ieņem devīto pozīciju tabulā.

Spānijas ACB līgā Rinalds Mālmanis palika uz rezervistu soliņa, bet Seviljas "Real Betis" ar 88:66 mājās uzveica Madrides "Estudiantes". Tā bija Seviljas vienības trešā uzvara sezonā, bet pirmā pēc četru zaudējumu sērijas. Iepriekšējo uzvaru "Real Betis" izcīnīja 27. oktobrī. Komanda atrodas tabulas noslēgumā un viss liecina, ka galvenais mērķis sezonā būs palikšana augstākajā līgā.

Ukrainas superlīgas spēlē Ainara Bagatska "Kyiv" viesos ar rezultātu 78:75 saspringtā galotnē apspēlēja tabulas vicelīderi "Dnipro". Bogdans Blizņuks pēdējā uzbrukumā mēģināja spēlēt viens pret vienu, nespēja tikt garām un nedaudz sapinās driblā, taču paspēja atdot Vjačeslavam Petrovam, kurš pēdējā sekundē pāri pretinieka rokām iemeta sarežģītu trīspunktnieku ar atsitienu pret vairogu, izraujot uzvaru Kijevai.

Tā bija Kijevas vienības piektā uzvara astoņos mačos. Bagatska vadītajai komandai šī bija sestā uzvara pēc kārtas, ņemot vērā abus turnīrus, kuros tā piedalās.