Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Lejasmeiers līdz sezonas beigām pievienojas "Lietkabelim"

Lejasmeiers līdz sezonas beigām pievienojas "Lietkabelim"
Dāvis Lejasmeiers. Foto: SportoweFakty / Karol Słomka

Lietuvas basketbola klubs Panevēžas „Lietkabelis” paziņojis, ka tā sastāvam pievienojies Latvijas aizsargs Dāvis Lejasmeiers, kurš pamazām atgūstas no traumas un komandas treniņos varētu iesaistīties decembra otrajā pusē.

„Lietkabelis”, kuru pagājušajā sezonā pārstāvēja Žanis Peiners un galvenā trenera amatā darbojās Artūrs Štālbergs, noslēdzis līgumu ar Dāvi Lejasmeieru līdz sezonas beigām. Klubs ziņo, ka Lejasmeiers joprojām atgūstas no traumas un turpina gatavoties individuāli. „Lietkabeļa” treniņiem Lejasmeiers varētu pievienoties decembra beigās. "Lietkabeļa" treneru kolektīvā kā trenera palīgs šosezon ir arī Sandis Buškevics.

„Lietkabelis” pieteiks Lejasmeieru tikai Lietuvas līgai, jo tās pieteikums FIBA Čempionu līgā jau ir aizpildīts. Lietuvas komanda C grupā ar bilanci 3-4 šobrīd dala ceturto līdz sesto vietu ar Spānijas „Fuenlabrada” un Beļģijas „Giants”. Lietuvas čempionātā „Lietkabelis” ir ceturtajā vietā ar septiņām uzvarām 11 spēlēs.

Lejasmeiers sezonas sākumā bija pierakstīts citā Lietuvas komandā – „Skycop”, kas iepriekš bija pazīstama ar nosaukumu „Vytautas”. Taču traumas dēļ viņš no sastāva tika atbrīvots jau pēc divām aizvadītām spēlēm un kopš oktobra sākuma viņš bija brīvais aģents.

Pagājušajā sezonā 27 gadus vecais aizsargs spēlēja Polijas klubā „Miasto Szkla”, kur vidēji mačā guva 8.6 punktus un izdarīja 3.5 rezultatīvas piespēles. Pirms tam Lejasmeiers divas sezonas pavadīja Zviedrijas līgā, uz kuru pārcēlās no „Ventspils”. Latvijas izlases sastāvā Lejasmeiers aizvadījis 16 spēles.

Izmantotie resursi:
Gynėjų grandį papildė latvis – Lietkabelis


, 2018-12-01 14:20, pirms 5 gadiem
Negaidīju, ka tiks tik labā klubā, bet māc bažas, ka tik nesēž dziļā rezervē. Veiksmi!
, 2018-12-01 16:49, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Negaidīju, ka tiks tik labā klubā, bet māc bažas, ka tik nesēž dziļā rezervē. Veiksmi!
Var būt arī variants, ka pat uz soliņa nesanāks pasēdēt.
, 2018-12-01 17:53, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Var būt arī variants, ka pat uz soliņa nesanāks pasēdēt.
galvenais ka ir kur trenēties un saņemt naudiņu.. savādāk tā ļoti tilzi izmet no kluba tiklīdz traumēts
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Aigars Šķēle. Foto: Rafał Jakubowicz/Stal Ostrów Wielkopolski

Siliņam 18 punkti, Šķēlem 10+8+8+8 Polijas līgas spēlē, Bagatska padotie izsēj +22

Polijas basketbola meistarsacīkstēs otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja latviešu pārstāvētā Ostruvas Velkopolskas "Stal" (bilance 18-11), savā laukumā ar 96:93 pieveicot vienu no sekotājām Ļubļinas "Start" (16-13).
Klaipēdas "Neptūnas" basketbolists Žigimants Janavičs (Nr. 4). Foto: BC Neptūnas Klaipėda

Šmitam piecas piezīmes, "Žalgiris" divu pagarinājumu drāmā zaudē Klaipēdā

Pirmo klupienu Lietuvas Basketbola līgā (LKL) kopš 27. novembra piedzīvoja valsts vadošā komanda Kauņas "Žalgiris", izbraukumā divu papildlaiku kaujā piekāpjoties (112:114) Klaipēdas "Neptūnas".