Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Pasečņika aģents: "Anžejam ir neliels savainojums, bet ļoti sliktā brīdī"

Andrejs Siliņš

Pasečņika aģents: "Anžejam ir neliels savainojums, bet ļoti sliktā brīdī"
Anžejs Pasečņiks. Foto: Gran Canaria

Latvijas basketbolista Anžeja Pasečņika aģents Artūrs Kalnītis savā mikroblogošanas vietnes "Twitter" kontā atklājis, ka Pasečņiks pavisam nelāgā brīdī guvis mazu savainojumu, kas patraucējis sākotnējos plānus cīņai par vietu kāda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba sastāvā.

Vakar vēlu vakarā parādījās informācija, ka Pasečņiks sezonu sāks Vašingtonas "Wizards" fārmklubā, kas spēlē NBA Attīstības līgā. Dāvja Bertāna pārstāvētās "Wizards" mediju dienā, sākot treniņnometni pirms jaunās sezonas, Pasečņika nebija un komandas sastāvā arī viņa vārds nebija atrodams. Attīstības līgā sezona sākas tikai novembra otrajā nedēļas nogalē. Attīstības līgā spēlēs 28 komandas un katrai būs jāaizvada 50 mači regulārajā turnīrā.

Lai gan iepriekš pats Pasečņiks publiski izteicās, ka dosies uz ASV, lai cīnītos par vietu kādas komandas sastāvā, vismaz pagaidām iecerētie plāni mainījušies neliela savainojuma dēļ. "Anžejs guva savainojumu, kamēr atradās ASV un gatavojās cīņai par vietu vienā no NBA komandām. Diemžēl tas izmainījis mūsu sākotnējos plānus, un viņa nākotne vēl nav skaidra. Neliels savainojums, bet ļoti sliktā brīdī."

23 gadus vecais Pasečņiks pēdējos četrus gadus pavadīja Spānijas kluba "Gran Canaria" rindās. Tur pagājušajā sezonā Pasečņiks debitēja ULEB Eirolīgā, vidēji nepilnu 17 minūšu laikā gūstot 7,2 punktus un izcīnot 3,6 atlēkušās bumbas. ACB līgā Anžejam vidēji 14 minūtēs 5,4 punkti un 3,0 bumbas pie groziem.

2017. gada jūnijā 218 centimetrus garo Pasečņiku ar 25. numuru pirmās kārtas beigās draftēja NBA klubs Orlando "Magic", uzreiz aizmainot tiesības uz Filadelfijas "76ers". Šovasar "Sixers" organizācija paziņoja, ka atsakās no tiesībām uz Anžeju, un Latvijas izlases centrs kļuva par neierobežotu brīvo aģentu, tiekot pie iespējas runāt ar jebkuru līgas klubu.

     [+] [-]

, 2019-10-01 13:54, pirms 4 gadiem
Uz LBL un miers.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-01 13:59, pirms 4 gadiem
Kaut kā neticu šitam murgam. JEBKURŠ spēlētājs būtu pateicis, kur mēģinās ko darīt. Bet šeit tikai visu laiku: "kādā no komandām".

Bet 50 spēles sezonā arī nemaz nav tik slikti. Nebūs vismaz bez prakses.

  -2 [+] [-]

, 2019-10-01 14:10, pirms 4 gadiem
Nezinu, kur spēlēšu, Limbažos vai Valmierā, bet galvenais, ka NBA!

  -1 [+] [-]

, 2019-10-01 14:13, pirms 4 gadiem
Stati Eirolīgā nemaz tik briesmīgi nebija...

  +1 [+] [-]

, 2019-10-01 14:24, pirms 4 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Stati Eirolīgā nemaz tik briesmīgi nebija...
Beigās netika jau īsti spēlēt

     [+] [-]

, 2019-10-01 19:50, pirms 4 gadiem
Jā, D-līgā spēlēt nav lielākais sapnis. Ja godīgi es redzu Andžu kā otro centru aiz Brainta. Vāgners un tas Manheims īsti nav centri, tādi spēka uzbrucēji vairāk.