Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Jurevičus panācis vienošanos ar Rumānijas vicečempioni

Agris Suveizda

Jurevičus panācis vienošanos ar Rumānijas vicečempioni
Mareks Jurevičus
Foto: Ģirts Gertsons.

Rumānijas otrais spēcīgākais basketbola klubs "Mures" savā mājaslapā paziņojis par vienošanās panākšanu ar 30 gadus veco latviešu spēlētāju Mareku Jureviču.

"Mures" iepriekšējā regulārajā sezonā Rumānijas čempionātā izcīnīja 13 uzvaras un piedzīvoja 11 zaudējumus, 13 komandu konkurencē ieņemot sesto pozīciju.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā "Mures" ar 3-0 pārspēja regulārās sezonas trešās vietas īpašnieci "U-Banca Transilvania", pusfinālā ar 3-0 apspēlēja arī otrās vietas ieguvēju "Steaua", bet finālā ar 1-3 piekāpās regulārās sezonas čempionei "Asesoft Ploiesti".

Šosezon divas rumāņu komandas startēs jaunajā FIBA Eiropas kausā, taču tās būs bronzas medaļniece "Energia Targu-Jiu" un "Timisoara", kas izslēgšanas spēlēs izstājās 1/4 finālā.

Ārzemēs Jurevičus spēlējis tādās valstīs kā Itālija, Francija un Ukraina, bet pēdējās divas sezonas vieglais uzbrucējs pavadīja Latvijā, pārstāvot "Liepāju"/"Triobet". Iepriekšējā regulārajā sezonā Jurevičus aizvadīja 27 spēles, vidējo laukumā esot ap 26 minūtēm, gūstot 14,0 punktus un izcīnot 4,5 atlēkušās bumbas.

Izslēgšanas spēlēs Jurevičus piedalījās 11 cīņās, vidēji laukumā bija nepilnas 23 minūtes, guva 8,9 punktus, izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas, pieļāva 2,5 kļūdas, izdarīja 2,2 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,5 bumbas.

Izmantotie resursi:
Baschet Club Mureș

     [+] [-]

, 2015-09-01 13:12, pirms 9 gadiem
Nav slikti. Rumānija laba valsts, silta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2015-09-01 13:38, pirms 9 gadiem
Žēl, ka Rumānija paliek par vietu, kur mūsu potenciālie izlases džeki kapās. Manuprāt, mūsējie meklē speciāli vietas, kur švakāks līmenis, lai būtu labāka statistika, bet tā vietā, lai kapātu kādā stiprākā līmenī un progresētu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-09-01 14:13, pirms 9 gadiem
Saldais Imperions rakstīja: Tu esi daudz redzējis Rumānijas basketbola līgas spēles? Līmenis ir stabili augstāks par LBL. Un neviens viņam bez darba un kapāšana spēles laiku nedāvinās. Bez viņa komandā ir vēl 8 leģionāri.
Nav tak tur liimenis stabili augtaks par LBL.Rumaņu klubi neko neko dizu eiropas kausos nav sasnieguši, par izlasi vispar nerunasim, kur ir klasi zemaka pat Latviju.

  -1 [+] [-]

, 2015-09-01 14:23, pirms 9 gadiem
Pirms diviem gadiem

"Šovakar FIBA Izaicinājuma kausā izbraukumā savu pēdējo maču Eirokausos šosezon aizvadīja BK "Ventspils", kas ar 58:67 piekāpās Rumānijas "Gaz Metan Medias" komandai."

  +1 [+] [-]

, 2015-09-01 14:38, pirms 9 gadiem
Edgars rakstīja: Pirms diviem gadiem

"Šovakar FIBA Izaicinājuma kausā izbraukumā savu pēdējo maču Eirokausos šosezon aizvadīja BK "Ventspils", kas ar 58:67 piekāpās Rumānijas "Gaz Metan Medias" komandai."
Reiz Latvijas klubs smagi zaudēja arī Islandes klubam, kā arī žalgiris reiz paklupa Valmierā, viena atsevišķa spele neko neizsaka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2015-09-01 15:01, pirms 9 gadiem
Saldais Imperions rakstīja: Pagājušosezon Eurochallenge Final4 spēlēja rumāņu klubs. Tāpat arī Eirokapā rumāņu klubi nav pilnīgi autsaideri. Pirmais astotnieks rumāņu līgā stabili liek iekšā LBL bez variantiem.
Tas ka izlase ir vāja, nenozīmē, ka klubi ir vāji, katrā klubā vismaz pa 6 leģionāri, kas arī taisa rezultātu. BKV un VEF varētu spēlēt līdzīgi ar TOP 4 klubiem, bet pārējās LV komandas stabilu kāstu.
Esmu pietiekami redzējis pagājušosezon viņu spēles un arī LBL spēles, lai varētu spriest par spēku samēru.
Arī vef eurochallenge būtu final4, un ja atceramies tad reiz Barons kluva par eurochallenge cempionu. Nevajag parspilēt ar Rumanu līgas limeni, tas labakaja gadījumā ir tads pats kā LBL.

     [+] [-]

, 2015-09-01 15:41, pirms 9 gadiem
Kāds tur līmenis, tāds ka melnie 2 reiz vairāk kā vietējie un vietējiem tā meistarība ir tāda kāda ir. Praktiski tad jau jebkurā valstī var būt spēcīgs čempis, saved 100 leģus un aidā. Tad jau lblā vietējiem ir lielākas izaugsmes iespējas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-01 16:21, pirms 9 gadiem
Saldais Imperions rakstīja: Tas bija reiz, pēdējajās sezonās eurochallenge bija spēcīgāks, nekā Barona spēlēšanas laikā.
Nekāda garantija - 1/4 finālā bija Nantere, Brindisi, Avtodor, Trabzonspor, FrasportSky, LeMans, Enisey – pietiekami labi Eiropas klubi.

"...labakaja gadījumā ir tads pats kā LBL.." – par šo atļaušos pasmaidīt. Kas tad ir tas LBL līmenis – VEF, BKV – pārējie tādas pusamatieru komandas.
1.Vef jebkuru no tām final4 komandām vareja iepriekšejo sezonu uzvarēt.
2.Valmiera, Jēkabpils, Liepāja mierīgi pavilktu eurochalenge limeni, ko pieradīja cīņas iepriekšējā sezonā ar Vef un Ventspils, kas bija pietiekami sīvas.Ta ka negribas ticēt ka šīs komandas kāstu visiem Rumanu top 8 komandām.
3.Ja jau Rumāņu liga ir daudz labāka par LBL, ko tad Rumaņu līgas vicecempioni ņem sev komandā Jurevicu no LBL 4 stiprakās komandas, kurš abiem LBL top 2 klubiem isti vajadzīgs nebija.

  -3 [+] [-]

, 2015-09-01 21:11, pirms 9 gadiem
ir jāmāk novērtēt to, kas mums ir, ne vienmēr žēloties, ka neesam tur vai kad kāds ir labāks par mums. Ļoti bieži izrādās, ka mums prekš mūsu iespējām ir ļoti labs līmenis.