Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Strautiņam trīs gadu līgums ar "Varese" un solīta vieta starta pieciniekā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Strautiņam trīs gadu līgums ar "Varese" un solīta vieta starta pieciniekā
Artūrs Strautiņš. Foto: Pallacanestro Trieste

Latviešu basketbolists Artūrs Strautiņš parakstījis trīs gadu līgumu ar Itālijas spēcīgākajā līgā spēlējošo "Varese" komandu. Kā vēsta Sportando, viņam nākamajā sezonā plānota vieta komandas starta pieciniekā.

21 gadu vecais Artūrs Strautiņš uz Itāliju pārcēlās 2014. gadā. Aizvadīto sezonu viņš sāka "Trieste" komandā, ar ko iepriekš bija noslēgts trīs gadu līgums, bet pēc tam viņu izpirka otrajā līgā spēlējošā "Udine". Piedaloties sešās spēlēs, Strautiņš vidēji atzīmējās ar 11,7 punktem, 4,3 atlēkušajām bumbām un 1,5 rezultatīvām piespēlēm.

Tagad viņš parakstījis garantētu līgumu uz trim sezonām, un Sportando vēsta, ka Strautiņam tiks atvēlēta vieta starta pieciniekā, spēlējot kā trešajam numuram. Pagājušajā sezonā "Varese" šajā pozīcijā sākotnēji spēlēja amerikānis L. Dž. Pīks, bet janvārī viņš devās uz Rumāniju. Trešā numura lomā iejutās arī igaunis Sīms Sanders Vene, bet maija beigās viņš parakstīja līgumu ar spāņu "Fuenlabrada".

Jāpiezīmē, ka "Varese" komandā sezonu pavadīja arī Latvijas izlases aizsargs Ingus Jakovičs. Sezonas laikā starp abām pusēm bijušas sarunas par sadarbības turpināšanu, taču koronavīrusa pandēmija smagi skārusi arī Itālijas basketbola klubus, tāpēc sarunas apstājušās.

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/art...