Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Vējonis: "Dod, Dievs, lai vefiņam būtu tik daudz skatītāju kā Ogrei!"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vējonis: "Dod, Dievs, lai vefiņam būtu tik daudz skatītāju kā Ogrei!"
Raimonds Vējonis Latvijas un Igaunijas līgas spēlē 2019. gada 21. decembrī. Foto: BK Ogre

"Programmas prioritāte – gribu, lai veidojas pilna basketbola piramīda. Skatītājiem patīk, ka izlasē ir labi spēlētāji, kuri teicami spēlē ārpus Latvijas, īpaši NBA. Tajā pašā laikā mums vajadzīgi jaunieši, kuri izaug par šiem spēlētājiem," svētdien, 29. decembrī, sarunā ar Sportacentrs.com teica LBS prezidenta amata kandidāts Raimonds Vējonis.

Latvijas Basketbola savienības prezidenta un padomes pilnvaru termiņš beigsies 2020. gada 27. janvārī. Valdis Voins paziņojis, ka nekandidēs uz trešo termiņu, tādēļ 21. janvārī biedru kopsapulcē tiks ievēlēts jauns prezidents.

Bijušais Latvijas jaunatnes basketbola līgas direktors Kaspars Cipruss vēlēšanām pieteicās 13. decembrī. WNBA čempiones Anetes Jēkabsones-Žogotas un Raimonda Vējoņa pieteikumi tika saņemti 20. decembrī. Interesanti, ka Eirolīgas čempione tāpat kā Vējonis savulaik dzīvoja Ogrē.

Uzrunāja ogrēnieši un Ogres basketbola klubs – vai nevēlos kandidēt uz Latvijas Basketbola savienības prezidenta amatu. Teicu jā! Atbalstītāju loks tikai sācis veidoties – tagad ir Ziemassvētku brīvdienu laiks. Pienāks Jaunais gads – līdz vēlēšanām vēl trīs nedēļas.”

Vējonis ir viens no Ogres pazīstamākajiem atbalstītājiem un 1. vidusskolas sporta zālē redzams gandrīz katrā mājas spēlē. Piemēram, 21. decembrī viņš kļuva par liecinieku ogrēniešu uzvarai pār desmitkārtējo Latvijas čempioni BK “Ventspils”, bet 29. decembrī ieradās uz spēli pret Rīgas VEF.

Latvijā mana komanda ir Ogre. Kā skatītājs – sekoju līdzi NBA, taču vienu komandu neizceļu. Pašlaik tur ir daudz mūsējo – jāseko visiem. Vai bijušas negulētas naktis? Labāk skatos spēles pa dienu – visu iespējams noskatīties ierakstā.”

Pirms pāris gadiem Vējonis apmeklēja Ņujorku, pirms Latvijas mantojuma spēles tiekoties ar Kristapu Porziņģi “Madison Square Garden” arēnā. “Basketbola vidē uzturos visu laiku. Arī pats piedalos amatieru sacensībās, lai gan mazāk nekā agrāk. Tajā pašā laikā daudz kontaktējos ar basketbola cilvēkiem – runājot ar viņiem, radās programmā atspoguļotās idejas.”

Nākamajās trīs nedēļās Vējonis gatavosies vēlēšanām. “Plānošu tikšanās ar LBS biedriem, tai skaitā basketbolu skolu pārstāvjiem un pašvaldību vadītājiem. Darbiņš jāizdara. Dzīvē ir situācijas, kurās šķiet, ka nav cerību. Vajag strādāt – tas atmaksāsies. Ideāla programma nav nevienam kandidātam – noteikti varu darīt daudzas lietas, kuras (rakstiski) nav atspoguļotas nekur.”

Vējoņa programmas prioritāte – pilnas basketbola piramīdas veidošana. “Jābūt lielākam uzsvaram uz jaunatnes basketbola attīstību. Basketbolam jāattīstās kā tautas sportam – tas ir sporta veids, kuru kā fizisku aktivitāti var izmantot ikviens. Basketbols ļauj audzināt nākamos NBA spēlētājus.

Prezidenta kandidātam rūp arī pārējie basketbola sistēmas dalībnieki – treneri, tiesneši, klubi. “Situāciju jāskatās plašāk – sākot ar treneru un pedagogu algām. Tiesnešu kvalifikācijas uzlabošana ir vēl viena basketbola sastāvdaļa. Jācenšas, lai viņu darbs kļūtu profesionālāks. Man šķiet svarīgi, lai Latvijā veidotos spēcīgas nacionālās (klubu) komandas un spēcīgs čempionāts.”

Vējonis vēlas, lai Latvijas klubu basketbolā veidojas līdzīgāki spēku samēri. “Ja divām komandām – VEF un Ventspilij – ir daudz lielāki budžeti, tas kropļo valsts basketbola sistēmu. Tādi finanšu līdzekļi paver daudz plašākas iespējas. Šodien Ogre nenospēlēja labi, bet Vefiņš nospēlēja slikti – neizmantoja lielo budžetu un tādus spēlētājus. Tas liecina, ka nauda nenosaka snieguma līmeni. Ogrei toties ir skatītāji. Dod, Dievs, lai vefiņam būtu tik daudz skatītāju kā Ogrei!”

Ja Vējonis uzvarēs Latvijas Basketbola savienības prezidenta vēlēšanās, viņš savu komandu veidos pakāpeniski. “Kā cilvēkam, kurš atrodas ārpus basketbola sistēmas, uzvaras gadījumā man vajadzēs laiku, lai vairāk iepazītos ar LBS cilvēkiem un izdarītu secinājumus.”

  +9 [+] [-]

, 2019-12-30 12:50, pirms 4 gadiem
Un kā ''Ogres'' gadījumā hipotētiski būs ar šo LBL1 nolikuma punktu:

Spēļu zālē, kurā klubs/komanda aizvada mājas spēles čempionāta izslēgšanas turnīra finālsērijā par 1.vietu, jābūt ne mazāk kā 1800 (viens tūkstotis astoņi simti) fiksētām sēdvietām?

  +9 [+] [-]

, 2019-12-30 13:13, pirms 4 gadiem
VEFam bija ļoti daudz līdzjutēju. Vef-podjobkai nav. 😀

     [+] [-]

, 2019-12-30 13:25, pirms 4 gadiem
1 rakstīja: Un kā ''Ogres'' gadījumā hipotētiski būs ar šo LBL1 nolikuma punktu:

Spēļu zālē, kurā klubs/komanda aizvada mājas spēles čempionāta izslēgšanas turnīra finālsērijā par 1.vietu, jābūt ne mazāk kā 1800 (viens tūkstotis astoņi simti) fiksētām sēdvietām?
Dzīvosim - redzēsim. Iespējams, Ogre tik tālu netiks vai spēlēs ne mājās.

  +6 [+] [-]

, 2019-12-30 13:41, pirms 4 gadiem
īpatnis rakstīja: VEFam bija ļoti daudz līdzjutēju. Vef-podjobkai nav. 😀
Arī jaunajam VEF bija līdzjūtēji, bet ja pret tevi izturās kā pret mēslu...... tu ilgi par viņus neatbalstīsi.

     [+] [-]

, 2019-12-30 14:07, pirms 4 gadiem
Cerams šis ieliktnis nevadīs LBS

  +1 [+] [-]

, 2019-12-30 14:09, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Dzīvosim - redzēsim. Iespējams, Ogre tik tālu netiks vai spēlēs ne mājās.
Noteikti netiks, regulārais turnīrs vel nenozime uzreiz finālu

  -3 [+] [-]

, 2019-12-30 14:11, pirms 4 gadiem
zaxx rakstīja: Cerams šis ieliktnis nevadīs LBS
Štelmahers bija Ieliktnis!
Vējonis ir spēcīga politiska figūra pats par sevi!

     [+] [-]

, 2019-12-30 14:12, pirms 4 gadiem
zaxx rakstīja: Cerams šis ieliktnis nevadīs LBS
Šneps bija Ieliktnis!
Vējonis ir spēcīga politiska figūra pats par sevi!

  +1 [+] [-]

, 2019-12-30 14:23, pirms 4 gadiem
Agrāk kad BKV spēlēja 6.vidusskolā arī stundu iepriekš zāle jau bija pārpildīta,tā pat bija pirmos piecus gadus hallē,vajadzēja stundu iepriekš jau būt hallē.Cilvēki pārēdās ar labu basketbolu un nokritās arī apmeklētība.Tas pats jau būs arī Ogrē pēc gadiem pieciem,protams,jautājums vai vispār tāda komanda vēl būs pēc 2 gadiem.

  -2 [+] [-]

, 2019-12-30 14:49, pirms 4 gadiem
zaxx rakstīja: Cerams šis ieliktnis nevadīs LBS
Argumenti ta tev, neieliktais, kādi?

  +1 [+] [-]

, 2019-12-30 15:41, pirms 4 gadiem
oxa rakstīja: Šneps bija Ieliktnis!
Vējonis ir spēcīga politiska figūra pats par sevi!
Nesmīdini! Vējonis politikā bija tikai un vienīgi marionete. Bet skaidrs, ka viņu ievēlēs, jo bez 100% garantijas par pietiekamu balsu skaitu viņš nebūtu parādījies.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-30 16:47, pirms 4 gadiem
šitais čangaļu tukšpauris jau nav spējīgs saprast ka viss atkarīgs no komandas snieguma. kāpēc tad Ogrei ir tik daudz skatītāju... un otrādi, kāpēc Vefam maz

  +1 [+] [-]

, 2019-12-30 17:40, pirms 4 gadiem
Visvājākais Latvijas prezidents, gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Ko tāds var dot basketbolam?

     [+] [-]

, 2019-12-30 19:13, pirms 4 gadiem
Stulbs vēlējums, labāk kā Žalgirim, lai ir 15 000 skatītāju VEF, bet tad tur jaunupi ārā jāmet...vai vismaz kādu Prienu, Jonišķa vai Kedaiņu līmeni sasniedz. 1000 skatītāju, bēdīgi maz...

     [+] [-]

, 2019-12-30 20:52, pirms 4 gadiem
oxa rakstīja: Šneps bija Ieliktnis!
Vējonis ir spēcīga politiska figūra pats par sevi!
tu neesi saostījies ko nelabu, puikiņ?