Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Artūrs Kurucs: "Darījums ar "Baskonia" nenotika savādās situācijas dēļ"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Artūrs Kurucs: "Darījums ar "Baskonia" nenotika savādās situācijas dēļ"
Artūrs Kurucs. Foto: Mikus Kļaviņš

"Aizsardzība bija mūsu stratēģija spēlē pret Ogri. Tā nostrādāja. Treneri labi izskautoja pretiniekus – tas palīdzēja pārķert vairāk bumbu," svētdien, 29. decembrī, pēc sešpadsmitās uzvaras Latvijas un Igaunijas līgā teica basketbola kluba "VEF Rīga" aizsargs Artūrs Kurucs.

Pirms gadiem pieciem Rīgas 49. vidusskolas sporta kompleksā regulāri varēja novērot sekojošu ainu. Jauns un slaids pusaudzis pieklājīgi palūdza dežurantei zāles atslēgas, lai varētu individuāli strādāt pie savām basketbola prasmēm. Šodien nu jau bijušais pusaudzis spēlē vienā no vērtīgākajiem NBA klubiem – jā, tas ir Rodions Kurucs.

Cēsnieka Vladimira Kiseļova darbs turpina nest saldus augļus. Šosezon Rīgā augstā līmenī trenējas Artūrs Kurucs, kamēr viņa jaunākie brāļi bumbo Vidzemes pakalnos. Kas zina – varbūt kādu dienu NBA spēlēs trīs Kuruci uzreiz? Piemērs ir – pērn pasaules stiprākajā līgā vienlaikus spēlēja divi citi Vidzemes brāļi – Dairis un Dāvis Bertāni.

Artūra izaugsme ir strauja – tikai 19 gadu vecumā viņš kļuvis par VEF otro vērtīgāko spēlētāju Čempionu līgā. Cēsnieka sadarbība ar Lesteru Medfordu piešķir Rīgas klubam jauneklīgu vieglumu. Nesajauciet to ar bezrūpību – pirmajā aplī tas bija labākais aizsargu pāris Latvijas un Igaunijas līgā, ko apliecina 16 uzvaru sērija.

Savā vienkāršībā un atklātumā simpātiskais puisis vēlas gūt līdzīgus panākumus arī starptautiskajā frontē. “Latvijas un Igaunijas līgas spēles mums dod pārliecību startēt Čempionu līgā. Komandā uzturam uzvarētāju garu – esam pārliecināti par to, ko darām. Čempionu līgā ejam laukumā ar tādu pašu domu – mentāli neesam vājāki par citiem. Bijis daudz līdzīgu spēļu – varam arī uzvarēt!”

VEF ir viena no trīs noslogotākajām līgas komandām. Otro sezonu pēc kārtas tai vairāk nav bijušo privilēģiju – Latvijas un Igaunijas līgā tā aizvada tādu pašu spēļu skaitu kā pārējās vienības. Jāievēro režīms – īslaicīgās Ziemassvētku brīvdienās varēja doties tikai somu centrs Aleksandrs Madsens – un arī tikai savainojuma dēļ.

Ziemassvētku laikā ieguldītais darbs palīdzēja rīdziniekiem turnīra pusceļu sasniegt ar perfektu bilanci 16-0. Un ļāva tikt pie divām brīvdienām – nākamais treniņš notiks 2020. gada 1. janvārī. “Brīvdienu skaits sezonas laikā nepārsniedz skaitli “divi”. Treneri katru dienu rūpējas par mūsu fizisko stāvokli – viss kārtībā!”

Artūrs apstiprina, ka Eirolīgas klubs “Baskonia” jau šosezon vēlējies redzēt viņa atgriešanos ACB līgas vislabāk apmeklētajā komandā. “Darījums nenotika savādās situācijas dēļ – esmu Vitorijas kluba īpašumā, taču, lai sezonas vidū pārietu no VEF, viņiem jāmaksā izpirkuma maksa. Lai nebūtu vēlreiz mani jāpērk, “Baskonia” skatiens apstājās pie cita spēlētāja.”

Decembrī “Baskonia” šķīrās no galvenā trenera Velimira Perasoviča. Viņa vietā Vitorijā jau trešo reizi ieradās nenomierināmais melnkalnietis Duško Ivanovičs. “Kontaktējušies vēl neesam. Cenšos iepazīt viņa spēles stilu – kā “Baskonia” tagad spēlē. Nikns un dusmīgs? Spēlēs izskatās diezgan mierīgs.”

Šosezon Artūra prioritāte ir VEF. Aizsargs zina, kas jādara janvārī un februārī. “Labi jānospēlē Čempionu līgā. Jānopelna (vismaz) pāris uzvaras, lai pakāptos augstāk grupas kopvērtējumā. Nedrīkstam padoties, jāmēģina uzvarēt katrā spēlē – tas nāks mums par labu.”

  +4 [+] [-]

, 2019-12-30 07:14, pirms 4 gadiem
Lai veicas! Mērķi skaidri,ja būs atbilstoša attieksme un darbs NBA neizpaliks