Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Limbaži" apspēlē čempioni, "LU/Rīga" pārtrauc RTU uzvaru sēriju

Andrejs Siliņš

"Limbaži" apspēlē čempioni, "LU/Rīga" pārtrauc RTU uzvaru sēriju
"LU/Rīga" galvenais treneris Edijs Šlesers
Foto: Anna Paula Kuzņecova, bk.lu.lv

Trešdienas vakarā Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā tika aizvadītas četras spēles. Vienā no tām "Latvijas Universitāte/Rīga" ar 65:61 uzveica RTU, pārtraucot tās četru uzvaru sēriju.

Diagnostikas centrā pārtrūka RTU uzvaru sērija - pēc četrām uzvarām šodien sekoja zaudējums "Latvijas Universitāte/Rīgai" (61:65). Trešajā ceturtdaļā RTU guva par desmit punktiem vairāk, pārņemot vadību mačā. Tomēr noslēdzošajās desmit minūtēs mājinieki atkal bija labāki. Pēdējās divās minūtēs LU fārmkluba labā punktus guva Adrians Šnipke, Kārlis Žunda un Roberts Dembskis, nodrošinot uzvaru savai komandai ar 65:61.

Žunda ar 17 punktiem kļuva par rezultatīvāko savā komandā, viņam arī septiņas atlēkušās bumbas. 14 punkti un 11 bumbas Dāvidam Leopoldam Ozoliņam, bet Adriana Šnipkes kontā 13 punkti, deviņas bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. RTU labā ar 18 punktiem izcēlās Nauris Bikovs, kuram arī piecas piespēles.

Citā mačā "Ogre/Kumho Tyre-2" ar 82:62 viesos sakāva "Līvānus", izcīnot sesto uzvaru desmit spēlēs. Uzvarētājiem 17 punktus sameta Jānis Lasmanis, kuram arī sešas bumbas zem groziem. Pa 15 punktiem guva Sandris Jēkabsons un Madars Kokins. Līvāniem 12 punkti un septiņas piespēles Daumantam Pabriežam.

"Valmiera Glass/ViA" ar 85:63 uzveica "Madonu/BJSS", sagādājot tai jau devīto zaudējumu desmit mačos. Klāvs Dubults izcēlās ar iespaidīgu "double-double", kuram 25 punkti un 21 bumba zem groziem. Jānis Engers pievienoja 17 punktus, bet Tomam Kohanovam 15 punkti, astoņas piespēles un astoņas bumbas. Zaudētājiem ar 13 punktiem izcēlās Jurģis Juška.

Savukārt A grupā "Limbaži" izcīnīja septīto uzvaru deviņās spēlēs, ar 70:53 savā laukumā sakaujot čempioni "Saldu". Uzvarētājiem 12 punkti un astoņas bumbas Rolanda Brenča kontā, bet pa 11 sameta Inguss Immers un Gatis Līcītis. Zaudētājiem Kaspars Baumanis iemeta 21 punktu.