Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL pirmās nedēļas saldais ēdiens - VEF pret "Valmieru/Ordo"

Andrejs Siliņš

LBL pirmās nedēļas saldais ēdiens - VEF pret "Valmieru/Ordo"
Viens no VEF jaunā modeļa potenciālajiem līderiem, valmierietis Jānis Bērziņš
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šovakar pulksten 19:30 Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā pirmo spēli jaunajā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonā aizvadīs Latvijas čempione Rīgas VEF un starpsezonā skaļi sevi pieteikusī "Valmiera/Ordo". Spēles tiešraide LMT Straumē.

LBL jaunā sezona sākās vakar, kad "Ventspils" sakāva "Baronu/LDz", "Jūrmala/Fēnikss" tika galā ar "Jelgavu" un "Liepāja/Triobet" mājās oficiālajā atklāšanas spēlē atdarīja "Jēkabpilij" par zaudējumu bronzas sērijā pavasarī. Šodien turnīrā iesaistīsies vēl divas komandas un galvaspilsēta - VEF komanda Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā uzņems "Valmieru/Ordo".

LBL regulārajā sezonā VEF aizvadīs pirmo mājas spēli Rīgā kopš 2011. gada 17. aprīļa, kad Olimpiskajā Sporta centrā pārliecinoši apspēlēja tieši "Valmieru" (109:69). Turpmākajos gados OSC sanācis spēlēt izbraukuma mačus, bet ikdienā šajā sporta bāzē VEF aizvada savu treniņprocesu, tāpēc grozi jebkurā gadījumā komandai ir labi pazīstami.

Starpsezonā VEF notika ievērojamas pārmaiņas - Nikolajs Mazurs, pavasarī aizvedis komandu līdz titulam, nolēma pieņemt jaunus izaicinājumus karjerā, bet viņa vietā par galveno treneri tika iecelts Karloss Frade. Spāņu stratēģa veidotajā komandā būs neierasti daudz leģionāru - kopumā tādi piesaistīti septiņi, bet licences dalībai LBL iegādātas piecas. Par skaļāko jaunpienācēju varētu saukt Meksikas izlases pamata saspēles vadītāju Francisko Krusu, kurš nule kā savas valstsvienības sastāvā izcīnīja ceturto vietu FIBA Amerikas čempionātā. VEF rindās spēlēs basketbolisti ar pieredzi Vācijas un Spānijas čempionātu augstākajās līgās. Piemēram, spāņu spēka uzbrucējs Gilje Rubio savulaik pat kandidēja uz vietu Spānijas izlasē.

Par komandas kapteini iecelts viens no septiņiem latviešu spēlētājiem Artūrs Strēlnieks, kuram šis būs jau ceturtais gads VEF komandā. Ierindā palicis pagājušās sezonas finālsērijas MVP Mareks Mejeris, tāpat Latvijas izlases kandidāti Jānis Bērziņš un Ingus Jakovičs. Klāt nācis Latvijas izlases centrs Mārtiņš Meiers, kuram neatslābt piektā numura pozīcijā ļaus izlases kandidāts Ričmonds Vilde. Pēc īrē pavadīta laikā dažādos citos klubos (arī "Valmierā") VEF atgriezies un gatavs sevi pieteikt jaunā līmenī uzbrūkošais aizsargs Dāvis Geks.

"Valmieras/Ordo" sastāvā no pagājušās sezonas palikuši pieci spēlētāji: Mārtiņš Vīņauds, Aigars Šķēle (pagājušās sezonas otrajā pusē tika īrēts no VEF), Dāvis Rozītis un Viktors Iļjins, kā arī lietuviešu saspēles vadītājs Vītenis Čižausks, kurš vismaz sezonas sākumposmā ir vienīgais leģionārs komandas sastāvā. Jau pagājušajā sezonā valmieriešiem bija solīds sastāvs, kas gan nespēja attaisnot uz sevi liktās cerības. Vasarā pirmais un galvenais darbs bija galvenā trenera postenī iecelt Ainaru Zvirgzdiņu, kurš pagājušajā sezonā lieliski strādāja ar Beļģijas sieviešu čempionāta komandu "Royal Castors Braine".

Klubs starpsezonā piesaistīja sastāvam bijušos izlases spēlētājus Jāni Kaufmani, Raimondu Gabrānu un Artūru Bērziņu (divkārtējs Latvijas čempions, pēdējās divas sezonas VEF rindās), šī gada izlases kandidātu Mārtiņu Laksu un izlases dalībnieku Haraldu Kārli, kuram "Valmiera/Ordo" būs pirmais profesionālais klubs pēc studiju pabeigšanas ASV (savulaik gan pabūts "Barona" sastāvā). Tāpat komandu papildinājis spēka uzbrucējs Ervīns Jonāts, kurš iepriekšējās sezonās bija viens no "Jūŗmalas/Fēniksa" līderiem.

Pārbaudes spēlēs VEF gājis dažādi un to zināmā mērā arī ietekmēja vairāku potenciālo līderu vēlā ierašanās komandā - Kruss pievienojies tikai pagājušajā nedēļā, Jakovičs turpina ārstēt savainojumu, bet Mareks Mejeris un Mārtiņš Meiers līdz septembra vidum bija aizņemti valstsvienībā. Izlases dēļ cieta arī "Valmiera/Ordo" - tajā bija aizņemts ne tikai Kārlis, bet arī galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš. Bez Zvirgzdiņa komanda aizvadīja labu pārbaudes turnīru pret Lietuvas komandām savās mājās, bet pēc Zvirgzdiņa pievienošanās vienīgajā pirmssezonas spēlē pilnā sastāvā valmierieši tikai ar diviem punktiem (79:81) zaudēja Igaunijas čempionei Tartu "Rock".

Skaidrs, ka šovakar ne viena, ne otra komanda vēl nerādīs savu labāko spēli, tomēr viss liecina, ka gaidāma intrigas ziņā aizraujoša cīņa. Kā izskatīsies VEF jaunais modelis Karlosa Frades virsvadībā? Kādu spēles plānu būs sagatavojis "Valmiera/Ordo" stratēģis Zvirgzdiņš? Atbildes meklēsim šovakar Olimpiskajā Sporta centrā!

Aldaris LBL pirmā nedēļa

DatumsLaiksVietaSpēleRezultāts
29.09.19:00Ventspils OCVentspils - Barons/LDz85:65
29.09.19:00LapmežciemsJūrmala/Fēnikss - Jelgava60:53
29.09.19:30Liepājas OCLiepāja/Triobet - Jēkabpils92:73
30.09.19:30OSCVEF Rīga - Valmiera/Ordo
1.10.19:00Ogres 1. vsk.Ogre - Latvijas Universitāte
2.10.18:30Jēkabpils SNJēkabpils - Ventspils
3.10.17:00ValgaValka/Valga - Jūrmala/Fēnikss
3.10.18:30Vidzemes OCValmiera/Ordo - Liepāja/Triobet
4.10.20:00OSCLatvijas Universitāte - Barons/LDz
1 2 3 4 5 6 177 komentāri

 +19 [+] [-]

, 2015-09-30 09:27, pirms 9 gadiem
Lai Valmiera uzvar. Par lielu Valmieru.

 +16 [+] [-]

, 2015-09-30 09:34, pirms 9 gadiem
Būtu ļoti interesanti, ja Valmiera paņemtu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-30 09:41, pirms 9 gadiem
Vai kādam ir info par biļešu cenām OC uz basīti?

  +2 [+] [-]

, 2015-09-30 09:50, pirms 9 gadiem
Šodien ir iespēja Valmierai iekost vefiņam, kā nekā sezonas sākums

  +8 [+] [-]

, 2015-09-30 09:51, pirms 9 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Vai kādam ir info par biļešu cenām OC uz basīti?
Jaunups runāja kaut ko par 30 eiro kārtīgam eirolīgas klubam!

  +4 [+] [-]

, 2015-09-30 09:56, pirms 9 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Vai kādam ir info par biļešu cenām OC uz basīti?
4 eiro būs cena.

  +3 [+] [-]

, 2015-09-30 10:01, pirms 9 gadiem
Apveicu Valmieriešus un melnās kepkas ar sezonas sākumu.

     [+] [-]

, 2015-09-30 10:09, pirms 9 gadiem
padomāju par pozitīvo pusi VEF 7 leģiem.
piemēram, Šmits vai Gludītis attiecīgi Staraķeļeva un zviedra vietā. It kā labi un patriotiski. No otras puses, tagad Jūr un Jel viņiem katram pa 30 minūtēm spēles laika, jānes komanda uz pleciem, bumba rokās izšķirošajos brīžos.

Respektīvi, ja VEF tagad ir daudz jauno talantu leģionāru, tad lielākā daļa no viņiem nedabūs spēles laiku. Līdz ar to, sanāk talantus čakarēt ar minūšu badu.

labi ka VEFs čakarēs talantus ārzemniekus. Tā kā, ka zin, kas labāk tā paša Šmita un Gludīša izaugsmei.

  +7 [+] [-]

, 2015-09-30 10:11, pirms 9 gadiem
Mmm, šovakar baudīšu vafeles ar Valmieras pienu.

  +2 [+] [-]

, 2015-09-30 10:13, pirms 9 gadiem
Ja komandām būs emocijas, būs laba spēle. Baigu kvalitāti rudens sākumā nav ko gaidīt, bet emocijām gan jābūt!

  +4 [+] [-]

, 2015-09-30 10:38, pirms 9 gadiem
Nelielu jautrību izraisa šis teikums:
Klubs starpsezonā piesaistīja sastāvam bijušos izlases spēlētājus Jāni Kaufmani, Raimondu Gabrānu un Artūru Bērziņu (divkārtējs Latvijas čempions, pēdējās divas sezonas VEF rindās)

NU vienkārši monstri, visīstākie izlases balsti. Cik nu katram puisītim ir spēles izlasē? Piecas? Spēlētas uz soliņa blakus medmāsai? Tajos laikos, kad bija jāspēlē ar trešās zortes komandām?
Nez kā tad autors rakstītu par Janičenoku un Blūmu! Pasaules superstāri vai Eiropas basketbola leģendas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-30 10:42, pirms 9 gadiem
Neuzskatiet mani par heiteri, bet šodien lielākām izredzēm jābūt puikām zaļajās formās! Jā, arī ļoti daudz izmaiņu, bet jau laicīgi savākti visi kopā (izņemot Kārli) un saspēlējušies. Un nekas, ka Zvirgzdiņš pa Arēnu un Lilli dauzījās. Katrā ziņā, ļoti intriģējoši un cerams, spēlē intriga neizplēnēs
Par 4 OT!

  +2 [+] [-]

, 2015-09-30 10:45, pirms 9 gadiem
žurnaļuga rakstīja: NU vienkārši monstri, visīstākie izlases balsti. Cik nu katram puisītim ir spēles izlasē? Piecas? Spēlētas uz soliņa blakus medmāsai? Tajos laikos, kad bija jāspēlē ar trešās zortes komandām?
Kaufmanim divas spēles 2010.gadā. R.Gabrāns aizvadīja 13 spēles, visas 2008.gadā.
A.Bērziņam 28 spēles izlasē, visas no 2011.gada līdz 2013.gadam ieskaitot. 5 spēles Eurobasket-2011.

 +11 [+] [-]

, 2015-09-30 10:53, pirms 9 gadiem
Cik diez no tiem, kas par basi Latvijā interesējas, šovakar turēs īkšķus par Valmieru? 90%? 95%? VEFiņam viss ir tik tālu sačakarēts, ka pat bijušie kvēlākie fani ir uzgriezuši klubam muguru. Diez vai tāda nepatika pret kādu basketbola klubu Latvijā jebkad ir bijusi.

Un kā tur Martinsonam pa tiesas prāvām iet? Vai vēl nav sākušās?

     [+] [-]

, 2015-09-30 10:55, pirms 9 gadiem
Ja skatās pēc vārdiem - tad vef ir potenciāli stiprāks! Viennozīmīgi! Valmieru var glābt tikai sezonas sākums. Autors varēja drusku reālāk pateikt par Valmieras pastiprinajumu, ka tas nav nekāds spēks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-09-30 11:00, pirms 9 gadiem
be_like_mike rakstīja: padomāju par pozitīvo pusi VEF 7 leģiem.
piemēram, Šmits vai Gludītis attiecīgi Staraķeļeva un zviedra vietā. It kā labi un patriotiski. No otras puses, tagad Jūr un Jel viņiem katram pa 30 minūtēm spēles laika, jānes komanda uz pleciem, bumba rokās izšķirošajos brīžos.

Respektīvi, ja VEF tagad ir daudz jauno talantu leģionāru, tad lielākā daļa no viņiem nedabūs spēles laiku. Līdz ar to, sanāk talantus čakarēt ar minūšu badu.

labi ka VEFs čakarēs talantus ārzemniekus. Tā kā, ka zin, kas labāk tā paša Šmita un Gludīša izaugsmei.
Nebūšu populārs, bet teikšu, ka vefa šī gada modelis man patīk. Īpaši piebilde, ka LBL izņemtas tikai 5 licences, t.i. - LBL spēlēs latviešu spēlētājiem būs pietiekami liela loma un iespēja. Otrkārt - leģīšiem acīmredzot būs iespēja mobilizēties tikai krievijas čempim - komandai kopā tas dos iespēju aizvadīt mazāksāpīgi lielāku spēļu skaitu, līdz ar to - iespēju atgriezties (vai vismaz pietuvināties) Latvijas basketbolam! Vienīgais jautājums - kuri būs tie pieci iekš LBL? Ir nojauta, ka Frade varētu nelikt LBL tos pašus-pašus, vienīgi - kuri tie ir!

 +12 [+] [-]

, 2015-09-30 11:03, pirms 9 gadiem
Žēl,kad LTV7 vai VSB netranslē ! Kopējais LBL komandu līmenis kāpj , un tas priecē !

  +1 [+] [-]

, 2015-09-30 11:04, pirms 9 gadiem
Par Valmieras blices uzvaru!

  +2 [+] [-]

, 2015-09-30 11:09, pirms 9 gadiem
A-Burts-33 rakstīja: Kur ir pilns? Ir tikai viens, paskaties lejā, visur pretīgās oranžās bimbambola bumbas mirgo pie dienas galvenajiem notikumiem Un starp citu, vai tas nebiji tu, kurš DR rakstā ķļančīja Simpsonus pa LTV6 Dinamo vietā?
esi mazohists pa dzīvi vai vienkārši nav ko darīt? tiešām aktīvi apmeklē, izmanto, komunicē, iegādājies visu to, kas tev riebjas?
Par Simpsoniem - cik sezonas ir tiem un cik KHL?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-09-30 11:15, pirms 9 gadiem
Valmierai jauzvar!

 +17 [+] [-]

, 2015-09-30 11:17, pirms 9 gadiem
nopirku biļetes un iešu uz spēli...
NĒ! nejau Vefiņa dēļ, bet gan lai atbalstītu savas dzimtās pilsētas komandu - VALMIERU ! uz citām VEF'a spēlēm netaisos iet.

  -1 [+] [-]

, 2015-09-30 11:24, pirms 9 gadiem
A-Burts-33 rakstīja: Kāpēc tas sūda bimbambols ir ielikts pie galvenajām ziņām, bet par LHV spēli tikai sīka informācija pašā apakšā pie nākamajām SC tiešraidēm? Bimbambols pagaidām vēl nav oficiāli atzīts par prioritatīvo komandu sportu Latvijā, arī iekšējo čempionātu līmenī!
Latvijas hokeja čempionāts tomēr izraisa daudz lielāku interesi nekā hokeja analogs. LV hokeja mīļiem daudz labāk patīk Krievijas atklātais čempionāts.

  +6 [+] [-]

, 2015-09-30 11:30, pirms 9 gadiem
brunoje rakstīja: Nebūšu populārs, bet teikšu, ka vefa šī gada modelis man patīk. Īpaši piebilde, ka LBL izņemtas tikai 5 licences, t.i. - LBL spēlēs latviešu spēlētājiem būs pietiekami liela loma un iespēja. Otrkārt - leģīšiem acīmredzot būs iespēja mobilizēties tikai krievijas čempim - komandai kopā tas dos iespēju aizvadīt mazāksāpīgi lielāku spēļu skaitu, līdz ar to - iespēju atgriezties (vai vismaz pietuvināties) Latvijas basketbolam! Vienīgais jautājums - kuri būs tie pieci iekš LBL? Ir nojauta, ka Frade varētu nelikt LBL tos pašus-pašus, vienīgi - kuri tie ir!
jā pieci leģionāri dos ļoti lielas izvēršanās iespējas latviešu basketbolistiem. Ar tiem 5 leģiem pieteik, lai vienīgi viens latvietis būtu laukumā (Meiers/Vilde). A pārējiem 2 nenopirka licenzes, jo VEF visticamāk taupa naudu, vai domā, ka kādu no leģiem drīz izmetīs, jo VEF's konsistenti katru gadu paņem vismaz 1-2 sūdīgus leģus.
Par VEF zaudējumiem LBL! a krievu līgas rezultāts pilnīgi vienaldzīgs.

  +2 [+] [-]

, 2015-09-30 11:36, pirms 9 gadiem
mxs rakstīja: jā pieci leģionāri dos ļoti lielas izvēršanās iespējas latviešu basketbolistiem. Ar tiem 5 leģiem pieteik, lai vienīgi viens latvietis būtu laukumā (Meiers/Vilde). A pārējiem 2 nenopirka licenzes, jo VEF visticamāk taupa naudu, vai domā, ka kādu no leģiem drīz izmetīs, jo VEF's konsistenti katru gadu paņem vismaz 1-2 sūdīgus leģus.
Par VEF zaudējumiem LBL! a krievu līgas rezultāts pilnīgi vienaldzīgs.
Pērk jau licences uz skaita nevis konkrētam leģim, tā kā vienā mačā var 'but tāds 5nieks, otrā citādāks. Arī interesanti. Šķiet par Krusa un lielā spāņa kvalitāti nav jāšaubās, bet ko darīs jaunākie un kā to visu savāks Frade, ir labs jautājums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2015-09-30 12:03, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Un ko tev tas dos, ka VEF zaudēs?
Patīk tev vai nē, bet VEF ir vajadzīgs LBL!
Man patīka VEF kad to vadīja Double V. Tagadejais ir naudas atmazgašanas projekts, kam uz sporta attīstību ir pajāt!
Žēl to jauniešu, kas nav paspējuši laikus notīties.
VEF nogremdēja iespējamo NBA prospektu Pasečņiku!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-09-30 12:36, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Neko nenogremdēja! Pietiks reiz tos murgus stāstīt, tādas iespējas, ko viņam piedāvāja jau no 18 gadiem neviens cits klubs nebūtu piedāvājis! Viņu drīzāk uz slikto pusi ietekmēja apkārt esošā vide, kas ietekmēja gan pašatdevi, gan treniņus savā brīvajā laikā, jo viņš slinkoja!

Anžejam piedāvāja VEF:
- labus trenerus;
- labu spēļu līmeni;
- diezgan lielas minūtes laukumā;
- labus sparinga partnerus;
- liela treneru ticība;

Viņa minūtes pērn tieši ietekmēja paša ieguldītais darbs vasarā un var teikt, ka tā ir lielākā atšķirība starp Pasečņiku un Porziņģi - individuālais darbs. Cerams, ka apkārtējās vides maiņa ļaus viņam vairāk brīvajā laikā strādāt un attīstīties.
Piekrītu, bet iespējams, ka laikus aizbēga uz ACB, varbūt vēl nekas nav zaudēts.

  +3 [+] [-]

, 2015-09-30 12:36, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Ja jau atmazgāšanas projekts, tad kāpēc tieši Bertāns atvērās iekš VEF un tādejādi izpirka? Timma aizgāja uz Zenit, Zaķis uz Olimpiju, Brāļus Kurucus pārpirka spāņi?.....To laikam neredzat, ka spēlētāji, kuri pierādījuši iekš VEF sistēmas tiek spēcīgākos klubos. Ā protams un to arī ignorējat, ka par VEF sistēmu nav nekas slikts lasīts nevienā no intervijām....
Tu turpini stāvēt pret visiem kā klints. Par to Tev respect! Jā, pēc VEF vairāki spēlētāji ir kāpuši pa karjeras kāpnēm un tas ir labi. Smieklīgi vienīgi liekas Rodiona Kuruca piesaukšana pie VEF, ne viņš šeit spēlēja, ne VEF viņu izaudzināja. Bet nu protams, ka sava mundiera uzspodrināšanai VEF to piesauca un piesauks vēl ilgi.
Šodien arī es par Valmieru: simpātisks sastāvs pret ļoti nesimpātisko VEF, tā diemžēl ir. Piemēram, pag.gadā VEF sastāvs bija tiešām simpātisks: daudz mūsu jauno puiku un sabalansēts leģionāru skaits.

  +5 [+] [-]

, 2015-09-30 12:39, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Ja jau atmazgāšanas projekts, tad kāpēc tieši Bertāns atvērās iekš VEF un tādejādi izpirka? Timma aizgāja uz Zenit, Zaķis uz Olimpiju, Brāļus Kurucus pārpirka spāņi?.....To laikam neredzat, ka spēlētāji, kuri pierādījuši iekš VEF sistēmas tiek spēcīgākos klubos. Ā protams un to arī ignorējat, ka par VEF sistēmu nav nekas slikts lasīts nevienā no intervijām....
Jaunup, nevajag tā stresot.
Timma un Zaķis neko daudz neieguva pārnākot no Ventspils, it īpaši Zaķis (nedomāju finansiāli ).
Argumenti par Pasečņiku - tur jau klubs kļūdījās, ka cerēja, ka spēlētājs (vecumā pēc 16 gadiem) pats zin, ko tam vajag un to arī darīs. Pastāv tomēr daudz līdzekļu, kurus varētu pielietot, lai motivētu strādāt.
Visbeidzot basketa klubs, kas nespēlē Eirokausos? Kāda tur izaugsme? VTB sūdu līga nav tas poligons, kurā latviešu klubam baigi augt. VTB nabagiem Ventspils pārbrauc pāri.
Leišu klubi ir piemērs uz kuru jāiet VEF-am, bet viņi to nedara. Rytas vairākkārt ir Eirokausu izcēluši, kamēr VEF ir dabūjis banu no Eirokausiem. Tā varētu ilgi turpināt (korupcija, atkati, melošana tautai/faniem, utt.), kādēļ VEF kļuvis par nīstamu kantori.
1 2 3 4 5 6 177 komentāri