Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Zintis Plivda turpinās pārstāvēt Latvijas Universitāti

Zintis Plivda turpinās pārstāvēt Latvijas Universitāti
Zintis Plivda
Foto: Renārs Buivids

Centra spēlētājs Zintis Plivda 2015. gada sezonā turpinās pārstāvēt divkārtējo LBL "play-off" dalībnieci, Latvijas Universitāti, trešdien, 30. jūlijā, paziņoja kluba vadība. Vienlaikus basketboliists sāks trīs gadu studijas LU Ekonomikas un vadības fakultātes bakalaura studiju programmā "Ekonomika".

207 centimetrus garais un 119 kilogramus smagais centra spēlētājs Zintis Plivda LU rindās aizvadīja 2012. gada sezonu, vidēji spēlē gūstot 9,2 punktus un izcīnot 5,1 atlēkušās bumbas. Tas pamatoti ļāva Plivdu uzskatīt par vienu no komandas līderiem laikā, kad LU pārsteidza Latvijas basketbola sabiedrību un izcīnīja augsto 4. vietu LBL 1.divīzijā.

Nākamo sezonu spēlētājs profesionāļa statusā uzsāka Vācijā (Reģionālās līgas, pēc spēka 4. valstī, klubā "SSV Lok Bernau"). Dažus mēnešus vēlāk viņa ceļš veda uz Baltkrievijas Premjerlīgas klubu ''Rubon Vitebsk''.

2014. gada sezonu Preiļu milzis iesāka BK ''Valmiera''. Klubam pakāpeniski piesaistot citus centra spēlētājus kā Kasparu Ciprusu un Viktoru Iļjinu, Zinta spēles laiks strauji saruka, līdz komandas un spēlētāja ceļi šķīrās. Tam sekoja atgriešanās LU sastāvā. Šajā laikā Plivda atzīmējās ar vidēji 4,7 punktiem spēlē, kā arī izcīnītām 4,2 atlēkušajām bumbām. Kā uzsvēra galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, Zinta pievienošanās vēl vairāk uzlaboja komandas mikroklimatu.

Zintis Plivda: "Man jau ir 26 gadi, tādēļ ir pēdējais laiks tikt skaidrībā par nākotnes plāniem. Kamēr man pašam vēl ir liela vēlēšanās spēlēt un turklāt ir komanda, kurai es esmu vajadzīgs, nevēlējos laist garām iespēju turpināt sportot, turklāt bez maksas iegūstot augstāko izglītību vienā no Latvijas labākajām augstskolām. Ikviens sportists apzinās, ka visu dzīvi sportot nebūs iespējams, turklāt man personīgi trenera darbs, kas ir populāra lieta pēc karjeras noslēguma, nesaista. Tie ir galvenie iemesli, kādēļ esmu nolēmis uzsākt aktīvas studiju gaitas Latvijas Universitātē, lēmumu, protams, pieņemot pēc konsultēšanās ar savu ģimeni. Kādēļ tieši ekonomika? Jau tuvākajā nākotnē saistu sevi ar uzņēmējdarbību, tādēļ iegūtās zināšanas šajā dzīves sfērā man ļoti noderēs."

Jau ziņojām, ka Latvijas Universitātei pievienojies ilggadējais ''Liepāja/Triobet'' uzbrucējs Roberts Krūmiņš, kurš arīdzan uzsāks studijas LU Ekonomikas un vadības fakultātē.

Izmantotie resursi:
Zintis Plivda, kļūstot par studentu, turpinās...


, 2014-07-30 14:59, pirms 10 gadiem
vins tak diemzeel newelk augstaaku liimeni. speeleesana Valmieraa to apliecinaaja. lai veicaas.
, 2014-07-30 15:26, pirms 10 gadiem
Loģisks lēmums. Sports un izglītība kopā ir ļoti labi.
, 2014-07-30 18:08, pirms 10 gadiem
kura fakultāte ir vispārstāvētākā ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
7

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
16

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.