Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: semis

"Valka/Valga" papildina sastāvu ar lietuviešu otrās līgas saspēles vadītāju

"Valka/Valga" papildina sastāvu ar lietuviešu otrās līgas saspēles vadītāju
Ernests Bružs
Foto: D.Lukšta/BasketNews.lt

Latvijas un Igaunijas robežpilsētas basketbola klubam "Valka/Valga" uz pārbaudes laiku pievienojies 21 gadu vecais saspēles vadītājs Ernests Bružs, kurš pagājušo sezonu aizvadīja Lietuvas otrās spēcīgākās līgas NKL klubā no Mažeiķiem. Pēc sekmīgi izturēta pārbaudes laika, līgums tiks noslēgts uz vienu sezonu.

183 centimetrus garais aizsargs pērnajā sezonā "Mažeiķu" sastāvā NKL čempionātā aizvadīja 31 spēli, palīdzot vienībai izcīnīt 15 uzvaras un iekļūt čempionāta astotdaļfinālā. E.Bružs caurmērā pavadītajās 30 minūtēs laukumā izcēlās ar vidēji 10,2 gūtajiem punktiem, 4,2 rezultatīvām piespēlēm un solīdu metienu precizitāti no visām distancēm, apliecinot sevi kā vispusīgu spēlētāju.

"Priecājos par pievienošanos "Valka/Valga" komandai. Manā karjerā šī būs jauna un vērtīga pieredze. Esmu apņēmības pilns palīdzēt komandai izcīnīt vēl vairāk uzvaru, nekā pērn," motivēts ir kluba jauniegūtais spēlētājs E.Bružs.

Savas karjera slaikā 1996.gadā dzimušais basketbolists 2015./2016.gada sezonu aizvadīja NKL klubā "Nafta-Uni-Akvaservis", bet no 2013. līdz 2015.gadam slīpēja savu meistarību NKL vienībā "Palanga".

"Ernests ir spēlētājs ar augstu basketbola IQ. Viņš prot labi organizēt saspēli, taču spēj arī uzņemties iniciatīvu attiecīgos brīžos, kas tas ir nepieciešams. Turklāt ļoti enerģiski darbojas aizsardzībā. Tieši šādas kvalitātes saspēles vadītāju mēs meklējām," vērtē kluba galvenais treneris Kristaps Zeids. "Viņš vēl ir gados jauns basketbolists ar potenciālu un iespēju progresēt. Es ticu, ka viņš ir gatavs spēlēt produktīvi jaunā līmenī."

Jau tika ziņots, ka starpsezonā "Valkas/Valgas" komandu papildinājis aizsargs Edgars Lasenbergs un uzbrucējs Elvijs Mičulis. Klubs tāpat uz diviem gadiem noslēdzis vienošanos ar galveno treneri Kristapu Zeidu.

Aizvadītajā sezonā "Valka/Valga" Latvijas čempionāta regulārajā sezonā ar trīs uzvarām un 15 zaudējumiem ieņēma devīto vietu, apsteidzot tikai "Latvijas Universitāti". Igaunijas čempionātā robežpilsētas komanda, spēlējot pilnus četrus apļus, pamatturnīrā ieņēma sesto vietu, bet izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā izkrita pret nākamajiem finālistiem "Avis Rapla".


, 2017-06-30 13:57, pirms 7 gadiem
Joprojām nesaprotu to vēlmi iesaistīt Igauniju LBL - labāk, lai Valka izveido atsevišķu komandu bez Valgas un vienkārši spēlē LBL nevis ākstās un daļēji spēlē te un daļēji Iagunijā, jo Igaunijas basketbola līmenis ir krietni zemāks nekā Latvijā.
, 2017-06-30 14:27, pirms 7 gadiem
Ambrē rakstīja: Joprojām nesaprotu to vēlmi iesaistīt Igauniju LBL - labāk, lai Valka izveido atsevišķu komandu bez Valgas un vienkārši spēlē LBL nevis ākstās un daļēji spēlē te un daļēji Iagunijā, jo Igaunijas basketbola līmenis ir krietni zemāks nekā Latvijā.
Beidziet sapņot, Valka viena klubu nespēj pavilkt, nolaidieties uz zemes
, 2017-06-30 14:54, pirms 7 gadiem
Varēja jau labāk, kādu latviešu saspēles vadītaju pameklēt, LBL 2.
, 2017-06-30 15:28, pirms 7 gadiem
Nožēlojama komanda. Kad beidzot beigs auklēties ar šiem? tādai komandai nav vietas LBL, ja nespēlē visus 4 apļus.
, 2017-06-30 15:32, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Nožēlojama komanda. Kad beidzot beigs auklēties ar šiem? tādai komandai nav vietas LBL, ja nespēlē visus 4 apļus.
kad beigsi boldā rakstīt? Uz nerviem krīt
, 2017-06-30 15:35, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: kad beigsi boldā rakstīt? Uz nerviem krīt
Palūdz redakcijai, lai viņi noņem šādu iespēju. Ja redakcija šādu iespēju ir izveidojusi, tad neredzu iemeslu, kāpēc to nedrīkstētu izmantot, pat ja tev nepatīk. Ja nepatīk, tad vari nospiest Ignorēt un neredzēsi manus komentārus tak!
, 2017-06-30 16:18, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Palūdz redakcijai, lai viņi noņem šādu iespēju. Ja redakcija šādu iespēju ir izveidojusi, tad neredzu iemeslu, kāpēc to nedrīkstētu izmantot, pat ja tev nepatīk. Ja nepatīk, tad vari nospiest Ignorēt un neredzēsi manus komentārus tak!
ne jau man vienam nepatīk, esmu redzējis diezgan daudz vērstus komentārus tieši par Bold rakstību
, 2017-06-30 18:45, pirms 7 gadiem
Skudras ir mazas,gruti pamanit. Citadak Skudru pavelniex neraxtitu bolda.
, 2017-06-30 20:38, pirms 7 gadiem
Vēl viens putna ar saldo melu balsi Venta Armanda Kraukļa solījumu potenciālais upuris...
, 2017-07-01 01:14, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Beidziet sapņot, Valka viena klubu nespēj pavilkt, nolaidieties uz zemes
Stūlbz esi? Alko1000 pa mēnesi savāks bjūdžec. Jo vairāk eesti pois dzer, jo labāk Player var iecirst neredzu probzas
Gregs Vitingtons. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
29

Duelēšanos LBL pusfināla stadijā uzsāks čempione VEF un pārsteidzošā "Liepāja"

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla kārta šovakar iesāksies ar spēli "Rimi" Olimpiskajā centrā, kur pulksten 19:00 sāksies sērija līdz tīrs uzvarām starp aktuālo valsts čempionvienību "VEF Rīga" un nedaudz pārsteidzoši pusfinālu sasniegušo "Liepāju". Spēles tiešraidi demonstrēs kanāls TV4.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.