Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Stumbris: "Neesmu atnācis, lai izkristu ceturtdaļfinālā. Mērķis ir fināls"

Emils Ozerinskis

Stumbris: "Neesmu atnācis, lai izkristu ceturtdaļfinālā. Mērķis ir fināls"
Roberts Stumbris
Foto: Anna Paula Kuzņecova

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā sākušās izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla sēriju spēles. Pirmajā spēlē Valmieras 5. vidusskolā BK "Saldus" basketbolisti ar rezultātu 86:96 piekāpās vietējiem valmieriešiem. Saldenieku rindās 30 punktus guva Roberts Stumbris, kurš pēc spēles dalījās komentārā ar Sportacentrs.com, pastāstot arī par pievienošanos dzimtās pilsētas komandai.

24 gadus vecais uzbrucējs Roberts Stumbris sezonu uzsāka Lietuvas čempionātā, pārstāvot Ķēdaiņu "Nevežis", bet visu sezonu publiskajā telpā izskanēja runas par komandas finansiālajām problēmām. Februārī basketbolists atgriezās dzimtenē, pievienojoties BK "Jēkabpils" sastāvam, bet jau tā paša mēneša beigās Stumbris vēlreiz mainīja komandu, atgriežoties vienībā, kurā uzsāka savas basketbolista gaitas. BK "Saldus" sastāvā Stumbris šosezon septiņās aizvadītajās spēlēs vidēji sakrājis 23,4 punktus, 7,7 atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles.

Pirmajā ceturtdaļfināla spēlē trīs periodus cīnījāties līdzīgi, bet noslēdzošās ceturtdaļas vidū salūzāt. Kāpēc neizdevās aizbraukt no Valmieras ar uzvaru?
Pirmajā puslaikā treneris uzsvēra, ka jākoncentrējas jau no pirmās minūtes, jākapā aizsardzībā un jācīnās par katru bumbu. Sākām ļoti vāji, pārāk daudz ielaidām pirmajā puslaikā. 58 punkti ir smagi par daudz priekš šādas komandas. Zinu, ka viņi met labi savā laukumā, bet uzskatu, ka nospēlējām vāji aizsardzībā spēles sākumā. Beigās izlieto ūdeni nesasmēlām un nākas aizbraukt ar zaudējumu.

Kādas ir atziņas, kuras varat paņemt no šīs spēles? Kas ir jāizlabo pirms spēles savās mājās?
Viennozīmīgi jāstrādā smagi jau no pirmās minūtes. Esmu simts procenti pārliecināts, ka visa komanda pie saviem faniem būs gatava kapāties jau no pirmās minūtes, ēdīsim zemi. Nekas traks vēl nav noticis.

Kādas ir "Saldus" komandas ambīcijas šajās izslēgšanas turnīra spēlēs?
Soli pa solim dosimies uz priekšu un tad jau redzēsim. Protams, mērķi ir augstākie. Es neesmu šeit atnācis palīdzēt komandai, lai spēlētu par trešajām, ceturtajām vietām vai ceturtdaļfinālā izkrist. Mērķis ir tikai pirmā vieta - fināls.

Pastāsti kāda bija tā situācija nonākot Saldū. No malas skatoties nedaudz amizanti, "Jēkabpils" komanda brauc uz spēli Ventspilī, bet tu pusceļā izkāp no autobusa dzimtajā Saldū.
Tiešām sanāca zināmā mērā smieklīgi. Pirmkārt, sezonu sāku LKL [Lietuvas Basketbola līgā], bet jau sezonas sākumā dabūju traumu. "Ņevežis" algas nemaksāja, līdz ar to nolēmu pamest komandu. No traumas biju atguvies, bet, varbūt, ne par viesiem simts procentiem. Sazvanījos ar "Jēkabpili" un viņi ātri bija gatavi mani paņemt. Nospēlējot tur pāris spēles radās jauns piedāvājums no citas komandas, kura bija gatava mani ņemt. Vienojos ar "Jēkabpili", ka viņi mani palaiž, bet ar norunu, ka palīdzu vēl divas spēles cīnīties par uzvaru, jo tik ātri nevar jaunu spēlētāju vietā atrast. Tomēr tās divas spēles nospēlēju vāji, jo nebiju morāli un, varbūt, fiziski gatavs uz to brīdi. Tagad esmu pārliecināts, ka būtu gatavs, bet tobrīd nebiju. Pēc šīm divām spēlēm komanda, kura gribēja mani ņemt, pateica - sorry neņemsim. Savukārt "Jēkabpils" jau bija paņēmusi jaunu spēlētāju vietā. Beigās paliku bez kluba. Līdz ar to tālākais lēmums bija vienkāršs. Saldus ir manas mājas, kur es dzīvoju. Izdomāju, ka pietiek un nekur citur šosezon nedošos. Pārāk daudz kas šajā sezonā ar mani bija noticis. Sapratu, ka jānomierinās, jāiepauzē un palīdzēšu savai pilsētai cīnīties par titulu, bet jau nākošajā sezonā ar pilnu sparu maukšu profesionālu basketbolu.

Tā komanda, kas tevi vēlējās, bija vietējā vai no ārzemēm?
Tā komanda ir vietējā. Kā ir, ir. Nevienam nepārmetu, pats vainīgs. Tā notiek - neko darīt.

"Jēkabpilī" pavadītājā laikā statistiski šosezon rādītāji bija divas vai pat trīs reizes vājāki nekā pērnajā sezonā. Vai to var skaidrot ar sezonas sākumā gūto traumu vai arī ir kāds cits iemesls?
Sasteidzu atveseļošanās procesu, kas ne līdz galam izdevās. Šajā brīdī esmu pilnībā gatavs. Ja būtu iespēja, viennozīmīgi varētu labāk spēlēt. Tā nebija vienkārša trauma, jo trīs ar pusi mēnešus izlaidu. Pēc tādas pauzes atgriezties, visi zin ka ir sarežģīti. Uzskatu, ka nākamajā sezonā būšu labāks. Vasarā smagi strādāšu, tādēļ par to vispār, kā saka, neesmu sagruzījies.

Saldū nebiji spēlējis kopš 2010. gada. Kā ir spēlēt savējo priekšā, kur tribīnēs tik daudz pazīstamu seju?
Protams, ka mājās spēlēt, kur redzi pilnas tribīnes ar paziņām un draugiem, ir superīgi. "Saldus" faniem, cepuri nost, vispār būtu jāuzceļ piemineklis pie sporta halles. Spēlēšana mājās man nāks tikai par labu. Dažkārt dzīvē jāsper viens solis atpakaļ, lai pēc tam spertu divus uz priekšu. Turpinu strādāt un labās lietas notiks.

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā šogad spēlē ļoti daudz spēlētāju ar skaļiem vārdiem. Kā tu vari novērtēt līgas līmeni no tām spēlēm cik nu ir sanācis nospēlēt?
Nav sanācis ar daudz komandām uzspēlēt, bet cik redzēju "Gulbene" bija diezgan labi nokomplektēta, arī "Jelgava". Arī Valmieras komandai, varbūt, nav ļoti skaļi vārdi, bet ļoti meistarīga komanda. Visi var iemest trīniekus un savā zālē ,kā redzam, met ar ļoti labu procentu. Līmenis ir daudz augstāks nekā pagājušajā gadā. Es uzskatu, ka LBL ir ļoti krities līmenis, bet LBL2 ir spērusi vismaz divus soļus uz priekšu.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-31 11:17, pirms 6 gadiem
Izskatās, ka Stumbris varētu tēmēt uz BK Liepāja, kur savulaik bija "savējais". Vēja pilsētas klubs nomainīs jaunsezon stratēģiju un vadību, savāks mājās savējos.

     [+] [-]

, 2018-03-31 12:58, pirms 6 gadiem
Uhhh kā puisim aizgāja gar degunu BKV

  +2 [+] [-]

, 2018-04-05 15:56, pirms 6 gadiem
Atnāca un zaudēja

     [+] [-]

, 2018-04-06 11:38, pirms 6 gadiem
Pieļauju, ka tas piedāvājums tomēr nāca no Jūrmalas, kurā Stumbris savulaik ļoti labi uzspēlēja.