Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Rinalds Sirsniņš: "Jātic, ka Ogre var uzvarēt VEF"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Rinalds Sirsniņš: "Jātic, ka Ogre var uzvarēt VEF"
Rinalds Sirsniņš. Foto: Ritvars Raits

"Vairāk domājam par "play-off", nekā pirmo vietu Latvijas un Igaunijas līgas regulārajā sezonā. Jāizdara secinājumi, lai sērijās cīnītos ar Ventspili, VEF un Tallinas "Kalev/Cramo"," svētdien, 29. decembrī, sarunā ar Sportacentrs.com teica basketbola kluba "Ogre" kapteinis Rinalds Sirsniņš.

Spānijas līgā komanda, kura pirmo apli pabeidz ar labāko bilanci, tiek dēvēta par ziemas čempioni (Campeones de invierno). Ja neskaita nevienmērīgo kalendāru – šīvakara mājinieki pirmajās 15 spēlēs divreiz tikās ar Ventspili, bet ne reizi ar VEF – Latvijas un Igaunijas līgas ziemas čempiones gods pienākas basketbola klubam “Ogre”.

Vienmērīgs sastāva dziļums, lieliski melnā darba darītāji, teicams treneris, gudrs kapteinis – Ogrei plusu tiešām ir daudz. Vidzemes klubs iepriekšējās trīs sezonās Artūra Visocka-Rubeņa vadībā izauga no bikla iesācēja līdz apvienotās līgas fināla četrinieka dalībniekam un Latvijas bronzas ieguvējam.

Ogrēnieši jau agrāk iejutās “milžu kāvēju” lomās. Pirms divām sezonām viņi regulārās sezonas dueļos pārspēja VEF ar 2-1 un Latvijas pusfināla sērijā vienreiz apspēlēja Ventspili. Pērn – labāk nospēlēja pret tiešajiem konkurentiem, abos turnīros finišējot kā trešā labākā Latvijas komanda. Šosezon – kluba vēsturē vēl nebijusi 15 uzvaru sērija un 2-0 savstarpējās cīņās pret ventspilniekiem.

Nosacīto otro apli Ogre sāka pirmā numura lomā un...pārdega. No otras puses, rīdzinieki Zilo kalnu pakājē ieradās ar lielāku cieņu pret pretinieku, atzina Sirsniņš. “Ogre zaudēja – neizdarījām neko no treniņos sagatavotā. Jāuzteic VEFs – rīdzinieki pēc ilgiem laikiem pret mums spēlēja ļoti agresīvi. Nebijām tam gatavi.”

VEF ar Lesteru Medfordu priekšgalā aizsargājās tik enerģiski, ka pirmajās 30 minūtēs pārķēra par 10 bumbām vairāk (11-1, visā spēlē 13-4). Ogre tik agresīva bija epizodiski – kā otrā puslaika pirmajās trīs minūtēs, kad vefieši sapelnīja komandas piezīmju normu.

“Daļa vainas jāuzņemas mums pašiem,” atzina mājinieku kapteinis. “Iespējams, skatītāju un preses uzmanība radīja papildus spiedienu spēlētāju galvās. Tas ir loģiski. Varam ļoti daudz mācīties no šīs spēles – tā mums deva labu pieredzi.”

Ogres 1. vidusskolas sporta zāles tribīnēs varēja vērot priecīgu ainu – tās aizpildījās pusstundu pirms spēles sākuma, bet gaitenī pie kases vēl stiepās gara rinda. Redzētais atgādina labākos Saldus un Valmieras paraugus – minētās divas pilsētas ir ilggadējas apmeklējuma līderes, rēķinot iedzīvotāju skaitu.

Ogre lēnām pievienojas tai pašai līgai. “Šosezon nekas tāds vēl nebija redzēts. Vienīgais, ar ko salīdzināt – pagājušās sezonas bronzas sērija pret Jūrmalu. Skatītāji parūpējās par fantastisku atmosfēru – liels prieks spēlēt! Prieks, ka ogrēnieši sāk nākt uz basketbolu.

Viens no uzvaru sērijas iemesliem – Ogres sastāvs starpsezonā mainījās mazāk nekā konkurentēm. Tiesa, svētdien ar to nepietika. “Vairākas reizes esmu uzsvēris, ka mūsu saspēlētība ir liels pluss. Laukumā ļoti labi jūtam viens otru. Kā šodien redzējām, ne vienmēr tas dod vajadzīgo rezultātu.”

Jauns Ogres trumpis – teicams sestais spēlētājs “Loyola Marymount” absolventa Džeimsa Beitmona personā. “Par (viskonsinieša) piesaisti atzinības vārdi pienākas trenerim Mazuram, kurš kopā ar aģentiem izvēlējās viņu un uzticējās. Džeimss ir labs cilvēks un liels profesionālis. Nedaudz netipiski amerikāņiem – nesavtīgs. Apveltīts ar augstu intelektu.”

Regulārās sezonas pirmā puse palikusi aiz muguras, taču Ogrē raugās tālāk par 21. martu. “Vairāk domājam par “play-off”. Jāizdara secinājumi, lai sērijās cīnītos ar Ventspili, VEF un Tallinas “Kalev/Cramo”. (Pagaidām) esam pierādījuši, ka varam divas reizes pieveikt Ventspili.”

Sirsniņš zina, kas jādara tālāk. “Tagad jāpierāda, ka varam būt mentāli stiprāki un gatavāki. Jātic, ka varam uzvarēt VEF. Jāpārstāj domāt kā otrajam numuram. Jākļūst kā pirmajam numuram pat, ja vēl tādi neesam.

Galvenais treneris Nikolajs Mazurs spējis atrast jaunus veidus, kā saliedēt komandu. “Taktiski daudz izmaiņu nav. Nianses. Jauns skatījums no malas, lai palīdzētu mums saprasties laukumā. Ārpus treniņiem viņš mums pasniedz jogu un elpošanas vingrinājumus. Tas dod rezultātu.”